Consell Nacional (llista nacional)

Consell Nacional (llista nacional)

< Torna a III Assemblea Nacional 

 

 Lídia Muñoz

Proposta com a Presidenta del Consell Nacional

Nascuda a Sant Feliu de Llobregat el 8 d'abril de 1981. Llicenciada en Ciències Polítiques per la Universitat Autònoma de Barcelona i postgrau en Comunicació política i institucional.
Regidora des de 2003. Des del mandat 2011 ha estat la regidora portaveu del Grup Municipal d'ICV-EUiA i responsable de polítiques relacionades amb l’urbanisme, habitatge, joventut, participació, dones i igualtat.
Des del 2019, alcaldessa de Sant Feliu de Llobregat.

 Ramon Arnabat

Proposta com a President del Consell Nacional

Professor d'història a la Universitat Rovira i Virgili, especialitzat en història contemporània, moviments socials i sociabilitat. He estat sis anys (2015-2021) regidor de Vilafranca en Comú i quatre com a membre de l'Executiva dels Comuns del Penedès i de l'Executiva nacional de Catalunya en Comú. Compromès amb el Penedès i la seva gent he estat un dels promotors de la vegueria del Penedès i membre actiu de l'Institut d'Estudis Penedesencs.

 Alba Bou Jordà

Tinenta d’alcalde d’Alcaldia, Economia, Habitatge, Governança i Qualitat Democràtica del Prat de Llobregat
Alba Bou s'encarrega de posar la política municipal al servei de qui més ho necessita. Per això, ha posat l’Ajuntament al servei de la defensa del dret a l’habitatge ja des de la seva regidoria, que també s’encarrega de qüestions cabdals del municipalisme com l’Economia o la qualitat democràtica, impulsa i fomenta l’habitatge digne per a tothom.

 Alba Martínez

Tinenta d’Alcadia de Ciutat educadora a l’Ajuntament de Sant Boi.
Periodista de formació, és responsable de les polítiques d’educació, mediació i cooperació a Sant Boi. En la seva tasca a l’ajuntament, no desaprofita cap ocasió per posar en relleu el paper de l’educació com a eina de transformació, i l’internacionalisme com a forma d’entendre el món global en el qual vivim.

 Alba Serrano

Nascuda al 1995. Graduada en Comunicació per la Universitat de Girona, i actualment emprenedora. Lluita per un món més igualitari, sostenible i antifeixista. És regidora per Canviem Montmeló. Especialista en temes de migració, acollida i solidaritat, i forma part de la Unitat contra el Feixisme i el Racisme del Vallès Oriental.

 Albert Farriol

Del PSUC a Catalunya en Comú. Intentant empènyer el carro i, quan van escasses, buscant les forces per fer-ho. Que St. Quirze, el Vallès i Catalunya ho valen.

 

 Alfonso Salmerón

Psicòleg i psicoterapeuta. Enamorat de la vida i de la meva família. Denominació d’origen LH i ara, del Baix Llobregat. Miro el món amb els ulls del barri, allà on ningú mai et regala res i la vida sempre va en serio. Activista de moviments socials en defensa del territori i comunista.

 Álvaro Muñoz

Mejorar las condiciones de vida de la gente con derechos sociales y laborales, construir la alternativa de izquierdas progresista que lo consiga.

 

 Ancor Mesa

Llicenciat en Sociologia, Màster i Doctorat en Psicologia Social per la UAB, sóc professor universitari associat a la UAB i Conseller del Districte de Sants-Montjuïc, també membre de la Direcció Executiva de Barcelona en Comú. Durant més de 8 anys vaig treballar com a tècnic a la FAVB i em vaig convertir en un activista del moviment veïnal, des del qual he ajudat a impulsar plataformes, taules d’acció i projectes de memòria, tractant d’apropar les diferents formes de lluita.
Militant del canvi des de 2014 i activista de Barcelona en Comú des de 2018. Molt compromés amb els moviments socials, especialment el veïnal des del 15M cpuc aportar la capacitat de bastir ponts entre diferents sensibilitats en la lluita pels drets socials i civils.

 Andrea de Pablos

Sóc Llicenciada en Psicologia, i actualment també assessora de Grup Municipal d’En Comú Podem a Rubí.

 Ángeles Camacho

Dona d’esquerres, feminista, federalista.Activista en Moviments Socials.Poso a disposició tota la meva experiència i il·lusió.

 Àngels Marcuello

Nascuda a Barcelona l’any 1965 i vallesana d’adopció. Feminista, llicenciada en Sociologia i Ciències Polítiques per la UAB i funcionaria a l’ajuntament de L’Hospitalet.
Com a veïna de Palau-solità i Plegamans, de 25 anys a ençà, estic implicada en la política municipal i comarcal, he desenvolupat tasques de regidora al meu ajuntament, de consellera al Vallès Occidental i soc membre de les direccions nacionals i comarcals de Catalunya en Comú i d'Esquerra Verda.
I sempre ho he fet amb la convicció de que només és possible acabar amb les desigualtats i les injustícies fent política per a la gent comuna.

 Anna Winkelmann

Veina del districte d’Horta Guinardó de Barcelona i estudiant de Medicina a la Universitat Autònoma de Barcelona. Coordinadora Nacional de Joves Ecosocialistes. Actualment també sóc membre del secretariat del Consell de Joventut de Barcelona.
Les joves som imprescindibles per una transformació de la societat en clau feminista, verda, diversa i amb justícia social. Cal situar a Catalunya en Comú com a un espai polític que també sigui un altaveu de les reivindicacions juvenils. L'actual context polític i social presenta amenaces econòmiques, de col•lapse climàtic i d'ultradreta. No tenim temps per perdre ni cap força a deixar enrere.

Antònia Caubera

 Arnau Funes

Educador Social dedicat al Treball Social i Comunitari. Militant del municipalisme, l’esport, la cultura, la cooperació internacional, l’economia social, la pau i els drets humans. Va ser Regidor a Cornellà i Portaveu de l’Entesa a la Diputació de Barcelona.
Vull col.laborar a que Catalunya en Comú sigui un espai polític plural capaç de ser la referència de la majoria de la població de Catalunya. Crec que hem de poder construir un espai polític modern d’arrels transformadores, feministes, internacionalistes i federals. Catalunya en Comú ha de ser una proposta basada en les necessitats socials i en generar oportunitats de futur per Catalunya i la seva gent que superi els conflictes identitaris.

 Carla Perucca

Filla i néta d'exiliats per guerres, així he après que la política travessa tots els aspectes de la nostra vida. Sóc politòloga i treballo en projectes europeus de ciència ciutadana per un major impacte polític i social. Militant de la res pública.

 Carles Fuxet Garcia

Nascut i resident a Torredembarra (Tarragona).
Treballador de l’Ajuntament de Torredembarra des de 1996 i membre del comitè d’empresa des de l’any 2007. Col·laboro amb el sindicat en tasques de negociació en funció pública a la província de Tarragona. Vaig coordinar el Projecte Òmnia a Torredembarra, dedicat a la difusió de l’ús de les TIC com a eina per a la inclusió social de les persones en risc, des de l’any 2001 fins el setembre de 2016.
També he estat candidat a l'Ajuntament de Torredembarra per "Torredembarra en Comú" i candidat al Senat per la coalició "En Comú Podem" el 2019.

Carles Vila Carles Vila

Nascut a Barcelona l'any 1951. Treballador de Nissan jubilat. Membre de CCOO i Esquerra Verda. L'ecosocialisme i el federalisme es el futur.
 

 Carlos Antonio Sans Garcia

Membre de l’Executiva de Catalunya en Comú del Baix Llobregat
El Carlos és de Sant Vicenç dels Horts. Actualment, dinamitza la confluència jove de Catalunya en Comú al Baix perquè està convençut que és l’eina més útil per millorar les condicions de vida de la joventut de casa nostra.

Carlos Marquez

Carlos Solà Dominguez

Militant sindical des de l'Institut, he participat i treballat en la consolidació de l'espai dels Comuns a Sitges.

 Carme Gasulla Blanco

Regidora a la ‘Ajuntament de Sitges dels Comuns Verds . Consellera Nacional de Catalunya en Comú i Coordinadora dels Comuns de Sitges . Llicenciada en Filologia Hispànica per la UB i professora d’institut. Entenc la política com una acció col·lectiva i transformadora per ajudar la gent i millorar les seves condicions de vida, especialment en aquests moments de crisi climàtica i sistèmica on més que mai hem d’acompanyar i remar de manera comuna.

 Carmen Borrego

49 anys. Barcelonina. Representant de l'assamblea de Sants-Montjuic. Amb moltes ganes de seguir lluitant per un territori millor, mes just per tothom i a on la gent comuna pogui ser feliç.

 Carolina López

Soc veïna del Poble-sec, traductora de professió. Ara, consellera d'urbanisme i emergència climàtica a Sants-Montjuïc. Activista ecologista, porto la sectorial de Medi Ambient de Catalunya en Comú amb el Carlos Sans. En lluita contra el capitalisme extractivista i deprededador, somiant amb un futur per tothom, feminista, antirracista i antiespecista.

 

 Cristina Bigordà

Educadora Social i activista feminista. Dedicada a les polítiques socials i de gènere, un bon lloc des d’on sumar per fer un país en comú.

 

 Dani Carabantes Segura

Soc enginyer alimentari. Treballo en el sector del cava. Participo a l'Ateneu Roquetenc, promovent cultura local. Com activista i persona compromesa, col·laboro amb moviments socials antiracistes, com UCFR, ecologistes com la Plataforma Verda de l'Autòdrom i contra els desnonaments. He estat regidor de Fem Poble a l'ajuntament de Sant Pere de Ribes.

 Daniel Fuentes

Mecànic de professió, treballador de la Seat des de 2004, afiliat a CCOO. Format a la Fàbrica i de les lluites del fil Roig. Militant de EUCat i regidor de D'En Comú Podem a Montgat.

 Daniel Sosa

Vaig començar a participar als comuns a partir de l'associacionisme juvenil i l'acció sociocomunitària al meu barri a Badalona. Actualment, soc Coordinador Nacional de Joves Ecosocialistes i responsable de comunicació de Badalona En Comú.
La gent jove tenim molt a dir i molt a fer, som present i futur i motor dels canvis possibles i impossibles. Hem d'impulsar Catalunya En Comú com a motor polític i social per defensar a la gent comuna del nostre país.

Dani Jiménez

 David Prieto

De la generació del 71, baixllobregatí, geògraf i amb estudis de demografia i mobilitat. Vinculat a moviments socials en defensa del territori, del medi ambient i del transport públic.

Dolors Villaró

Mestra i sindicalista. Convençuda de que les coses poden ser millors. Disposada a continuar treballant perquè així sigui.

 Edu Navarro

Sabadellenc de naixement, jurista per vocació, marxista de pensament. Militant al PSUC viu, Esquerra Unida, i Sabadell en Comú. Vaig ser regidor de Promoció Econòmica durant el mandat 2015-2019. Treballem per organitzar l'espai ampli de l'esquerra alternativa que necessiten la gent treballadora i els barris populars de Catalunya, partint de l'experiència acumulada dels moviments obrer, veïnal, feminista, i dels moviments socials, així com de les experiències del municipalisme transformador. Convençut de que a partir de les lluites concretes construirem una societat més justa i igualitària.

 Emilia Macías

Visc al Vallès Oriental, a Mollet del Vallès. Nascuda a Valencia del Mombuey, Extremadura, al 1962. Llicencia en Geografia i Historia a l'UAB.
Vaig ser regidora per ICV a l'Ajuntament de La Llagosta a la dècada dels 90, on residia en aquell moment.
La meva activitat professional ha estat centrada en el món de la Formació Professional per l'ocupació i la formació de les persones en actiu, Formació al llarg de la vida a la Fundació Paco Puerto de CCOO.
Els últims 12 anys estic dedicada a l'activitat sindical en diferents àmbits tant els organitzatius com a les taules de diàleg social de les àrees socioeconòmiques i d'ocupació a diferents territoris.
He estat membre al CES de Mataró i Granollers i de la Taula de desenvolupament Econòmic i de l'ocupació del Vallès Oriental. Actualment sóc membre del Consell Econòmic i Social de Barcelona. He participat a la negociació del desenvolupament la llei 10/2015 de la FP de Cat.
He estat activista d'Educació, sent la responsable de la coordinació de les AMPES de Mollet del Vallès. He col·laborat a altres entitats i plataformes vers el medi ambient.

Enric Pons

Esther Garcia

 Eva Abril Chaigne

Madrid, 1974
Professora de secundària.
Activista Queer.
Des de fa més de 15 anys compagina la seva activitat professional amb l'activisme polític. 
Actualment forma part de l'equip directiu a un institut del Barri de Sant Martí, Barcelona.

 Eva Balart

54 anys, periodista. Orgull de classe i de barri. Entre Gràcia i el Carmel. De mirada àmplia, feminista i roja-llibertària. Compromís sociopolític i cultural de base per la justícia social i l'emancipació.
Co-coordinadora de la sectorial de Justícia i Democràcia de Catalunya en Comú. Representant de l'eix de Dret a la Informació de Barcelona en Comú al grup de Relat. Treballant amb Comuns de Comarques Gironines.

 Eva Lesta

Nacida el 1 de noviembre de 1973 en Barcelona, madre de dos niñas. Soy técnica en Riesgos Laborables y actualmente trabajo en Bosch y CCOO donde soy responsable de la Secretaria de la Dona de Industria del Vallès Oriental, Maresme y Osona. Afiliada a CCOO desde hace 25 años, feminista, luchadora y defensora de la clase obrera.

Francisco Sancho

 Idoia Baixench

Mare de l'Aina i la Gemma . Biòloga. Actualment sóc professora de Cicles formatius de l'àmbit Sanitari a l'Institut de Sales i Presidenta de la Coral la Lira. Membre fundadora de la Federació d'Associacions d'Alumnes de Viladecans. Jutgessa d'Atletisme en actiu d'àmbit estatal des del 1999. Membre del Consell escolar de l'Escola de les filles del 2016 al 2021. Miliant d'esquerres des del 2002, vaig ser regidora a Viladecans del 2007 al 2015 per ICV-EUiA amb responsabilitats de govern. Actualment sóc membre de la direcció d'Esquerra unida Catalunya i del CN i la direcció local dels comuns .

 Iolanda Sánchez Alcaraz

51 anys, de Vilanova i la Geltrú, una ciutat acaronada pel mar i de dimensió humana. La mirada, la paraula i l’acció comunes són guspires per a fer-nos avançar, millorar i guanyar PER A LA VIDA. Així entenc el meu compromís polític.

 Isaac Martínez

Sóc l'Isaac Martínez Marcó. Tinc 45 anys i sóc veí de Cerdanyola del Vallès. De professió, tècnic en realització d'audiovisuals. Com a càmera he cobert esdeveniments des de l'àmbit local fins a notícies internacionals. Actualment sóc regidor a l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès i estic actiu en moviments veïnals. Crec fermament en els drets socials. Crec que una Cerdanyola, un Vallès Occidental i una Catalunya millors són possibles i per això també vull lluitar per a un futur més verd, roig i lila.

 Janet Sanz

Tamaritana i barcelonina. Politòloga i jurista. Tinenta d'alcaldia d'Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat del Ayuntamiento de Barcelona Vecina de Sant Andreu.

 Jaume Bosch

Sóc advocat especialitzat en seguretat. He estat regidor de Sant Feliu de Llobregat i diputat al Parlament de Catalunya. Actualment sóc membre de la junta del Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat i de la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana. Col·laborador de la revista El Temps. Voldria contribuir a enfortir el projecte dels Comuns.

 Jaume Moya i Matas

Vaig néixer a Barcelona, però fa 12 anys que visc amb els meus dos fills en un poble de la Segarra. Des de l’activisme cultural i social, i amb bitllet d’anada i tornada, vaig arribar a la política convençut de poder ser útil en la defensa de la justícia social, la preservació del medi ambient, el respecte a la diferència i la defensa de la cultura i l’educació. El compromís en la construcció d’una societat millor, lliure, democràtica i feliç, em mouen a presentar-me com a candidat al Congrés per terres de Lleida, Alt Pirineu i l’Aran. Llicenciat en Dret, postgrau en Gestió Immobiliària i Procurador. He estat membre de la Comissió de política lingüística de l’ICPB i activista, entre d’altres, del Fòrum Espitllera, Fundació Cases i Llebot, ANC, Plataforma Aturem el Fràcking i Multireferèndum. Autor d’“Els castells de la Segarra” i director de Fira de Florejacs, he participat en molts projectes de divulgació de cultura i patrimoni. Com a diputat a la XI i XII legislatures, he estat portaveu adjunt a les comissions de Justícia i de Reglament, i vocal a Agricultura i Alimentació, Transició ecològica i Investigació sobre el finançament del PP.

 Jéssica González Herrera

Politòloga, ballarina, del Carib Colombià. Veïna de Barcelona des del 2006. Ex-Consellera Técnica de Ciutat Vella. Ara portant esperit municipalista al Parlament de Catalunya com a diputada de la mà d'En Comú Podem.

 Jesús Enfedaque Echevarría

Nascut a Zaragoza i fill de mestres del Pla Professional de la II República. Professor de la Facultat d’Educació de la Universitat de Barcelona en didàctica de les Matemàtiques. Actualment jubilat
Em presento per al Consell Nacional per treballar i lluitar per una Catalunya democràtica, solidària i socialment justa, dins d’una España igualment democratica, socialment justa, republicana i federal.

 Joan Busquet

Espero contribuir a fer de Catalunya en Comú la confluència de l'esquerra, radicalment democràtica i fraternal, que el país necessita per millorar la vida de la seva gent.

 Joan Salmerón Crosas

Tinc 63 anys, de Blanes (La Selva). Juvilat de Banca, sector on he estat sindicalista de CCOO durant 30 anys. Vaig ser regidor a l’Ajuntament de Blanes durant 20 anys i 8 anys conseller comarcal de La Selva. Promotor dels equips femenins de futbol blanenc durant 13 temporades i dels equips de bàsquet durant 5 temporades. De l’executiva local de Blanes en Comú i de l’executiva de Catalunya en Comú de Comarques Gironines, on sóc responsable d'Organització i co-coordinador.

 

Joaquín Soler Cura

Arquitecte, membre de l’agrupació d’arquitectes al servei de l’administració pública AASAP. Tècnic de l’administració local i despatx professional propi al servei del ciutadà, expert en rehabilitació, habitatge i legalitat urbanística.
Com a objectiu lluitar pel canvi social i una nova l’organització de l’estat. Militant de base en diferents associacions republicanes federals per difondre la cultura i els valors republicans a la societat.
Col·laboro amb diferents mitjans de comunicació: ràdio i premsa digitals.
Crec en la vocació transformadora i democràtica del projecte, per fer un camí en comú, som ciutadans i brigadistes. Defenso la participació democràtica en un espai de base transversal per aconseguir arribar a un nou horitzó federal.

 Joaquín Vela

Soy un firme defensor de la democracia participativa y la transparencia, cuestiones ambas que debemos seguir desarrollando, en la sociedad y en el proyecto del que ahora formamos parte y me gustaría seguir construyendo de forma colectiva. 
Durante estos años he participado en la Sectorial de Democracia y Justicia, colaborando de forma habitual en el Parlament en temas relacionados con el mundo de los Juzgados dado que mi trabajo se desarrolla en los mismos como empleado público. Me preocupa mucho todo lo relacionado con los problemas de las víctimas de violencia sobre la mujer. También me parece un tema muy importante a abordar las relacionadas con el juego y la ludopatía, habiendo colaborado en iniciativas Parlamentarias.
Por último me gustaría resaltar el trabajo que hemos desarrollado en la Comissió pel bon tracte del Catalunya en Comú de la que he formado parte desde su creación y en la que me gustaría seguir profundizando.

 Jonatan Fornés

Colomenc diplomat en Educació Social, postgrau en cooperació Internacional, i màster en formació del professorat. M’enriqueix la práctica de diferents activitats lúdiques com teatre, doblatge, aprenentatge d’idiomes, música,... i tantes d’altres coses vinculades a passar una bona estona amb altres persones i conèixer l’entorn que ens envolta. He treballat sempre en l’atenció a les persones des de que en tenia 16 anys, especialitzat en el tercer sector amb diferents col·lectius en risc d’exclusió social des dels 19 anys. Participo a diferents entitats de la ciutat que vetllen i garanteixen els drets fonamentals de la ciutadania, així com d’altres que promouen la cultura, l’art i l’oci. Pertanyo a la gent treballadora, a la gent del carrer que toca de peus a terra.

 Jordi Córdoba Garcia

Nascut a Girona i pare d’una filla. Arquitecte tècnic i Tècnic de l’Administració Pública en diversos ajuntaments, recentment jubilat. Ha tingut diversos càrrecs sindicals a l’administració local i a CCOO. Ha estat coordinador d’Esquerra Unida (EUiA) de les comarques gironines i membre del seu Consell Nacional. Membre de la Sectorial Internacional de CatComú, de l’Executiva sortint dels Comuns a la Vegueria de Girona i de l’Executiva de Girona en Comú. Col·laborador habitual en diversos mitjans informatius. És soci de Metges Sense Fronteres, Greenpeace i Amnistia Internacional.

 Jordi Ortiz

Pare, ocupat amb la cura de la vida, veí de Cardedeu, militant a Cardedeu en Comú i Vallès Oriental en Comú, membre de l'eix de salut de CeC i neuropsicòleg clínic i delegat sindical a l'Hospital de Granollers.

Josep Altayó Josep Altayó

Josep Altayó i Morral (Santa Perpètua de Mogola, 1957) 
Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la UAB (1983), Postgrau en Direcció del Desenvolupament Econòmic Local per l’IDEC (UPF) 2001.
Metge d’atenció primària i coordinador ABS.
Compromès políticament des de jove, he estat tinent d’alcalde de 1991 a 2003 en el meu poble i membre de diferents institucions culturals en diferents períodes (Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, Institut del Teatre, Consorci del Museu Marítim de Barcelona i CNL; entre d’altres)
Municipalista convençut, he format part de l’estructura de suport municipal i actualment sóc el coordinador tècnic del grup metropolità a l’AMB.
La meva màxima, és quan treballo que somio.

Josep Caroz

 José Luis López Ramón

Politòleg per la Universitat de Barcelona, component de la comissió local de Montornès en Comú i corresponsable de l'organització juvenil al mateix municipi. Membre de la Coordinadora de Confluència Jove i responsable de l'àrea d'organització i finances. Forma part del grup de treball de socioeconòmica al Consell de la Joventut d'Espanya i col·labora amb el moviment sindical i en la recuperació dels drets de la classe treballadora.

 

 Josep Ma Balcells

Llicenciat en filosofia per la Universitat de Barcelona.
Periodista. Trajectòria professional en el camp audiovisual (radio-televisió)
Ex diputat al Parlament de Catalunya (VIII legislatura) per Ciutadans pel Canvi.
Interessat pel món de la comunicació política.
Entenc que en política, no n'hi ha prou en saber què som i què volem sinó saber-ho projectar, explicar, debatre i comunicar.
Convençut que els Comuns som la força del canvi: homes i dones amb voluntat de transformar l'estatu quo i projectar l'aposta per un model federal d'Estat .
Prioritats: Servei a les persones: habitatge, salut, renda garantida, igualtat, educació...

Josep Maria Romero

 Josep Sementé Moyà

Jubilat. Nascut a Arbeca. Activista social, en particular a la campanya Anti-Otan com a portanveu de la Coordinadora del Camp de Tarragona i continuant en els moviments per la pau. Arrelat en les lluites socials per transformar la realitat. Crec que la nova executiva ha de donar un pas important perquè els Comuns som una força útil i necessària al Camp de Tarragona.

 Josep Vendrell

Nascut a Camarasa (La Noguera), fa 53 anys. Començo a fer força anys de militància i d’experiències polítiques viscudes. He estat diputat i coordinador del Grup Paralamentari d’En Comú Podem. Ara a la direcció de Gabinet de la Vicepresidència segona del Govern d’Espanya. He estat membre del Consell Nacional de Catalunya en Comú.

 Juanjo Fernández

62 años. Estudios primarios. He sido miembro de la Ejecutiva de la CONC, de la Ejecutiva de la Federación de Construcción de CC.OO. de Catalunya y del Estado muchos años.
Miembro de la Dirección Comarcal de CC.OO. muchos años. Regidor de ICV-EUiA del 2003 al 2011. Regidor del Gobierno del ayuntamiento de Montornés desde 2011.

 Júlia Boada Danés

Gironina, politòloga amb màster en Estudis Europeus. Vaig començar a militar a l'AEP i a Joves d'Esquerra Verda a la universitat, entrant a formar part de l'executiva de JEV i de la Federation of Young European Greens (FYEG) anys més tard. La meva trajectòria professional ha estat vinculada al món de la recerca (Institut de Govern i Polítiques Públiques), a l'associacionisme juvenil (Directora del Consell de la Joventut de Barcelona), i en l'actualitat treballo d'assessora al Partit Verd Europeu.

 Julio Rua

64 anys, visc a Ripollet, estic casat i amb un fill, tècnic d'Arts gràfiques, vaig ser president i secretari del comitè d'empresa fins a la meva jubilació, l'experiència en un ajuntament del canvi m'ha ensenyat que la defensa dels drets i llibertats socials és possible quan s'uneixen projectes i voluntats; en aquest sentit penso que aquesta experiència municipalista pot ajudar en un projecte de canvi.

 Laia Ortiz

Barcelonina nascuda el 1979. Feminista, ecologista i d’esquerres. Llicenciada en Ciències Polítiques per la UPF i cursat fins 4t Economia per la UB. Directora d’Acció Social i Sant Cosme a l’Ajuntament del Prat de Llobregat. 
Membre de CCOO i d’Ecologistes en Acció. Participa a l’Eix d’Acció Social de Catalunya en Comú i l’Assemblea del barri de Sant Andreu. 
Vull aportar de l’experiència a les institucions i l’activisme i aprendre amb la intel.ligència col.lectiva de Catalunya en Comú. Les idees no viuen sense organització.

Laia Sánchez

Ecologista i animalista.
Orgullosa de compartir projecte amb companyes que han crescut dins d’espais del canvi i que em representen tan bé dins i fora de les institucions, amb honestedat, intel·ligència i empatia. 
La vida m’ha permès dotar-me d’unes vivències que m'han fet reconèixer la precarietat i les desigualtats; experimentar i pensar el masclisme i el racisme; viure de prop l'abisme que separa les persones amb diversitat funcional d’una integració real. Tot això forma part del meu bagatge, del qual em sento profundament orgullosa.
Seguiré treballant en favor del planeta i per combatre l’emergència climàtica, en favor de tot ésser viu i per una vida digna, seguiré lluitant pel present i per tenir futur.

 Laura Ruiz Sigüenza

L'alegria de viure i de lluitar ens ve de la profunda convicció de que és justa, emocionant i invencible la causa per la qual lluitem".
La causa: un municipi més just, feminista, solidari i sostenible. L'eina: Movem Martorell.
La causa, ara i sempre, construir un món on siguem socialment iguals, humanament diferents i totalment lliures.
L'eina, ara: Catalunya en Comú.

Laura JorqueraLaura Jorquera

Nascuda el 1985 a Sant Andreu, actualment veïna de Lliçà d’Amunt. Productora d’esdeveniments dels Comuns. Republicana defensora del bé comú i de la justicia social. Conscient de la importància de la participació politica arrel del 15M. 

 Lluís Camprubí

Barcelona, 1979.
Llicenciat en Farmàcia i Màster en Salut Pública.
Tècnic en Salut Pública a la Diputació de Barcelona i Professor associat al Màster en Salut Pública (UPF).
Co-coordinador de la Sectorial d’Europa i Internacional de Catalunya en Comú.

 Lluís Moreno

Esparreguerí vivint a Barcelona. Apassionat de la política municipal, la política en directe. La porto al cap i al cor.
La millor manera de predir el futur, és construint-lo juntes i junts.

 Lola Castro Leiva

Regidora d’Esplugues
Ningú no li diu Dolores sinó que tothom la coneix per la Lola. Actualment és regidora d’Esplugues i la seva obstinació és la defensa del dret a la salut. Participa en totes les mobilitzacions en defensa d’aquest dret i també al Fòrum Social del Baix Llobregat.

 Lucas Estruch Peñalver

19 anys, de Sitges i estudiant de Ciències Polítiques i Dret. Lluitador pels drets socials i polítics de les persones joves, futur i també present. Crec en el municipalisme com l'eina més gran de transformació i arrelament envers la societat i la gent comuna. Somnio amb un horitzó de justícia, climàtica, social i de gènere. Per tot això, treballo activament des del Comú de Sitges i de Joves Ecosocialistes, com la manera de canviar les coses des de baix.

 Maite Cenzano

Dona, ciutadana, lluitadora i mare de 3 fill@s.
Assessora Psicopedagògica. Treballo pel Departament d'Educació com a Directora de l'EAP d'Osona.
Militant de Podem i de Catalunya en Comú. He estat membre del Primer Consell Nacional de Catalunya en Comú, del Consell Ciutadà de Podem i de la Gestora de Podem prèvia a les eleccions de Podem de l'actual Consell Ciutadà..
Treballo, mitjançant l'educació, per aconseguir un món millor on la gent vulnerable sigui al centre de les polítiques públiques.

Marc Andreu

 Marc Rius

Llicenciat en Dret i en Ciències Polítiques. Treballant pel bé comú a l’Ajuntament de Barcelona. Professor associat de Ciència Política de la UB i del Màster d'Anàlisi Política.

 Margi Gual

Tinenta d’alcaldia de Polítiques socials i comunitàries, i Diversitat de Sant Joan Despí.
Margi Gual una feminista i educadora social. La seva professió és, també, la seva vocació, una vocació present en la seva tasca com a regidora. Participa en totes les mobilitzacions a favor de la igualtat i de la defensa dels espais naturals.

 María Antonia Pérez Vega

Visc a Sabadell. Llicenciada en Història (UB), en Informàtica (UPC) i en Psicologia (UNED). Actualment jubilada. Ja fa temps vaig entendre que la política, o la fas, o te la fan. Per això vull contribuir a que Catalunya en Comú esdevingui una eina veritablement al servei de les classes populars progressivament empobrides i en la implantació d’un estat federal que harmonitzi les aspiracions de tots els catalans, sigui quin sigui el seu sentiment nacional.

 María Anuncia Louzao Alonso

De Viladecans. Soy activista de la plataforma defensem l'Hospital, de la marea de pensionistas y de la sanidad. Miembro de la Junta de la Asociación de vecinos Can Palmer.
Defiendo un proyecto fraterno para Catalunya y España.

 Maria Cinta Galiana Llassart

Estic implicada des de sempre en activisme social (PDE, ACAPS, Trens dignes). He estat militant d'ICV i ara en sóc de Movem TE I dels Comuns. Sóc catedràtica d'EF i formadora d'ICE i de SVB. Sóc mare de tres fills i n'he tingut tres més en acollida. La meva motivació com a feminista i ecologista, és aportar el que pugui per una equitat territorial i una societat més justa i igualitària.

 Maria Corrales

Periodista i humanista, especialitzada en comunicació política, he treballat com a assessora en comunicació i discurs a Amèrica Llatina, al Congrés dels Diputats i, més recentment, al Parlament de Catalunya. Com la major part de la meva generació, la meva primera experiència militant va ser el 15M a partir del qual vaig començar a participar de forma molt activa al moviment estudiantil i en les diverses experiències polítiques d’aquell cicle.

Maria Freixanet

 María Lobato Pardo

Nascuda al 1979 sóc diplomada en Magisteri i llicenciada en Psicopedagogia. Sempre relacionada, des de la Universitat a l'entorn polític des de joves d'Esquerra Verda primer i Iniciativa per Catalunya després, he participat a diferents comissions (Economia, Educació) amb vocació municipalista, ecologista i d'esquerres. Federalista convençuda, ara inscrita en el Projecte de Catalunya en Comú, crec en el servei públic com a model de fer política, des del carrer però organitzant i defensant un país solidari, econòmicament sostenible, europeu i de progrés des de les institucions i organismes de país, de territori i de municipi. Construint entre tots, explicant per a tots, fent pedagogia política.

Marina Escribano

Mario Mata Mario Mata

Nascut a Barcelona, llicenciat en Administració i Direcció d’empreses, i màster en desenvolupament personal i lideratge; des del 2012 visc a Tuixent, on soc regidor de la ma de Catalunya en Comú. Defensor de l’equitat territorial, del valor de la ruralitat i dels serveis públics. Convençut que la política es fa des del carrer, des del territori. Engrescat amb l'ecologia, la diversitat, el femenisme, en reduïr les desigualtats reforçant l’estat del benestar, de les polítiques amb sentit comù fet per i per a la gent comú.

 Mario Ríos

Nascut a Castellbisbal i barceloní d'adopció. Soc llicenciat en Ciències Polítiques, postgrau d'anàlisi de dades i màster en anàlisi política. Actualment treballo de professor d'universitat a la UdG i a la UB i d'analista polític però també tinc experiència en la gestió de projectes en el tercer sector social tant en l'àmbit social com de la sensibilització pels Drets Humans. 
Crec que la política és l'eina de la que disposem la gent comuna per poder lluitar contra les injustícies i canviar la realitat en la que vivim. Per aquest motiu he decidit implicar-me políticament i formar part de la llista del Consell Nacional de Catalunya en Comú amb l'objectiu de col·laborar en un projecte que sigui instrument útil a nivell democràtic, redistributiu, feminista i ecologista per Catalunya i la resta d’Espanya i que lluiti per acabar amb totes les desigualtats que ens envolten.

 

 Marta Ribas

Aportar l’experiència acumulada per a construir un espai il·lusionador, amable, feminista i, sobretot, útil per a millorar les condicions de vida de la gent.

 Mercè Gómez

Compromís polític des de 1974 fins ara.
Activisme Feminista des de 1976 Vocalia de Dones fins al Casal de la Dona de Terrassa.
Delegada Sindical en les primeres eleccions del sector públic docent 1987.
Responsable del Sindicat d'Educació Vallés Occidental.
Responsable Secretaria de la Dona de la Federació d'Educació de CCOO 2008-2012.
Formadora en Coeducació a partir de 2006 i del Grup de Coeducació de l'ICE-UAB.

 Miky Corregidor

47 anys. Músic i enginyer de so. Regidor de Joventut i Cooperació a Blanes. Responsable federal de XXSS d'Izquierda Unida. Responsable de Comunicació d'EUCat. Membre del CN de Catalunya En Comú.
Per la república federal i la defensa de la classe treballadora.

 Miquel Farrés

Terrassenc, treballador a la sanitat pública des dels 17anys, actualment com metge especialista en medicina familiar i comunitària després de formar-me cinc anys a Granada. He gaudit molt participant a alguns moviments socials i polítics, els deu darrers anys més focalitzat l'activisme i les mobilitzacions per revertir les retallades, la defensa del dret a la salut de totes i especialment de l'Atenció Primària. Intento potenciar l'organització colectiva, l'optimisme i les cures. Enamorat de Llatinoamèrica i de la natura i la senzillesa del món rural.

 

 Montse Rollán

Bibliotecària de formació, el meu bagatge professional m'ha portat a treballar en l'àmbit universitari i la biblioteca pública. Actualment em dedico a projectes de promoció de la lectura dirigits a públic infantil i adult. Especialment compromesa en temes culturals i socials. A favor d'una política que posi el focus en els drets de les persones, elimini els desequilibris territorials i vetlli per un desenvolupament sostenible i respectuós amb el medi ambient.

 Natàlia Segura

38 anys, regidora de l'Ajuntament de Montornès del Vallès des de 2019, responsable de l'àrea de gestió econòmica, serveis socials i gent gran. Compagina l'activitat política amb la seva professió de logopeda i educadora en un centre d'educació especial.

Oriol Muñoz Gual

Politòleg. Membre de l’Equip Coordinador Nacional de Joves Ecosocialistes i Director de la Revista Jovent

Paco Galan
 

 Paola Lo Cascio

(Roma, 1975). Polítòloga i doctora en Història Contemporània. Professora agregada d’Història Contemporània a la Universitat de Barcelona. Estudio el passat per entendre el present i transformar el futur. Formo part del grup de treball d’Universitats i de la sectorial d’internacional. Venia confluïda de casa.

 Petra Merino Rodríguez

Bibliotecaria.
He militado en CCOO, PSUC e ICV. Militante de base toda la vida, en la asociación de vecinos del Carmel, desde los primeros planes familiares en los 80. Feminista, fundadora de género en el desarrollo de ACSUR Las Segovias. Soy extremeña y viví dos años en El Salvador trabajando con mujeres en los años de los acuerdos de paz.
Me presento en esta candidatura porque soy feminista siempre, y porque creo en una solución federal para arreglar el país.

 Rafael Duarte

Nascut 1961 a Tahal (Almeria). Llicenciat en Ciències Econòmiques. Actualment regidor de l’Ajuntament del Prat i Diputat Provincial
Em presento per treballar, reflexionar, proposar en comú per construir entre tots i totes. Si no ets part de la solució ets part del problema.

 Ramon Gutiérrez

Estic motivat en construir espais de treball local i territorial que dotin el nostre espai polític de capacitat d'arrelar.
Necessitem una organització que doni resposta des de tots els pobles i ciutats i des de l’espai comarcal a les necessitats i preocupacions de la gent comuna.

Raquel Serra

 Roger Molinas Amorós

Llicenciat en Història per la UAB, especialista en Arqueologia Prehistòrica. He dirigit intervencions arqueològiques a Barcelona, Gavà, Sant Boi, Montmeló o Figuerola del Camp entre altres. També he treballat en editorials, en educació i a la Fira de Barcelona. Sóc autor de diversos articles científics sobre arqueologia i patrimoni, així com del llibre "Patrimonicidi" (Edicions Els Llums, 2014). Activista social i veïnal en diferents moviments socials LGBT, anti-racistes, ecologistes i de protecció del patrimoni cultural.
Em presento perquè tinc una motivació de que a Catalunya es posin sobre la taula les lluites socials, mediambientals i de gènere, amb una política més oberta, democràtica i transparent que posi fi a la corrupció, les polítiques neoliberals i la desigualtat social, buscant una cohesió social des de la pluralitat d'identitats que conformen la societat catalana, plantejant una relació de sobiranies compartides i federals amb la resta d'Espanya, la UE i la resta del planeta.

 Rosa Mateu

Veïna del Clot i de Calafell. D'ofici tècnica de protocol i relacions públiques. Ara treballo al Congrés. Activista animalista. Obsessionada en desmuntar l'arquitectura neoliberal que hi ha al darrera dels anomenats tractats de comerç i inversió i la impunitat de les transnacionals. Antifa i ecofeminista.

Rosa Perea

 Rosa Sans

Jo pertanyo a la gent d’abans que pensem i actuem segons les nostres creences lluitant per un món més lliure, igual i fraternal. Tot i la meva llarga militància, tinc la ferma convicció que el projecte de Catalunya en Comú és avui imprescindible per fer que aquest altre món sigui possible.

 Ruth Gabriel

Boliviana resident a Barcelona des de fa 18 anys. Activista de DDHH, antiracista i antifascista.
Actualment al servei dels veïns i veïnes dels districte de Sant Andreu, Barcelona desde les conselleries de feminisme i interculturalitat.

 Salvador Milà

Nascut a Barcelona l’any 1953. Es llicenciat en dret per la Universitat de Barcelona Actualment es Director de l’Àrea de Presidència de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Regidor electe a l'Ajuntament de Mataró l'any 1979 fins l’any 2003. Del desembre 2003 a l’abril 2006 va ser Conseller de Medi ambient i habitatge de la Generalitat de Catalunya.Diputat al parlament de Catalunya del 2006 al 2015.

 Salvador Redón Cuenca

Llicenciat en Geografia i Història, Professor d'institut (actualment director), escriptor, ex-regidor a Santa Coloma de Gramenet.
M'agradaria aportar des de la meva experiència a un projecte d'esquerres per una Catalunya socialment justa en una Espanya federal i una Europa unida.

Salvatore Marino 

Veí de l’Eixample i docent d’història medieval de la Universitat de Barcelona. Vaig ser candidat de Barcelona en Comú a les últimes eleccions municipals, en representació de la comunitat italiana. Des dels anys ’90, soc activista de partits d’esquerres, associacions antifeixistes, LGBTQ i moviments estudiantils i sindicals, tant a Itàlia com a Catalunya. Com a docent, m’interessen les polítiques educatives, culturals i les lluites contra la precarietat del mon universitari català; com a veí de l’Eixample, defenso les mesures de sostenibilitat i medi ambient dutes a terme en els últims anys a la ciutat de Barcelona.
 

 Sebastià Tejada Garcia

Regidor de Calella en Comú i Conseller Comarcal del Maresme, Tècnic a la indústria. Tinc moltes ganes d’avorrir-me, però no hi ha manera... en una altra vida.

 Sergio Gómez

Regidor d’Ocupació, de Memòria històrica i Cooperació a Cornellà
Actualment, Sergio Gómez és regidor d’ocupació, de Memòria històrica i cooperació a Cornellà, però aquesta és una faceta més d’un incansable treballador de la SEAT, afiliat a CCOO, que sempre ha estat compromès amb els drets socials i laborals.

 Sílvia Piñero

Tinc 53 anys i sóc de Montcada i Reixac. Dona, mare i feminista. Co-responsable d'Organització a Montcada en Comú. Membre del Consell de Civisme i convivència de Montcada i Reixac.

 Sonia Sanz

Ecofeminista, d’esquerres, republicana i internacionalista però sobretot activista social per transformar el món i lluitar per les llibertats. Participo amb entitats i associacions que treballen pels DDHH i la igualtat entre dones i homes. Amb estudis en Dret, actualment, em trobo realitzant les pràctiques i el projecte final d’integració social i cursant un certificat de Promoció per la Igualtat. Cal seguir lluitant per acabar amb les desigualtats, sóc molt pacient i no em rendiré mai.

 Sylviane Dahan

Seguir el nou cicle obert per la perspectiva d'un govern progressista a Espanya, participant en el projecte de transformació que representa Catcomú. Vivim temps complicats, de crisi social i mediambiental. Cal organitzar-nos per fer-hi front i aturar les dretes i l'extrema dreta, pensant en primer lloc en els sectors més amenaçats (refugiats, dones, persones pobres...). La gent pateix per una situació que divideix profundament la societat catalana.

 Tamar Zamora

28 anys. Santa Perpètua de Mogoda. Sóc arqueòloga de professió, especialitzada en prehistòria, divulgació cultural i estudis de gènere. Realitzant el meu doctorat a la Universitat de Barcelona. Feminista i activista LGTBIQ+. Preocupada per construir una Catalunya oberta, feminista i que posi el focus en els drets de totes a ser i performar en el món amb llibertat.

Tania Pérez

 Toni Coll

La feina feta, el treball dels diferents equips municipals de Catalunya en Comú a les ciutats del Barcelonès, així com la experiència del qui ens han precedit en la construcció de ciutats i pobles més justes i equilibrades, ja sigui a l’oposició, ja sigui des de la responsabilitat de govern, ens confirma la necessitat de seguir plantejant-nos col•lectivament el municipalisme com a punta de llança de la hegemonia ciutadana, a qualsevol de les nostres ciutats i pobles i a la resta del País.

Toni GarciaToni Garcia Aguilar

Nascut al 1996, Tècnic Administratiu - actualment tinc l'honor de treballar per la meva estimada ciutat des del Grup Municipal de Tarragona En Comú Podem. És del meu màxim interès fer esment a les problemàtiques de l'entorn que m'envolta. Em considero una persona compromesa amb la cultura i amb la gent a través de l'activisme social i el teatre.

 Toni Ribas

Activista ambiental resident al Penedès. La meva màxima preocupació és l’emergència climàtica i com fer una transició ecològica justa i inclusiva. Ens hem de replantejar de dalt a baix el model econòmic i productiu, i posaré totes les meves energies en que Catalunya en Comú sigui el referent d’aquesta transició.

 Toni Salado

Visc a Barcelona, tinc 43 anys, i soc jurista. El meu activisme social i polític ha estat sempre lligat a les lluites per la justícia social, per la plena igualtat, per la sostenibilitat, per la memòria democràtica, i pel municipalisme transformador.

Vanessa Romero

 Ximo Balaguer

Economista de formació. Municipalista per convicció. Però per damunt de tot, pare.

 Yosef Bakali

23 anys. Vaig néixer a Santa Coloma de Gramanet encara que he crescut entre aquesta ciutat i Montcada. Actualment visc a Barcelona
A la política vaig entrar via el moviment estudiantil amb les retallades i reivindicant primer la construcció d'un nou institut a Montcada (IES Montserrat Miró), però després també contra la LOMCE, el 3+2 o les taxes abusives. Amb el temps també vaig començar a entrar en moviments contra el racisme i en favor de l'accés a la sanitat pública per part de les persones indocumentades. He estudiat Ciències Polítiques a la Universitat de Girona on també vaig participar activament del teixit associatiu de la universitat. Actualment participo de la coordinació de Confluència Jove i de Barcelona en Comú.

 

 

Suplents:
Enric Pons
Marina Escribano
Toni Garcia
Esther Garcia
Pep Altayó
Tania Pérez
Lluís Torrens
Lucía Baratech
Josep Maria Romero
Miriam Solà
Oriol Muñoz
Vanessa Navarro
Jordi Martín
Raquel Serra
Francisco Sancho
Laura Jorquera
Adrià Gabaldón
Rosa Perea
Carlos Marquez
Antònia Caubera
Dani Jiménez
José Sánchez Melero
Idoia Baixench
Paco Galan
Carles Vila
Montserrat Carbonell
Miguel Sánchez
Manu Torrero
Maria Freixanet
Josep Caroz
Marc Andreu