Comissió Executiva Nacional

Comissió Executiva Nacional

< Torna a III Assemblea Nacional 

Arrelar per Guanyar’ és una candidatura encapçalada per Ada Colau, Jéssica Albiach i Candela López que té l’objectiu d’enfortir Catalunya en Comú per seguir sent la veu de la transformació, i seguir treballant, escoltant i demostrant que els canvis que volem fan un país millor. La bona feina feta fins ara confirma que com a espai polític no ens podem aturar aquí, que hem de seguir batallant per les conquestes que la ciutadania necessita. Per seguir sent decisius hem de continuar avançant plegades cap al 2023 sabent que el principal repte que tenim és continuar arrelant la nostra organització per guanyar el futur.

L'Assemblea Nacional de Catalunya en Comú ens convida a pensar com volem que sigui la nostra organització i com volem respondre als reptes que el país ens té preparats. Reptes als que volem respondre avançant plegades per guanyar el futur. Aquesta candidatura vol enmarcar-se dins del lema de l'assemblea ‘Arrelar, guanyar i transformar’. Arrelar per reforçar-nos, integrar la pluralitat i seguir sent pioneres. Guanyar per seguir sent la veu de la transformació per arribar al 2023 demostrant que els canvis que impulsem fan un país millor. Transformar perquè la bona feina feta des del municipalisme demostra que dia a dia marquem la diferència.

 

Ada Ada Colau Ballano

Alcaldessa de Barcelona.

Jéssica Albiach Satorres

Periodista. Feminista convençuda que juntes farem que la vida i el planeta guanyen a un sistema depredador, injust i amb una deriva cada vegada més autoritària.

Candela López Tagliafico

Imagino una Catalunya en Comú inclusiva, cohesionada i que posi en valor la nostra pluralitat, arrelada als municipis i amb una forta identitat pròpia.

Joan Mena Arca

Sabadell. Professor interí a Secundària. Formo part de Catalunya En Comú perquè vull construir una Catalunya més justa, més neta i més lliure des de la unitat d'acció de les classes populars.

Agnès Petit Estrenjer

Agnès Petit Estrenjer. Soc la gran de cinc germans i tieta de cinc nebots. L'any que ve faig 50 anys. Educadora Social i amb experiència de més de 20 anys a les àrees de joventut, de lleure, de participació ciutadana i districtes de l'Ajuntament de Terrassa com a tècnica. Responsable d'Organitzacio de Catalunya en Comú des del desembre de 2019. Membre de l'Executiva Nacional de Catalunya En Comú. NO OBLIDEM MAI QUI SOM NI PER A QUÈ SOM AQUI.

David Cid Colomer

Crec que ara junts i juntes tenim l'oportunitat de guanyar Catalunya per a la seva gent. Som-hi!

Adrià Alemany Salafranca

Llicenciat en Economia. Cofundador de la PAH l'any 2009 vinculat durant molts anys a moviments socials pel dret a a l'habitatge i la ciutat. Actualment treballant per un municipalisme transformador.

Lluís Mijoler Martínez

Nascut al Prat de Llobregat, hi faig d’alcalde des d’aquest 2019. Crec que el municipalisme d’esquerres, progressista i ecofeminista, és una eina potentíssima de transformació social.

Enric Barcena Roig

Nascut a l'Uruguay. Veí i activista del barri de Sant Antoni de Barcelona. Municipalista practicant.

Nati Veraguas

Activista feminista, jurista i experta en violències masclistes. D’ Igualada.

Núria Lozano

(Barcelona, 1967. Viu a l’Hospitalet) Advocada i tècnica superior en prevenció de riscos laborals, actualment és regidora a l’Hospitalet per En Comú Podem-En Comú Guanyem.
Professora de matèries jurídiques, autora d’estudis i guies sobre Contractació pública, discriminació laboral per raó d’homofòbia i seguretat i salut al Treball. Participa en projectes d’economia social i solidària.
Activista sindical de CCOO, participa a xarxes sindicals europees, com el Fòrum Social Europa, i és membre fundadora i coordinadora de la xarxa de sindicalistes del Partit de l’Esquerra Europea.

Aina Vidal Sáez

Gracienca, ecologista i feminista. Diputada al Congrés per En Comú Podem i Co-coordinadora d'Iniciativa Barcelona. “Per una vida digna de ser viscuda per totes i tots, let's rock!

Gerardo Pisarello

Davant d’aquells que ens voldrien resignats a la por o enfrontats, avancem per obrir nous horitzons republicans a Catalunya, a Espanya i a Europa. Doctor en Dret Constitucional, he estat primer tinent d’alcalde a Barcelona i ara diputat al Congrés i secretari de la Mesa.

Susanna Segovia Sánchez

Per una Catalunya En Comú més municipalista, més engrescadora, més feminista. Per imaginar i creure que una altra Catalunya és possible, començant per la nostra pròpia organització.

Eloi Badia Casas

Per què ens hi va la vida i la vida del planeta, necessitem un lideratge valent que no deixi ningú enrere i doni una resposta real a l'emergència climàtica.

Rosa Lluch Bramon

He encapçalat la llista d’En Comú Podem pel Senat a Barcelona a les darreres eleccions generals. En les anteriors, vaig tancar la llista de En Comú Podem al Congrés a l’abril de 2018.

Laura Campos

Alcaldessa de Montcada i Reixac. Catalunya en Comú construïnt alternatives des del municipalisme transformador, progressista i d’esquerres

Jose Montero Domínguez

Nascut a Holanda, 50 anys. Dues filles. Llicenciat en Psicologia i Educador Social. Alcalde de Montornès del Vallès des de 2011. Membre de la Col·legiada d'EUCat.

Elena Ferre Toldrà

Graduada en Dret per la Universitat de Lleida (2016). Màster en Estudis de Gènere i Gestió de Polítiques d'Igualtat per la Universitat de Lleida, especialització en Agent d’Igualtat (2018). Assessora jurídica en el Servei de Gestió de la Formació de la Diputació de Barcelona (2016). Assessora legal en despatx d'advocats i administració de finques (2017). Consultora, assessora legal i coordinadora del Departament Legal en empresa privada especialitzada en Compliance Penal i Prevenció del Blanqueig de Capitals (2017-2019). Diputada Provincial a la Diputació de Lleida per el Grup En Comú Podem (2019-Actualitat). Regidora de Participació i Lluita contra la Corrupció per la Paeria de Lleida (2019-Juliol 2021). Regidora del Grup Municipal Comú de Lleida a la Paeria

Júlia Miralles

Sóc llicenciada en Ciències Polítiques i en Dret per la UAB, on dono classes de polítiques públiques i on estic fent el doctorat sobre polítiques anticorrupció.
Participo a Catalunya en Comú i a Barcelona en els àmbits d’economia i internacional, especialment en projectes vinculats a la justícia fiscal i a la política europea.
Crec que juntes hem de seguir fent créixer Catalunya en Comú com a espai de totes aquelles persones que defensem l’esquerra transformadora, ecologista i feminista.

Claudio Carmona Vargas

34 anys
Tinent d’alcalde de Medi ambient i de polítiques comunitàries a Cornellà
Nascut al barri de Sant Ildefons de Cornellà, és el responsable d’Acció política de Catalunya en Comú del Baix Llobregat. És politòleg i actualment s’està formant en polítiques comunitàries, la seva El Claudio és veí de Cornellà de tota la vida, del barri de Sant Ildefons. Sempre ha estat vinculat a la vida de la seva ciutat, on fins fa molt poc era entrenador de futbol de l’equip del seu barri. Ara també està fortament implicat a la comarca on dedica bona part del seu temps a fer-ne un territori més habitable i més sostenible.

​Laura López

Vaig néixer a Colomers (Baix Empordà) fa 36 anys i en fa 6 que visc a Girona. Vaig estudiar Ciències Polítiques i de l’Administració a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona i m’he especialitzat en estudis de postgrau en Polítiques Públiques i Socials, i Sociologia i Demografia. Actualment estic preparant el doctorat a la Universitat de Girona sobre la importància de les dones en l’estudi de la mobilitat social, tema que ja he presentat en esdeveniments acadèmics.
M’identifico amb la classe obrera i sóc militant d’esquerres des de fa 20 anys. He estat candidata a les municipals en llistes confluents a la Bisbal i a Girona. Sóc diputada d'En Comú Podem al Congrés des d'on treballo per acabar amb les desigualtats socials i assegurar que es reverteixen les pràctiques actuals devastadores per al planeta i les generacions futures.

Jordi Jordan

Llicenciat en Geografia i Història, sóc professor a l’Institut Dertosa i professor associat del departament d’Història i Història de l’Art al campus de la URV a les Terres de l’Ebre.
Regidor a l'ajuntament de Tortosa des del 2011, primerament per Iniciativa-Entensa per Tortosa i posteriorment per Movem Tortosa, formació progressita més àmplia fundada l'any 2015, de la que actualment en sóc portaveu i cap de l'oposició.
El 2019 vaig ser escollir Vicepresident del Consell Comarcal del Baix Ebre, responsable de les àrees de Turisme, Ensenyament, Cultura i Joventut. Càrrec al que vaig renunciar seguint el codi ètic de Movem Terres de l’Ebre, per prendre possessió del càrrec de Diputat al Parlament de Catalunya, on sóc portaveu del grup parlamentari d'ECP a les comissions d'Educació i Justícia.
Ha estat des de sempre vinculat en diferents moviments socials i polítics, destacant entre d’altres, les primeres associacions en defensa del col·lectiu LGTBI a l’Ebre, i sobretot, la presidència de l’entitat cultural Amics dels Castells i Nucli Antic de Tortosa.

Laura Bergés Saura

Periodista, professora a la UAB i a la UdL, col·laboradora en mitjans lliures, ara treballant pel Comú de Lleida. Col·laborant en un projecte de transformació, des de la transparència i la participació, per al bé comú. Perquè no hi ha planeta B, perquè no es pot tolerar tanta desigualtat.

Isabel García

Alcaldessa de Santa Perpètua de Mogoda i coordinadora del grup local. Sóc professora d’educació infantil en excedència i membre de la Cooperativa Escola Bressol Quitxalla. El municipalisme és l’espai de transformació per excel·lència, per millorar la vida de la gent i fer avançar Catalunya. Treballem per unes ciutats justes, innovadores, verdes i feministes.

Laura Oliva

Vull representar la veu de les joves i joves de la Catalunya Central que sovint veiem com els nostres drets no es defensen amb prou fermesa i contundència. La dificultat d’emancipació, l’augment dels lloguers i la pèrdua de poder adquisitiu o la manca d’oportunitats laborals en què ens veiem abocades fa que actualment ens sigui complex desenvolupar la nostra joventut i prendre responsabilitat amb les garanties necessàries.

Andreu Agredano

Graduat Social de Reus que treballa en la prevenció de riscos laborals a Tarragona. Col·laboro tot el que bonament puc en tota causa i mobilització que posi un granet d'arena per tenir una vida digna per a naltros, les treballadores i treballadors del Camp de Tarragona.

José Luis Atienza Ferrero

Periodista i escriptor. Federalista. Ex-regidor de Viladecans de Medi Ambient i Cultura, dues de les meves passions. Vaig ser vicepresident del Centre d'Estudis del Baix Llobregat.

Inés de Gispert Pastor

Licenciada en Filosofía y Letras y profesora de la UB, realicé tareas de investigación y de gestión académica hasta mi jubilación. Cooperé como formadora de profesores en Nicaragua, el Salvador y Bolivia. Estoy en Podemos y formo parte de la Asamblea de BComú en Les Corts. Quiero contribuir a la construcción de un espacio político de izquierdas no independentista que promueva un Estado federal y Plurinacional

Mario Téllez

Sociòleg especialitzat en educació i cultura. Compagino la docència amb les tasques de regidor a l’Ajuntament de Vila-seca i de a conseller al Consell Comarcal del Tarragonès.

Aitor Hernández Carr

Licenciado en Antropología y doctor en Políticas Públicas y Transformación Social por el Instituto de Gobierno y Políticas Públicas (IGOP-UAB) ha trabajado cuestiones como la emergencia y extensión de discursos anti-immigración. Actualmente en la dirección del Gabinete Técnico y Estratégico de la alcaldía de Barcelona.

Mercè Claramunt

Advocada especialitzada en dret de família i violència masclista, membre de la junta de l’Associació Dones Juristes, membre de la junta de l’Associació Catalana de Juristes Demòcrates, membre el Consell Nacional de Dones de Catalunya. La meva motivació per presentar-me és que Catalunya en Comú es proclami federalista perquè crec que és el millor model d’organització de l’estat.

Miquel Àngel Essomba

Vinc de l’activisme social a peu de carrer, en l’associacionisme educatiu i en la lluita antiracista. He crescut educant i educant-me, a l’escola, a l’institut, i ara a la universitat. He après el valor de la gestió pública, global i local, a la UNESCO, a la Comissió Europea, i a l’Ajuntament de Barcelona. I vull posar tota aquesta motxilla al servei de la nostra organització i del nostre país. Perquè penso que Catalunya mereix el nostre projecte polític d’esquerres, verd i feminista, i m’engresca formar part d’aquest equip compromès, obert i plural que treballarà per fer-lo possible.

Dani Cruz

Veí de Sant Vicenç dels Horts i, com a fill de la immigració dels anys 70, faig vida entre el meu estimat i divers Baix Llobregat i la ciutat de Barcelona.

Defensor de l'escola pública i, en general, de tot el sistema públic de serveis socials, he desenvolupat tota la meva vida acadèmica als centres públics, on m'he graduat en Ciències de la Comunicació per la Universitat Rovira i Virgili, Màster en Mitjans, Comunicació i Cultura per la UAB i estic cursant estudis de Dret.

A Sant Vicenç dels Horts vaig ser impulsor de la comissió municipal que avui estudia el nom dels espais públics per revisar-los amb perspectiva de gènere i de memòria històrica.

Actualment sóc sindicalista de CCOO Catalunya. Treballo a la secretaria de Noves Realitats del Treball com a responsable de l'anàlisi i l'impacte de la digitalització al món del treball, i he col·laborat amb la secretaria d'Internacional i Cooperació.

Roman Ceano-Vivas Tremosa

Vaig estudiar economia però m’he dedicat professionalment a la informàtica. Soc cocoordinador de la Sectorial d’Economia d’ECP i membre de l’assemblea de Dreta Eixample de Barcelona en Comú.

Sergi Morales

Cooperativista convençut, treballant pel bé comú i per un una economia al servei de les persones. Llicenciat en ADE i treballant per fomentar l’economia social. Temporalment regidor d’Ocupació i Empresa a l’Ajuntament de Mataró.

Jordi Manils Tavío

De Montmeló i del 84. Pare, regidor de poble, escriptor amateur i militant a les causes que m'emocionen. Assessor en comunicació i estratègia, pèrit judicial en resolució de conflictes laborals i postgrau en protocol i comunicació empresarial per a les relacions públiques. Lluito pels drets dels animals i per la inclusió en la diversitat. De CCOO, de Canviem Montmeló, de l'AMPA de l'escola, de Som Energia i del Banc del Temps.

Insistint, brutalment, en l'alegria.

Alicia Ramos Jordan

Licenciada en Derecho por la Universidad de Barcelona y Maestría en Cultura histórica y nuevas profesiones en la Universidad de Barcelona. Investigación sobre mujeres españolas exiliadas en México. Phd por la Universidad de California Merced en Humanidades (World Culture) especialidad: estudios literarios transfronterizos, escritoras chicanas en español. Tutora en Cambridge, en el Trinity College en el departamento de Español, traducción y estudios culturales. Diputada en el Congreso de los diputados en la XII legislatura Asesora en el Area Metropolitana de BarcelonaAsesora en Feminismos y LGTBI en la tenencia de Alcaldía de Derechos Sociales, Justícia Global, Feminismo y LGTBI. Asesora al Grup Parlamentari ECP al Parlament de Catalunya.

Meritxell Teruel

Estaon, Auxiliar d’Infermeria. Actualment regento un refugi de muntanya. Involucrada als moviments pel dret a l’habitatge des de fa 10 anys. Estic en política per què crec que hi pot haver un canvi a la societat, un canvi per què els drets socials són essencials per a una societat més justa, equilibrada i equitativa

Pere Mariné

Segueixo enormement il·lusionat en poder contribuir a la construcció d’aquesta oportunitat única per les classes populars de Catalunya. Aportant en les mateixes proporcions experiència, coratge i entusiasme per fer-ho una realitat palpable. Sóc un federalista convençut.

 

Membres nats:

Ernest Urtasun

Barcelona, 1982. Economista i diplomàtic. Eurodiputat de Catalunya en Comú i vicepresident del Grup dels Verds al Parlament Europeu.

Jaume Asens

Activista pels drets humans i advocat. Des de l’abril de 2019, és diputat per En Comú Podem al Congrés dels Diputats. Allà exerceix com president del grup confederal d’Unidas Podemos i dels comuns. Amb anterioritat, havia estat tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona per la candidatura de Barcelona en Comú, després de la victòria dels comuns a les eleccions municipals del 2015. Fins aquell moment, la seva activitat s'havia centrat en la defensa dels drets humans i dels moviments socials com advocat. És llicenciat en Dret i en Filosofia per la Universitat de Barcelona. També va ser doctorant de Ciències Polítiques i Socials en la Universitat Pompeu Fabra.

Joan Carles Gallego

Sindicalista i economista. Ha estat professor de secundària i d'FP, de desembre de 2008 a abril de 2017 va ser secretari general de Comissions Obreres de Catalunya, Ara és diputat al Parlament de Catalunya d'En Comú Podem.

Jordi Martí

(Barcelona, 1965)
He desenvolupat bona part de la trajectòria professional entre l’àmbit de la cultura i la política municipal. Ara sóc Tinent d’Alcaldia de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat a l’Ajuntament de Barcelona. 
Enfortir el projecte col•lectiu que representa Catalunya en Comú, abanderant el municipalisme, com a resposta als reptes socials, ambientals i econòmics que la pandèmia ha fet més evidents.

Lídia Muñoz

Proposta com a Presidenta del Consell Nacional

Nascuda a Sant Feliu de Llobregat el 8 d'abril de 1981. Llicenciada en Ciències Polítiques per la Universitat Autònoma de Barcelona i postgrau en Comunicació política i institucional.
Regidora des de 2003. Des del mandat 2011 ha estat la regidora portaveu del Grup Municipal d'ICV-EUiA i responsable de polítiques relacionades amb l’urbanisme, habitatge, joventut, participació, dones i igualtat.
Des del 2019, alcaldessa de Sant Feliu de Llobregat.

Ramon Arnabat

Proposta com a President del Consell Nacional

Professor d'història a la Universitat Rovira i Virgili, especialitzat en història contemporània, moviments socials i sociabilitat. He estat sis anys (2015-2021) regidor de Vilafranca en Comú i quatre com a membre de l'Executiva dels Comuns del Penedès i de l'Executiva nacional de Catalunya en Comú. Compromès amb el Penedès i la seva gent he estat un dels promotors de la vegueria del Penedès i membre actiu de l'Institut d'Estudis Penedesencs.

Aida Llauradó

Em mou la lluita per la justícia social, el feminisme i l'acció contra el canvi climàtic. Convençudament municipalista, crec que les idees no viuen sense organització. Ens necessitem per construir l'alternativa que mereix Catalunya, i ho vull fer al vostre costat!