Resultats de les primàries europees: construïm l'Europa de la gent comú

Resultats de les primàries europees: construïm l'Europa de la gent comú

15-01-2019

Primer de tot volem felicitar a les 3.274 persones que heu participat en aquestes primàries per elegir la llista que representarà a la gent comuna en les pròximes eleccions europees del 26 de maig.

A Catalunya en Comú defensem i practiquem una nova manera de fer política, la política del comú, on les persones i la comunitat som protagonistes.

Una nova manera de fer on les principals decisions les prenem entre tots i totes, en comú.

Un 96,84% (3159 vots) han decidit sumar-se a la coalició d'àmbit estatal Unidas Podemos cambiar Europa, enfortint aliances i xarxes de col·laboració, fraternitat i solidaritat, perquè sabem que juntes som més fortes.

La candidatura Europa en Comú, liderada per Ernest Urtasun, ha estat la més votada amb el 82,4% dels vots vàlids emesos, enfront del 14,35% de la candidatura Desbordem en Comú, encapçalada per Joana Bregolat, i del 3,24% d'Europa aquí i ara!, la llista liderada per Míriam Brunet.

La llista resultant, doncs, que quedarà integrada a la llista estatal, ha quedat de la següent manera:

  1. Ernest Urtasun Domènech
  2. Maria Riba Albiach
  3. Marta Junqué Surià
  4. Joana Bregolat i Campos
  5. Maria Teresa Cenzano Ezquerro
  6. Enric Tello Aragay
  7. Arantxa Gurtubay Loza
  8. Philippe Ogonowski
  9. Susanne Rieger Vomhof
  10. Marc Martorell Escofet

La gent comú, ara, tenim l'oportunitat de construir un projecte il·lusionant i guanyador per canviar i democratitzar Europa des de baix. Un projecte europeu de la gent comú, una alternativa progressista, feminista, fraternal i solidària que faci front a l'Europa del neoliberalisme, de l'austeritat i de l'extrema dreta.

Link al detall dels resultats (pdf + xlsx)

 

banner