[COMUNICAT 11-S] Per una solució política d’àmplies majories

[COMUNICAT 11-S] Per una solució política d’àmplies majories

10-09-2019

header

La Diada d’enguany arriba en unes condicions de gran incertesa i d’extrema anormalitat política. Per segon any consecutiu, celebrarem l’onze de setembre amb presos i preses polítiques, un fet que no pot ser normalitzat. Des de Catalunya en Comú, un cop més, volem mostrar tota la nostra solidaritat amb les persones injustament empresonades i n’exigim la seva llibertat.

Des de Catalunya en Comú convidem a participar lliure, cívica i activament en els diferents actes del proper onze de setembre. Des de Catalunya en Comú donarem suport i presència als actes unitaris i reivindiquem recuperar l’esperit fundacional de la manifestació de 1977, amb un lema que expressava el sentit de l’onze de setembre en la democràcia, ara més que mai, un sol poble. Un sol poble, tres paraules com a símbol integrador de la nació real formada per la ciutadania realment existent que conforma el nostre país.

Som a les portes d’una sentència, la del Tribunal Suprem pel judici de l’u d’octubre, que sens dubte marcarà la història del nostre país. Enfront de la judicialització d’un conflicte que és de naturalesa política, des de Catalunya en Comú defensem que, ara més que mai, cal una resposta política que se sustenti en els grans consensos de la societat catalana i que, per tant, inclogui la màxima transversalitat possible de forces polítiques i socials. Una resposta que, lluny d’incitar a la divisió i a la confrontació dins la societat catalana, generi cohesió. Una resposta que, al mateix temps, contribueixi a l’estabilitat política que el país necessita per avançar cap a una major Igualtat i un major benestar de les classes populars.

Fa massa temps que Catalunya viu instal·lada en la inestabilitat. Venim d’una dècada perduda on les polítiques d’austeritat no han parat d’agreujar les desigualtats socials i territorials. Tenim al damunt nous reptes, com l’emergència climàtica o la precarietat laboral, i no podem seguir amb l’actual situació de desgovern. Cal un govern estable i de progrés a Espanya, que dialogui amb Catalunya i reconegui la Plurinacionalitat de l’Estat. I cal un govern de la Generalitat que sigui capaç d’aprovar uns Pressupostos i que actuï amb urgència davant els greus problemes socials i ambientals que ha d’afrontar urgentment el país.

Per tot això defensem que, davant el conflicte polític sobre la relació entre Catalunya i Espanya, cal avançar cap a una solució política d’àmplies majories. Una solució que, al nostre entendre, hauria de passar per les següents línies d’actuació.

Primer, generar les condicions polítiques, institucionals i jurídiques que permetin assolir, al més aviat possible, la llibertat dels presos i preses polítiques i el retorn de les persones exiliades.

Segon, impulsar un Pacte de Claredat, amb participació del màxim nombre possible de forces polítiques catalanes, on s’acordin els mecanismes i les condicions per determinar el futur polític de Catalunya. Uns mecanismes que, en tot cas, s’haurien de basar en el diàleg i el pronunciament democràticament de la ciutadania de Catalunya per la via d’un referèndum.

Tercer, reconèixer Catalunya com a nació, superant el marc estatutari vigent, per així poder avançar col·lectivament en la conquesta de nous drets socials, ambientals, laborals i de gènere, iniciant la transformació d’Espanya en un veritable Estat Plurinacional.

Per últim, i com no podia ser d’altra manera, volem comunicar que Catalunya en Comú participarà un any més als actes institucionals de la Diada que tenen voluntat de representar la pluralitat del conjunt del país. Així mateix, convidem al conjunt de la ciutadania a participar en els diversos actes d’arreu del territori.

Bona Diada!
 

Actes de l'11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya

 

Barcelona

  9.15h Ofrena al Monument Rafael Casanova (Barcelona)

  • Punt de trobada Ronda de Sant Pere 37, a les 9.15h

  10 h Ofrena a la toma de Rafael Casanova (Sant Boi de Llobregat)

  • Punt de trobada Jardins de Can Torrents (Carrer Hospital, 10) a les 9h

  10.30h - Homenatge a Salvador Allende (Carrer de Batet, 11 Barcelona)

  • Punt de trobada Carrer de l’Hortal 46, a les 10h

  12h - Acte d’Òmnium "Pels drets i les llibertats, absolució" (Passeig de Lluis Companys de Barcelona)

  • Punt de trobada Passeig de Lluis Companys 21, a les 11.30h.

   

  Tarragona

  10h Ofrena floral al Monument de Rafael Casanova (Passeig Marítim Rafael Casanova, 11)

  11.30h Ofrena al monument de Salvador Allende (Jardins del Camp de Mart)

   

  Lleida

  10.45h Ofrena a Rafael Casanova al pas elevat del Castell.

  • Punt de trobada a la Plaça de la Sardana a les 10.45h

  11:45h Ofrenes florals al vestíbul de l’edifici de Roser (Carrer Cavallers, 15)

   

  banner horaris 11s