Acte “L’accés a un habitatge assequible! Del Municipi a Europa”

17-02-2020

Davant la situació d’emergència habitacional que patim a les grans àrees urbanes europees, la societat civil no s’ha quedat impassible. Hem estat testimonis de l’organització de grans xarxes de cooperació ciutadana des dels nostres barris fins a l’àmbit europeu. Uns moviments que han aconseguit que els municipis del canvi comencessin a prendre mesures immediates per a combatre l'emergència que vivim. Ara és urgent començar a fer polítiques d’habitatges que defensin a la gent comú davant dels grans tenidors, immobiliàries i fons voltors.

Quins són els problemes actuals sobre emergència habitacional? Què s’està fent per revertir la situació actual de cases sense gent i gent sense llars als nostres pobles i ciutats? Quines són les bones pràctiques que podem trobar en l’àmbit europeu? Com podem cooperar més l’àmbit local i l’europeu per assegurar que les nostres batalles relacionades amb el dret a la ciutat estan sent escotades?  

Aquestes i d’altres preguntes ens serviran com a punt de partida per parlar-ne i debatre amb l’eurodiputat d’En Comú Podem, Ernest Urtasun, la regidora d’Habitatge de l’Ajuntament de Barcelona, Lucía Martín, i Riccardo Righini, organitzador de la Iniciativa Ciutadana Europea “Housing for all”.

📆 Dijous 20 de febrer
🕰19h
📍Carrer Marina 131, baixos (Barcelona).

 T’esperem aquest dijous.