Consell Nacional

Jaume Asens Llodrà

Diputat per En Comú Podem al Congrés. Abans, Tinent d’Alcaldia de Barcelona, responsable de Drets de la Ciutadania, Cultura, Participació i Transparència. Durant molts anys he exercit
com advocat, especialitzat en drets humans i moviments socials. La política, com l’advocacia és una eina indispensable per defensar el bé comú. El 2015 vam generar una onada d’il·lusió que va contagiar a molta gent. Ara estem en condicions de generar, a més, confiança. Més en un moment en què l’extrema dreta guanya terreny, i són les nostres polítiques valentes i comunitàries les que han de ser un dic de contenció contra l’odi i la intolerància. Fem-ho plegats!

Marta Ribas Frías

Aportar l’experiència acumulada per a construir un espai il·lusionador, amable, feminista i, sobretot, útil per a millorar les condicions de vida de la gent.

Antoni Salado Pérez

Catalunya en Comú és l’espai polític que millor encarna els meus anhels polítics: una Catalunya justa, igualitària, sostenible, en el marc d’un Estat plurinacional. Vull aportar el meu gra de sorra al seu creixement, des de la meva experiència en diversos espais socials i polítics.

Mar Garcia Puig

Fa tres anys, En Comú Podem va arribar al Congrés per canviar-lo per sempre. Llavors vaig prometre el meu càrrec de diputada pel feminisme, per totes les dones que fins aquell dia havíem estat apartades, per la gent comuna a la qual se li havia tret la veu. Aviat tindrem el repte de prendre de nou el Congrés, com diu la poeta Gioconda Belli, “desafiando pobrezas y con una sonrisa cubriendo el horizonte”. I hem de fer-ho amb forces redoblades, perquè hem de continuar sent un instrument del canvi que posi al centre el feminisme, l’ecologisme i la justícia social.

Nascuda a Barcelona el 1977, sóc lingüista de formació i editora de professió. Sóc feminista, bisexual i la meva gran passió és la literatura. Em vaig presentar a les eleccions generals de 2015 i aquell mateix dia vaig donar a llum a un nen i una nena. Convertir-me en mare i diputada alhora m’ha fet adonar de les dificultats que trobem les dones en la vida política i de com aquesta s’ha desentès habitualment dels vincles que ens fan humans. Durant la passada legislatura vaig treballar per canviar-ho des de les Comissions d’Igualtat, Cultura, Discapacitat i Drets de la Infància.

Jordi Gil Dorado

Regidor de Sant Vicenç en Comú i conseller d'educació, cultura i memòria històrica al Consell Comarcal del Baix Llobregat. No hi haurà futur per a la nostre societat sense una educació pública, laica i de qualitat.

Eva Balart Armengol

Sóc a CatComú per fer política des d'un espai plural que defensa el bé comú, la justícia social, la igualtat, tots els drets i llibertats, i que representa la classe treballadora.

Toni Barbarà Molina

Lluitar és Salut perquè Salut és lluitar.

Maria Monje Romaní

9 anys. Palamosina de naixement i Gironina des de fa 8 anys. Graduada en Ciències Polítiques i de l’Administració per la Universitat de Girona, en la qual vaig realitzar moltes activitats de representació estudiantil. També he fet voluntària per diferente projectes d'inclusió social en l'àmbit de la inmigració i la diversitat funcional Actualment, treballant de venedora i estudiant el Grau de Treball Social per la Universidad Internacional de La Rioja. Membre i fundadora de la Plataforma Feminista Gironina. Crec en la política municipal com a eix principal per a desenvolupar el canvi que necessitem en la societat.

Raul Molina Cano

Tinc 22 anys i estudio Dret i ADE a la Universitat de Lleida. Intentant aportar el meu granet de sorra per construir un món amb justicia social, sostenible i feminista.

Isabel Garcia Ripoll

Mestra i cooperativista de l’Escola Bressol Quitxalla. 
a començar a col·laborar amb el PSUC al 1980. És regidora de l’Ajuntament des de 1995 per ICV. Fins al 2002 ha estat regidora de Medi Ambient, d’Educació, Igualtat, Salut i Consum i de Serveis Socials. Al 2002 va accedir a l’alcaldia fins al 2007 per passar a l’oposició fins el 2011, any en el que va recuperar l’Alcaldia, revalidant-la al 2015 i al 2019 amb Santa Perpètua en Comú- En Comú Guanyem. Durant aquests anys, a més d’alcaldessa ha estat regidora de Comunicació, de Solidaritat i Cooperació Internacional, Política industrial, Projectes Estratègics, Promoció Econòmica i Recursos Humans. És coordinadora de Santa Perpètua en Comú i membre de l’Executiva i del Consell Nacional de Catalunya en Comú.

Francisco García Serrano

Graduat en Dret a la Universitat de Barcelona on vaig militar com a sindicalista i participant de les assemblees d’estudiants; he col·laborat en diferents moviments i campanyes socials, ecologistes i feministes. Vinculat amb l'Alt Pirineu i Aran, disconforme amb el camí cap a la despoblació del territori, crec ferventment en les possibilitats de crear una vegueria més viva que mai, amb activitats, treball i condicions que la facin més atractiva; sempre amb el compromís de la igualtat i el respecte al medi.

Ana González Montes

Treballant des del municipalisme per la justícia social, la igualtat i la solidaritat. 

Toni Ribas Bravo

Coordinador de l'eix d'Ecologia de Barcelona en Comú i membre de la sectorial de Medi Ambient de Catalunya en Comú. Vull aportar la perspectiva ecologista als nostres organs en aquests temps en que els desafiaments que afrontem com a societat van més enllà dels àmbits social i territorial.

Marina Calero García

Sóc dissenyadora gràfica i fa tres anys vaig decidir donar un pas endavant amb Joves d’Esquerra Verda per comprometrem amb la lluita feminista, ecològica i d’esquerres per intentar construir una societat més justa i progressista. Els i les joves em de ser al espai polític amb esperança i solucions.

 

Ángeles Camacho Alcalde

Dona d’esquerres, feminista, federalista.Activista en Moviments Socials.Poso a disposició tota la meva experiència i il·lusió.

Lucas Estruch Peñalver

Estudiant. Sitgetà, membre dels Comuns Verds de Sitges.
“Vivim en un món on cada canvi necessita una força majúscula i crec que el jovent és una de les bases d’aquests canvis. Una joventut amb consciència per fer front als reptes del present i sobretot del futur, que miri a un horitzó verd, sota els valors de l’ecologisme i la defensa del nostre planeta per sobre de tots els interessos capitalistes, un horitzó de republicanisme, de llibertat i d’igualtat de gènere i de classes. Crec en un present i un futur on els joves siguem el centre de l’acció política.”

Lola Castro Leiva

Vaig nèixer al poble cordovès de Benamejí i sóc veïna del barri de Can Vidalet, a Esplugues de Llobregat. Sóc regidora d’Esplugues en Comú Podem He estat membre de la primera coordinadora de Catalunya en Comú.

Dona d’esquerres, feminista, activista en defensa dels drets laborals i socials, dels serveis públics. Treballadora de l’Institut Català de la Salut durant 36 anys. Aficionada a la lectura i a la pintura, cinéfila incurable.

Membre fundadora de la Marea Blanca de Catalunya. Activista en defensa del dret a la protecció de la salut i del Sistema Públic de Salut, universal, equitatiu, solidari

La meva motivació és l’aposta per que Catalunya en Comú sigui una força central del canvi que necessitem les clases populars. Hem de recuperar l’agenda social i sortir de l’estancament que ens ofega. Defenso i lluito per recuperar el Sistema Públic de Salut universal, integral, equitatiu, solidari. El dret al treball digne. La lluita contra el patriarcat i les violències masclistes és una prioritat.  Convençuda que la transformació social només és posible si construïm en comú un espai sociopolític amb la gent de les esquerres plural. Un altre país és possible, per a les classes populars i el bé comú.

Nacho Sánchez Valdivia

Torderenc de naixement i gracienc a temps parcial. Soc graduat en Filosofia, Política i Economia. He estudiat sobre ciutats i metròpolis i ara estic aprenent sobre salut pública a la Universitat Pompeu Fabra. Crec que la vida és política i que política és la nostra eina per a la transformació: des dels barris fins a les institucions.

Julia Miralles de Imperial Pujol

Dono classes de polítiques públiques a la universitat i faig recerca sobre anticorrupció i transparència. Crec en els comuns com un projecte construït entre totes i que treballa per una societat més igualitària, més democràtica i que afronti el repte de l'emergència climàtica.

Lluís Camprubí Condom

Barcelona. Entre la salut pública i la política europea i internacional. Són temps de fer compatible el poder resoldre les necessitats i urgències socials, democràtiques i ambientals amb dotar a l’esperança d’una perspectiva llarga.

Txell Centeno Magí

Em vaig inscriure a Catalunya en Comú perquè es treballa per a la gent i el bé comú, amb la lluita ambiental com a escenari de fons, per combatre la crisi climàtica i social del Planeta des del territori. Un territori que entenc sense fronteres ni banderes que ens separin dels altres territoris veïns, com l’Andalussia del meu pare o la França dels meus tiets i cosins. Per això crec en la fórmula federal com a millor organització administrativa, en un món globalitzat on les persones i el medi ambient han de ser el centre de les polítiques.

Catalunya en Comú i també Podem arrepleguen a bona part de la gent de l’esquerra social de Catalunya amb qui ja havia coincidit en moltes lluites a la meua Barcelona natal. Amb Catalunya en Comú m’he reincorporat a la lluita per defensar el bé comú i allò públic,  aquesta vegada des del Pirineu i amb més força i convicció, i també amb més preparació acadèmica: soc filla de la classe treballadora i treballant em vaig treure la carrera de periodisme ambiental, exercint més de deu anys fins que vaig canviar per treballar a la natura, i ara finalitzo un màster interuniversitari de gestió d’espais naturals protegits. 

Miquel Àngel Essomba Gelabert

Barceloní, d’esquerres, convençut que el projecte polític que Catalunya necessita és en comú, compromès amb els milers de persones que ho creiem i volem fer-lo possible.

Marta Junqué Surià

Activista, consultora i estudiant de doctorat a l’IGOP. Sóc penedesenca i visc a Barcelona. He participat i participo en diversos moviments socials. Crec en un projecte municipalista, feminista, europeista i confluent que generi esperança per les persones comunes.  Actualment participo en l’espai de coordinació d’Internacional de CatComú.

Daniel Sosa Caballero

Politòleg per la UAB. Vaig iniciar-me en el moviment associatiu juvenil des de l'institut i després vaig començar a participar políticament, sempre he tingut clar que els i les joves som la veu del present i del futur. El jovent som un motor transformador polític i social de la realitat, la gent jove tenim molt a dir en la defensa de la igualtat, la diversitat, la sostenibilitat, justícia social, la cooperació i la solidaritat.

Paola Lo Cascio

Estudio el passat per a entendre el present e intentar canviar el futur. Crec que a vegades s'ha de fer un pas endavant.

Javier Adalid García

Trabajador de Nissan con mente inquieta y de ideología marxista. Creo fervientemente en que la organización es la mejor herramienta que tiene la Clase trabajadora para defender sus derechos, por eso soy delegado de CCOO de Nissan en la Planta de Montcada. A su vez es importante tener una fuerza municipalista fuerte y que defienda los intereses de los más vulnerables de la sociedad, y por esto soy el coordinador de CeC en el municipio donde habito Lliça d’Amunt. Hoy es siempre todavía...

Margi Gual Izquierdo

Sant Joan Despí és el meu lloc al món, la vocació de servei a la gent comuna és el meu camí, la justicía i la pau al món són les utopies que em fan caminar. Soc d'esquerres, feminista i ecologista. Crec en l'educació (una de les meves passions) i en la política com a eines per transformar el món i fer-lo més just i habitable. Crec en les persones i en la capacitat col·lectiva per millorar juntes.

Josep Maria Balcells Gené

Llicenciat en filosofia per la Universitat de Barcelona.

Periodista.  Trajectòria professional en el camp audiovisual (radio-televisió)

Ex diputat al Parlament de Catalunya (VIII legislatura) per Ciutadans pel Canvi.

Interessat pel món de la comunicació política.

Entenc que en política,  no n'hi ha prou en saber què som i què volem sinó  saber-ho projectar, explicar, debatre i comunicar.

Convençut que els Comuns som la força del canvi: homes i dones  amb voluntat de transformar l'estatu quo i projectar  l'aposta per un model federal d'Estat .

Prioritats: Servei a  les persones: habitatge, salut, renda garantida, igualtat, educació...

Ara és l'hora.

Reine-Sylviane Dahan Sellem

Seguir el nou cicle obert per la perspectiva d'un govern progressista a Espanya, participant en el projecte de transformació que representa Catcomú. Vivim temps complicats, de crisi social i mediambiental. Cal organitzar-nos per fer-hi front i aturar les dretes i l'extrema dreta, pensant en primer lloc en els sectors més amenaçats (refugiats, dones, persones pobres...). La gent pateix per una situació que divideix profundament la societat catalana.

 

Antoni Coll Tort

L’espai Comú necessita organització. La coresponsabilitat de totes per fer-la és imprescindible. La sinergies entre la organització local de cada territori, han de significar el creixement i l’enriquiment de l’organització a nivell nacional.

Cristina Morales Hernández

Filòsofa i activista feminista. Compromesa amb la defensa dels drets humans i la justícia social.

Jaume Bosch Mestres

Advocat. He estat diputat al Parlament, vicepresident de la Diputació de Barcelona i regidor de Sant Feliu de Llobregat. 

Carolina López García

Soc la coordinadora de Medi Ambient en comú. Donat el moment d'emergència climàtica en que ens trobem i la urgència de posar el medi ambient al centre de les nostres polítiques, des de la sectorial pensem que es fonamental comptar amb un bon enllaç amb la resta de l'organització per poder afavorir l'intercanvi d'informació.

Rafael Duarte Molina

Nascut 1961 a Tahal (Almeria). Llicenciat en Ciències Econòmiques. Actualment regidor de l’Ajuntament del Prat i Diputat Provincial

Motivació:  treballar, reflexionar, proposar en comú per construir entre tots i totes. Si no ets part de la solució ets part del problema.

Rosa Cañadell Pascual

Professora jubilada. Activista en defensa de l'educació pública.
Convençuda que l'educació pot ajudar els i les nostres joves a entendre les causes del mal funcionament de l'actual sistema i poden ajudar a millorar-lo.
Si volem combatre la injustícia social, la pobresa, el masclisme, el racisme, el canvi climàtic, i volem un món més just i habitable, ens hem d'organitzar i mobilitzar.

Salvador Milà Solsona

Contribuír a fer de Catalunya en Comú la força política acollidora de totes les energies socials  renovadores del nostre país, amb un ideari ecosocialista, capaç de liderar la necessària transició climàtica i social, en termes d' igualtat.

Ruth Gabriel Zarco

.

Diosdado Toledano Gonzalez

Va participar en la lluita estudiantil al Sindicat d'estudiants Universitaris de Barcelona (SDEUB) i en el moviment obrer contra la dictadura franquista, va ser acomiadat en Pegaso i en SEAT com a represàlia, activista en la lluita antimilitarista va haver de desertar de l'exèrcit per evitar la presó militar, va estar refugiat polític fins al seu retorn clandestí a Espanya, va promoure l'amnistia laboral a SEAT fins a la seva reincorporació a centre de Martorell. Sindicalista a SEAT, va ser acomiadat el 2005 a l'ERO repressiu que va afectar a 660 treballadors / es, va denunciar a l'empresa i va obtenir el nul radical, va participar en la vaga de fam de 18 dies per la readmissió de la resta d'acomiadats, després d'aconseguir aquest objectiu es va reincorporar a SEAT fins a la seva jubilació.

Promotor de la marxa d'aturats / es i el 1996 i 2010

Activista altermundista va participar en diversos Fòrums socials europeus, en la campanya contra el Banc Mundial i l'Europa de l'capital.

Va participar en l'organització de l'Fòrum Social de la Mediterrània.

Cofundador de EUIA.

Membre de la Comissió executiva federal d'Izquierda Unida durant dos mandats

Impulsor de la carta de drets socials a Catalunya i de l'Front Cívic.

Va convocar a l'15 M a 2011 en un intent d'ocupació de la Borsa de Barcelona.

Va participar campanya per un Procés constituent a Espanya des de l'assemblea de Sevilla convocada pel 15M

Representant Comissió Promotora Renda Garantida de Ciutadania.

Participant en la constitució de No + precarietat

Participant en la recent constitución de l’Aliança de Marees i moviments socials

Anna Noguer

Sóc treballadora autònoma amb arrels al camperolat gironí, i tinc la ferma convicció que el món rural és la clau per a la transformació energètica i ecològica. La meva lluita és transversal, i la meva bandera és roja.

Quim Pérez Gómez

Em sumo amb il▪️lusió a aquesta candidatura per al Consell Nacional. Estic convençut que CatComú és la millor força política davant l’emergència climàtica i ecològica, la defensa des de la raó i els millors arguments dels Drets Humans, la Justícia Social i Ambiental i el dret a l'autodeterminació dels pobles.

 

Laura Fages Hernández

Per construir un pais amb oportunitats de present i futur per els i les joves. 

Marc Rius Piniés

Llicenciat en Dret i en Ciències Polítiques. Treballant pel bé comú a l’Ajuntament de Barcelona. Professor associat de Ciència Política de la UB i del Màster d'Anàlisi Política.

Bea Martínez Alonso

Sóc galega veïna de Barcelona des de fa 9 anys, concretament del barri del Guinardó, on participo des de fa anys a l’ assemblea de BComú. El darrer mandat vaig ser consellera del meu districte i des de fa un any i mig sóc l'enllaç territorial de Barcelona en Comú, formant-hi part també de la direcció executiva i de l'equip de suport municipal de la DIBA. Sóc membre de l'Executiva Territorial del Barcelonès i espero poder aportar-hi des del Consell Nacional per continuar desenvolupant Catalunya en Comú des del municipalisme.

Lluís Monfort Peligero

Empordanès arrelat al Baix Llobregat. Optimista crític i convençut que, entre tots/es s'ha de fer tot. Arqueòleg de formació, vocació que comparteixo amb la política i la gestió pública. Justícia social, llibertat, dignitat, ecologia i fraternitat. Els bons somnis es mereixen una millor realitat. Sóc dels que es queda a recollir cadires en acabar.

Lídia Muñoz

Unim les nostres forces, lluitem en Comú per aconseguir el gran repte d'assolir una societat lliure i igualitària.

Eduard Navarro Garcia

Sabadellenc de naixement, jurista per vocació, marxista de pensament. Militant al PSUC viu, Esquerra Unida, i Sabadell en Comú. Vaig ser regidor de Promoció Econòmica durant el mandat 2015-2019. Treballem per organitzar l'espai ampli de l'esquerra alternativa que necessiten la gent treballadora i els barris populars de Catalunya, partint de l'experiència acumulada dels moviments obrer, veïnal, feminista, i dels moviments socials, així com de les experiències del municipalisme transformador. Convençut de que a partir de les lluites concretes construirem una societat més justa i igualitària.

Tania Corrons Mellado

Gestió d’entitats i drets humans. “La política és la capacitat de qualsevol d’ocupar-se dels assumptes comuns, de canviar els propis dolors i apropiar-se del llenguatge i el dolor dels altres”.

Carles Fuxet García

Nascut i resident a Torredembarra (Tarragona).Treballador de l’Ajuntament de Torredembarra des de 1996 i membre del comitè d’empresa des de l’any 2007. Col·laboro amb el sindicat en tasques de negociació en funció pública a la província de Tarragona. Vaig coordinar el Projecte Òmnia a Torredembarra, dedicat a la difusió de l’ús de les TIC com a eina per a la inclusió social de les persones en risc, des de l’any 2001 fins el setembre de 2016.

També he estat candidat a l'Ajuntament de Torredembarra per "Torredembarra en Comú" I candidat al Senat per la coalició "En Comú Podem" aquest 2019.

El federalisme defineix clarament el posicionament de la majoria dels nostres companys i companyes així com dels nostres votants. Aquesta via, és l’única que pot aportar una solució per a tots i totes, no solament al problema territorial, si no també, a la construcció d’una societat més justa i menys excloent.

Espero poder aportar la meva experiència, el meu temps i les ganes de treballar conjuntament amb tots vosaltres.

Vanessa Maxé Navarro

Sociòloga especialitzada en planificació i gestió de projectes i equips, implicada en el 15M i col·lectius d'activisme creatiu i moviments veïnals del Raval. Actualment membre de la Comissió d’Organització de Barcelona en Comú participant en tasques de seguiment del funcionament intern de l’organització. També com a coordinadora de La Comuna, Escola del Comú contribueixo a la consolidació de l’espai de formació, reflexió i empoderament col·lectiu de Barcelona En Comú.

Des del Consell Nacional de CatComú voldria contribuir a portar a terme iniciatives que permetin l’enfortiment de les organitzacions locals així com a la dinamització d’una acció política metropolitana de forma fraterna, cooperativa i solidària entre els seus territoris.

Ancor Mesa Méndez

Pensar en millorar el món, fer-ho més igualitari, lliure, just i sostenible requereix pensar-ho des d'abaix, des dels carrers, les llars, les places o les comunitats. Fer política ens presenta el repte d'atrevir-nos a inquietar-nos sobre la vida quotidiana, aquesta que sorgeix de l'urbà com a unitat mínima d'anàlisi. Sempre he apostat per reflexionar les idees sobre la base d'allò més immediat i aquesta és la raó de la meva passió pel municipalisme. He decidit aventurar-me a intentar millorar la vida en societat des de la lluita política urbana pels drets socials i entenc l'espai dels Comuns com una eina per a l'emancipació social de les persones excloses i empobrides per un model social hegemònic que tendeix a convertir en mercaderies les formes de relacionar-nos. És hora de posar al centre de l'acció política la sostenibilitat de la vida i les oportunitats per prosperar des dels nostres barris.

Aurora Jiménez Ruiz

Jubilada. Sóc de Podem i de Catalunya en Comú

La meva motivació principal és treballar per un projecte federal i republicà per a Espanya que contribueixi a resoldre l’encaix territorial de Catalunya.

Daniel Cruz Fuentes

Veí de Sant Vicenç dels Horts i, com a fill de la immigració dels anys 70, faig vida entre el meu estimat i divers Baix Llobregat i la ciutat de Barcelona. Defensor de l'escola pública i, en general, de tot el sistema públic de serveis socials, he desenvolupat tots la meva vida acadèmica als centres públics, on he estudiat: - Graduat en Ciències de la Comunicació, 2013, Universitat Rovira i Virgili. - Màster en Mitjans, Comunicació i Cultura, 2016, UAB. Tesis en Anàlisi Crític del Discurs (ACD).
 Sant Vicenç dels Horts vaig ser impulsor de la comissió municipal que avui estudia el nom dels espais públics per revisar-los amb perspectiva de gènere i de memòria històrica. Actualment sóc sindicalista i treballado a la secretaria d'Internacional de CCOO de Catalunya.

Maria Freixanet Mateo

Sóc politòloga i m’he dedicat a la recerca, perseguint aixecar vida lliure per a les dones. Compromesa amb la justa distribució de la riquesa, la cura de l’equilibri ecològic i les relacions humanes feministes. Tres fils -roig, verd i violeta- que són, per a mi, trident d’esperança per albirar un futur de vida digna compartida.

He estat senadora (i molt breument diputada) per En Comú Podem, i estic convençuda que estem sembrant llavor de canvi.

Laia Ortiz Castellví

Vull treballar col·lectivament per una alternativa d'esquerres, feminista, ecologista, democràtica, que defensa el valor de la diversitat i el diàleg per transformar la realitat. I perquè les idees no viuen sense organització.

César Ochoa Díez

Professor de matemàtiques a secundària.

Participo al meu barri, Poblenou, a Barcelona En Comú des de l’inici de la confluència. Més tard, he participat a la Comissió Internacional, on he  col·laborat en diferents projectes, així com a l'Eix de Mobilitat.

Jaume Moya Matas

Estic convençut de poder ser útil en la defensa de la justícia social, la preservació del medi ambient, el respecte a la diferència i la defensa de la cultura i l’educació. El compromís en la construcció d’una societat millor, lliure, democràtica i feliç, i d'un territori viu i amb equitat, em mouen a presentar-me com a candidat al Congrés per terres de Lleida, Alt Pirineu i l’Aran.

Alicia Ramos Jordán

Es fundamental la participación ciudadana en la calle y en las instituciones para cambiar las políticas que condenan a una mayoría de la población a la exclusión social. Solo a través de la participación ciudadana se puede cambiar un discurso hegemónico y heteronormativo que nos condena a reproducir las injusticias sociales que se traducen en desahucios, recortes en la educación pública, en la sanidad.

Sergi Morales Diaz

Mataroní. Cooperativista convençut, treballant pel bé comú i per una economia al servei  de les persones.

Laia Sánchez Bassas

Ecologista i animalista. Orgullosa de compartir projecte amb companyes que han crescut i segueixen creixent dins d’espais del canvi i que em representen tan bé dins i fora de les institucions, amb honestedat, intel·ligència i empatia. La vida m’ha permès dotar-me d’unes vivències que m'han fet reconèixer i mirar de cara la precarietat i les desigualtats; experimentar i pensar el masclisme i el racisme; viure de prop l'abisme que separa les persones amb diversitat funcional d’una integració real. Tot això forma part del meu bagatge, del qual em sento profundament agraïda i orgullosa.

Rafael Lamuedra Zafra

Pofessor jubilat compromès en la lluita per un mon millor. 

Laura López Domínguez

Vaig néixer a Colomers (Baix Empordà) fa 36 anys i en fa 6 que visc a Girona.  Vaig estudiar Ciències Polítiques i de l’Administració a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona i m’he especialitzat en estudis de postgrau en Polítiques Públiques i Socials, i Sociologia i Demografia. Actualment estic preparant el doctorat a la Universitat de Girona sobre la importància de les dones en l’estudi de la mobilitat social, tema que ja he presentat en esdeveniments acadèmics.

He treballat de cambrera i recepcionista a diferents establiments de la Costa Brava, d’ajudant de recerca a la Pompeu Fabra i a la UdG, i de tècnica als ajuntaments de Banyoles i Girona, al Consell del Treball Econòmic i Social de la Generalitat, i a l’àrea de desenvolupament econòmic local del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya.

M’identifico amb la classe obrera i sóc militant d’esquerres des de fa 20 anys. He estat candidata a les municipals en llistes confluents a la Bisbal i a Girona. Vull representar l’espai dels Comuns per contribuir a acabar amb les desigualtats socials i assegurar que es reverteixen les pràctiques actuals devastadores per al planeta i les generacions futures.

Josep Vendrell Gardeñes

Per construir una eina política verda-roja-violeta útil per les classes populars. 

Janet Sanz Cid

A Barcelona la gent comú va ser capaç de fer possible l'impossible posant la ciutat al servei de la gent senzilla,ara hem de construir la Catalunya popular que garanteixi drets i llibertats per tothom. 

Ramon Franquesa Artes

Professor d'economia mundial a la Universitat de Barcelona. Membre de la jumta de personal de la UB i fundador de marea pensionista

Rosa Mateu Escrich

Tècnica de protocol i Relacions Institucionals. Veïna del barri del Clot. He pogut conciliar feina amb l’activisme polític i social, i des de la base, m’he implicat en aquells espais de lluita on he cregut que podia ser útil.  Activista de la Campanya Catalunya, No als Tractats de Comerç i Inversió, per denunciar aquesta arquitectura neoliberal dels lobbies i transnacionals amb la que volen desmuntar la Democràcia, arravatar-nos els drets i el futur del planeta. Sóc animalista convençuda, per cert, no són voltors, són fons d’inversió especulatius.

Antonio Molina Juanes

Periodista de Santa Coloma de Gramenet. Crec que el projecte dels Comuns és la oportunitat per l'esquerra transformadora de fer realitat un canvi efectiu per la gent treballadora.

Emilia Macías Rosado

.

Roger Molinas Amorós

Em presento perquè tinc una motivació que a Catalunya es posin sobre la taula les lluites socials, mediambientals i de gènere, amb una política més oberta, democràtica i transparent que posi fi a la corrupció, les polítiques neoliberals i la desigualtat social, buscant una cohesió social des de la pluralitat d'identitats que conformen la societat catalana, plantejant una relació de sobiranies compartides i federals amb la resta d'Espanya, la UE i la resta del planeta.

Carme Gasulla Blanco

Regidora  Comuns Verds a l'Ajuntament de Sitges.53 anys.Professora d'Institut.Membre de Catalunya en Comú.He estat vinculada a l'activisme feminista i.Lgtbi des de ben jove .Vaig formar part de les llistes a les Eleccions al Parlament de Catalunya 2017 per Catalunya en comú-Podem.He format o
part de ICV des de l'any 2002.

Jordi Manils Tavío

És el moment que CatComú prengui un paper protagonista a la política catalana i espanyola. Tenim el repte de ser útils a la gent treballadora i construir, amb governs d'esquerres, un dic front l'extrema dreta. Organització, democràcia i combat.

Glòria Baena Soria

Hem demostrat que entre totes hem pogut canviar les coses i posar la ciutadania al davant. Ara toca seguir fent que les nostres ciutats i el nostre país millorin. La comunicació marca la meva vida.

Joan Busquet Duran

Espero contribuir a fer de Catalunya en Comú la confluència de l'esquerra, radicalment democràtica i fraternal, que el país necessita per millorar la vida de la seva gent.

Carlos Sola Domínguez

Catalunya en Comú m'ha fet decidir donar el pas a la militància política activa.

M Antònia Pérez Vega

Visc a Sabadell. Llicenciada en Història (UB), en Informàtica (UPC) i en Psicologia (UNED). Actualment jubilada. Ja fa temps vaig entendre que la política, o la fas, o te la fan. Per això vull contribuir a que Catalunya en Comú esdevingui una eina veritablement al servei de les classes populars progressivament empobrides i en la implantació d’un estat federal que harmonitzi les aspiracions de tots els catalans, sigui quin sigui el seu sentiment nacional.

Daniel Fuentes Fuentes

36 años vivo en Montgat. Trabajo en Seat hace 15 años afiliado a CCOO. Afiliado a EUIA, actualmente regidor en Montgat por MONTGAT EN COMU PODEM.

Mercè Gómez Llobregat

Dona compromesa amb la justicia social i amb el Feminisme

Nerea Beltran Ortega

Politòloga i futura advocada. Jove precaritzada. Vull una societat feminista on les joves hi tinguem veu i un futur digne.

Joan Berlanga Sarraseca

Sabadellenc, docent en una escola d'adults i amb ganes de contribuir per avançar cap un futur més just i sostenible.

M Carmen Moya Hidalgo

Insistir, persistir, resistir y nunca desistir por las libertades, por la dignificación de l@s trabajadores, por la conciencia de clase obrera.

Jordi Romero Villalba

Nascut al 59. Gestor cultural especialitzat en la divulgació de la història i la dinamització de jaciments i monuments arqueològics. En política i moviments socials i culturals des de 1974. Membre del PSUC, d’ICV i de Catalunya en Comú, a on forma part de l’Executiva de Comarques Gironines. Ha participat en la PAH, en Units pel CAP (moviment per la salut pública a la Comarca de la Selva) es soci d’Amnistia Internacional i participa en diferents associacions culturals. Visc a Arbúcies, fa 20 anys. 

Beatriz Rilova Barriuso

Entregada a la docència (sóc professora de ciències a secundària i batxillerat).

Em mouen la responsabilitat, el plaer i la urgència de pensar i construir plegades un món més amable, més respirable, més just.

Apatia, cinisme, indolència, mediocritat, incertesa, hipocresia, precarietat; per a cadascun dels estats anímics i actituds amb què, segons el dia, m’indigno o desespero, només conec una recepta per plantar-los cara: teixir complicitats i sumar voluntats per a articular alternatives reals, útils i transformadores.

Albert Pons Ramos

Regidor de l’Ajuntament de l’Escala. Professor de Secundària. Llicenciat en Filosofia i Història. Sóc autor de diversos treballs d'història de la Guerra del Francès i la Guerra Civil Espanyola. 

Laura Massana Mas

Per sumar i treballar per tal que el projecte polític, social, ecològic i feminista que representa Catalunya en Comú arreli amb força a les comarques centrals. 

Iolanda Sánchez Alcaraz

Amb l'energia per posar la mirada, les mans i la veu per un projecte que posi la política al servei i centre, de la vida.

Salvador Sánchez Ardid

Sindicalista de CCOO, per la 3ª Repúbliaca per el benefici de la Clase Obrera. 

Teresa Rodríguez Castells

Professora jubilada,  35 anys a l’ensenyament públic. Defensora dels Drets Humans i dels serveis públics. Implicada, des de sempre, en les lluites socials. Sindicalista de CCOO i als anys 70 en el PSUC. Actualment des de Barcelona en Comú participo en les lluites del barri de l’Eixample a Barcelona. També formo part de Podem i de Catalunya en Comú. Des de fa també uns mesos participo en Comuns Federalistes, un corrent d’opinió dins de Catalunya en Comú, perquè crec fermament que Catalunya ha de tenir un encaix federal en una Espanya plurinacional. 

la meva motivació és la lluita per la justícia social,  la igualtat de drets entre homes i dones i buscar una sortida federal entre els diferents pobles d'Espanya i Europa.

Arnau Funes Romero

Llicenciat en Humanitats i Diplomat en Treball Social. He estat regidor a l’Ajuntament i diputat a la Diputació de Barcelona. Em dedico professionalment a l’Educació Social, i sempre he estat vinculat al món de l’educació en el lleure, la cooperació i l’esport. 

Victoria Pacheco Moreno

Creemos en lo que defendemos.

Joaquin Vela Manzano

Padre y feminista convencido. Funcionario en la Administración de Justicia desde hace casi 30 años. Trabajo en un Juzgado de violencia sobre la mujer. Actualmente soy representante de trabajadores y trabajadoras de los Jugados y tengo una amplia experiencia en el mundo sindical y de la negociación. Defensor de la democracia participativa y la transparencia, cuestiones ambas que debemos seguir desarrollando tanto en la sociedad como en nuestra organización. Actualmente colaboro con el grupo parlamentario de Catalunya en Comú-Podem en temas de Justicia.

Laura Ruíz Sigüenza

L'alegria de viure i de lluitar ens ve de la profunda convicció de que és justa, emocionant i invencible la causa per la qual lluitem".

La causa: un municipi més just, feminista, solidari i sostenible. L'eina: Movem Martorell.

La causa: Defensar els nostres drets i dignitat com a classe treballadora organitzada. 
L'eina: les Comissions Obreres.

Al territori mil causes més: en defensa dels serveis públics, del dret a l'habitatge, contra els desnonaments i l'especulació. I en guàrdia sempre per a frenar l'avenç de l'extrema dreta barri a barri. 
Sóc de taxi, no d'Uber. Ni de Glovo, Deliveroo i similars. 

La causa, ara i sempre, construir un món on siguem socialment iguals, humanament diferents i totalment lliures.
L'eina, ara: Catalunya en Comú.

Arnau Martí Danés

Llicenciat en Ciències Polítiques i de l'Administració, especialista en Polítiques Públiques, Governs Locals i Transparència. Treballador del Consell Comarcal d'Osona. Exregidor de l'Ajuntament de Vic. Membre de Greenpeace, Grup de Defensa del Ter i afiliat a CCOO.

Carla Galeote Escoda

En comú podem construïr una societat Feminista, verda, igualitària i justa per tothom. Ara és el moment.

Alejandro Conde Poveda

Artista audiovisual, Sant Pere de Ribes. Perquè la gent la treballadora només heretem drets, cal reivindicar un municipalisme transformador, un horitzó republicà i avançar en drets i benestar social.

Dominique Salomon Feiffer

Soy Podemos y de Barcelona de Comu. Quiero colaborar en la transformación social. Jubilada activa y activista.

Sergio Gómez Márquez

Per la defensa del parc agrari i contra l'especulació del territori. Per una política industrial arrelada al territori i sostenible. Per un transport públic que connecti les poblacions de manera efectiva per la gent. 

Alba Bou Jordà

Crec en la política municipal i municipalista, i en el valor de les ciutats per poder fer realitat les reivindicacions de l’esquerra transformadora, feminista i ecologista. M’agrada ser part d’un projecte de futur, des d’on hem aconseguit millores socials indispensables per a aconseguir una ciutadania crítica i empoderada. Necessitem un país capaç de fer alçar la veu de la classe treballadora, que faci arribar la nostra lluita arreu.

Carles Rodríguez Herencia

Amb moltes ganes de fer política útil per a la gent comuna des del Vallès Occidental i compromès amb l’ecologisme i la diversitat sexual i de gènere.

Miky Corregidor

Regidor de Joventut i Solidaritat a Blanes per Blanes En Comú Podem. Membre de la direcció federal d'Izquierda Unida com a responsable de XXSS. De professió sóc músic i enginyer de so.
"Para todos la luz. Para todos todo.
Para nosotros la alegre rebeldía, para nosotros nada."

Isabel Bou Bayona

Lingüista computacional, directora de projectes de software i editora literària. Actualment sóc regidora a l'Ajuntament de Calafell, per En Comú Podem: polítiques d'igualtat, atenció a la dona i LGBTI.
La meva aproximació a la gestió és pragmàtica: agilitat, sostenibilitat i responsabilitat. La meva visió, innovadora, però amb la dignitat i la qualitat de vida de les persones com a prioritat.

Julio Rua González

Amb el desig de construir, treballar, somiar, compartir i aportar les meves experiències en l'àmbit municipal amb el convenciment de que "Juntes som més". 

Lídia Giménez Garcia

Professora interina de secundària apassionada per la seva feina i que encara creu en allò que es diu: "la unió fa la força" i també "divide y vencerás/vencerán".

Joaquin Soler Cura

Arquitecte, membre de l’agrupació d’arquitectes al servei de l’administració pública AASAP. Tècnic de l’administració local i despatx professional propi al servei del ciutadà, expert en rehabilitació, habitatge i legalitat urbanística.

Com a objectiu lluitar pel canvi social i una nova l’organització de l’estat. Militant de base en diferents associacions republicanes federals per difondre la cultura i els valors republicans a la societat. Col·laboro amb diferents mitjans de comunicació: radio i premsa digitals.

Crec en la vocació transformadora i democràtica del projecte, per fer un camí en comú, som ciutadans i brigadistes. Defenso la participació democràtica en un espai de base transversal per aconseguir arribar a un nou horitzó federal.

“Lluitat pel canvi social d’un estat federal en el marc de la cultura i el valors republicans.”

 

Sandra Bernad Martínez

Politòloga i regidora a Piera. Vinc del món del voluntariat, vaig entrar per col·laborar a les àrees d'infància i persones en risc d'exclusió social i així porto des dels 16 anys. L'any 2015 vaig fer el pas a la política activa  i a dia d'avui hi ha una cosa que tinc molt clara: sigui des del voluntariat o des de la política, mai deixaré de lluitar per la justícia social.

Carles Márquez

.

Vanesa Valiño Esparducer

Fa molts anys que estic implicada en la defensa de drets socials i molt especialment del dret a l'habitatge. Primer des de l’Observatori de Drets Econòmics, Socials i Culturals (DESC), i darrerament des de la Regidoria d’Habitatge de l’Ajuntament de Barcelona.
He participat en el projecte de Barcelona En Comú des dels seus inicis impulsant l’eix d’Habitatge. Durant tot aquest temps he estat el més a prop possible de moviments socials com la PAH i de xarxes internacionals en defensa del dret a la ciutat. Estic convençuda que el dret a l'habitatge hauria de ser el tercer pilar de l'Estat del Benestar, igual que la sanitat i l'educació. Per aconseguir-ho cal una organització forta, amb un peu a la institució i l’altre al costat dels veïns i moviments socials.

Lluís Moreno Campon

Vull aportar la meva experiència en la política municipal perquè el municipalisme de Catalunya en Comú sigui un instrument de transformació social, ecològica i feminista del món. Pensar localment és actuar globalment. 

Cristina Bigordà Vargas

Educadora Social i feminista. 

Carlos Antonio Sans Garcia

Em dic Carlos Sans i tinc 30 anys. Enginyer informàtic i Màster en Seguretat de les TIC, actualment treballo com a Consultor en Seguretat Informàtica. Nascut a Barcelona, he viscut a Sant Boi fins als 8 anys, i des de llavors a Sant Vicenç dels Horts. Militant d’esquerres compromès amb les lluites socials, desenvolupant principalment la meva tasca en els àmbits de la salut pública i mediambiental. Desitjo treballar en equip dia a dia per resoldre realment els problemes dels catalans i catalanes.

Esperanza Velasco Acebal

Arquitecta per la ETSAB (UPC).Treballo en la Funció Pública des de 1988, en els darrers 22 anys al Servei de Patrimoni Arquitectònic de l’Eixample de l’Ajuntament de Barcelona. D’esquerres, de Barcelona en Comú en l'Assemblea de Sarrià-Sant Gervasi i participo als eixos Urbanisme, Patrimoni i Habitatge. Defensar els nostres drets com a ciutadans: millor sanitat, cultura, feina pels joves, progres, trencant fronteres i cercant un món igualitari i fraternal. 

Josep Sementé Moya

Activista social, no hi ha causes perdudes, sinó causes pendents. 

Eulàlia Rosich Solé

Igualadina establerta a Sant Antoni, Barcelona. Psicòloga i activista feminista, experta en l'abordatge de les violències masclistes.

Ramon Gutiérrez Illana

Estic motivat en construir espais de treball local i territorial que dotin el nostre espai polític de capacitat d'arrelar. Necessitem una organització que doni resposta des de tots els pobles i ciutats I des de l’espai comarcal a les necessitats i preocupacions de la gent comuna.

Araceli Viñes Herreros

Llicenciada en Història i Geografia i professora de secundària a l’ensenyament públic. He participat en la defensa i la millora de l’ensenyament públic, però sense participar en sindicats i partits que sempre m’havien semblat piramidals i rígids. L’aparició de formacions com Barcelona en Comú i Podemos em van semblar projectes il·lusionants  i innovadors que plantejaven noves formes de fer política. Per aquest motiu, m’he implicat en ambdues formacions, participant a l’assemblea d’Horta-Guinardó de Barcelona En Comú, al cercle de Podem d’Horta-Guinardó i a Catalunya En Comú.

Em presento  al Consell Nacional de Catalunya en Comú perquè vull col·laborar en la construcció d’un partit fratern, democràtic, sòlid i confluent que, basant-se en una relació de sobiranies federal amb la resta d’Espanya i també amb Europa, tingui en el centre de les seves accions la millora de la classe treballadora lluitant contra el neoliberalisme, la desigualtat social i la corrupció.

Ànnia García Moreno

La meva vinculació amb la política comença l’any 2009, i crec que aquest moment de construcció i consolidació del nostre espai polític és engrescador per les oportunitats de transformació que suposa. Necessitem una eina democràtica, amb vocació social i de progrés per donar resposta als nous reptes que la societat ens demana.