Comissió Executiva Nacional

Ada Colau Ballano

Alcaldessa de Barcelona. 

Jéssica Albiach Satorres

Periodista. Feminista convençuda que juntes farem que la vida i el planeta guanyen a un sistema depredador, injust i amb una deriva cada vegada més autoritària.
Nascuda al barri de la Saïdia i catalana d’adopció, sóc més d'escoltar i preguntar que de parlar, però tot és posar-s'hi. Crec que els valors republicans, l'impuls democratitzador del 15M i allò que ens han ensenyat els nostres avis i les nostres àvies estan teixint amb fil invisible però fort el canvi que ve. Ara mateix Presidenta del grup Catalunya en Comú-Podem al Parlament de Catalunya.

Candela López Tagliafico

Imagino una Catalunya en Comú inclusiva, cohesionada i que posi en valor la nostra pluralitat, arrelada als municipis i amb una forta identitat pròpia. Vull una organització empoderada i organitzada, on la veu de la seva gent marqui el pas d'un espai polític molt necessari i de referència a Catalunya. Apostem per un projecte polític il·lusionador que sigui capaç de conjugar el caràcter impugnador que ens faci avançar cap a una Societat més justa, sostenible i feminista. Un projecte polític que entre tots i totes farem realitat.

Gerardo Pisarello Prados

Davant d’aquells que ens voldrien resignats a la por o enfrontats, avancem per obrir nous horitzons republicans a Catalunya, a Espanya i a Europa. Doctor en Dret Constitucional, he estat primer tinent d’alcalde a Barcelona i ara diputat al Congrés. Convençut de la necessitat de teixir xarxes fraternals, des del municipalisme, com alternativa a les polítiques neoliberals que amenacen les sobiranies dels pobles, la democràcia i la justícia social i mediambiental.

Aina Vidal Sáez

Gracienca, ecologista i feminista. Diputada al Congrés per En Comú Podem i Co-coordinadora d'Iniciativa Barcelona. “Per una vida digna de ser viscuda per totes i tots, let's rock!

Joan Mena Arca

Sabadell. Professor interí a Secundària. Formo part de Catalunya En Comú perquè vull construir una Catalunya més justa, més neta i més lliure des de la unitat d'acció de les classes populars.

Agnès Petit Estrenjer

Terrassa, Educadora Social. Ha desenvolupat la seva tasca professional en els àmbits de joventut, lleure educatiu, plans de barris i participació ciutadana a l’Ajuntament de Terrassa.

David Cid Colomer

Crec que ara junts i juntes tenim l'oportunitat de guanyar Catalunya per a la seva gent. Som-hi!

Rosa Lluch Bramon

He encapçalat la llista d’En Comú Podem pel Senat a Barcelona a les darreres eleccions generals. En les anteriors, vaig tancar la llista de En Comú Podem al Congrés a l’abril de 2018. El meu compromís professional ha anat sempre acompanyat per a un compromís civil en el camp de la resolució de conflictes i defensa dels Drets Humans. Vaig col·laborar en el procés de pau a Euskadi. Vaig entrar en contacte amb el món dels Comuns en la jornada Construint la Pau, organitzada per l’Ajuntament de Barcelona el 2018 on vaig defensar la necessitat d’una política penitenciària orientada a la reconciliació i a la reinserció. Sempre he estat convençuda de la necessitat de la col·laboració i entesa entre les forces d’esquerres, sobre la base dels valors de la justícia social i dels drets humans, del feminisme i de la justícia ambiental. Penso que cal contribuir a dibuixar una majoria de progrés que superi les polítiques d’austeritat que han caracteritzat la resposta a la crisi econòmica, així com el compromís per tal d'afavorir el diàleg i la superació de la crisi territorial.

Ramon Arnabat Mata

Historiador, penedesenc i activista social i cultural. "Amb el pessimisme de la raó i l`optimisme de la voluntat ho farem possible."

Nuria Lozano Montoya

Obrera del Metall, advocadessa i tècnica en PRL.Activista sindical i política per convicció. Hem de pensar en col·lectiu, compartir els problemes, decidir solucions i construir en comú un país pel 99%.

Lluís Mijoler Martínez

Nascut al Prat de Llobregat, hi faig d’alcalde des d’aquest 2019. Crec que el municipalisme d’esquerres, progressista i ecofeminista, és una eina potentíssima de transformació social. Al Prat fa dècades que mostrem que és possible una altra forma de governar, valenta i honesta, al servei de la gent i de la defensa dels béns comuns. Cal que els nostres pobles i les nostres ciutats siguin una llavor del canvi que els i les comuns defensem al nostre país. Professionalment, sóc advocat i he dedicat la meva carrera entre d’altres a la lluita contra la violència masclista, exercint el torn d’ofici d’assistència a dones víctimes d’aquesta xacra. En el (poc) temps lliure, m’agrada(va) fer de triatleta.

Nati Veraguas Aguilera

D'Igualada. Jurista i activista feminista. Em presento com a responsable de feminismes i LGTBI. Crec que CatComú ha de ser feminista, en el discurs però sobretot en les seves pràctiques. Treballaré perquè l'horitzontalitat, les cures, el respecte i el treball cooperatiu formin part de la cultura de l'organització, i perquè el feminisme i la diversitat siguin considerats un bé comú a defensar.

Eloi Badia Casas

Per què ens hi va la vida i la vida del planeta, necessitem un lideratge valent que no deixi ningú enrere i doni una resposta real a l'emergència climàtica.

Laura Campos Ferrer

Alcaldessa de Montcada i Reixac. Catalunya en Comú construïnt alternatives des del municipalisme transformador, progressista i d’esquerres. 

Marc Parés Franzi

Sóc professor del Departament de Geografia de la UAB i investigador de l'IGOP. Com a independent espero poder contribuir a fer aquest espai polític més ampli i plural.

Laura Bergés Saura

M'il·lusiona el projecte de Catalunya en Comú: persones apostant per persones, la unió gent desconeguda i diversa, per fer front a un sistema agressivament injust.

Adrià Alemany Salafranca

Llicenciat en Economia. Cofundador de la PAH l'any 2009 vinculat durant molts anys a moviments socials pel dret a a l'habitatge i la ciutat. Actualment treballant per un municipalisme transformador.

Susanna Segovia Sánchez

Per una Catalunya En Comú més municipalista, més engrescadora, més feminista. Per imaginar i creure que una altra Catalunya és possible, començant per la nostra pròpia organització.

Enric Bárcena Roig

Nascut a l'Uruguay. Veí i activista del barri de Sant Antoni de Barcelona. Municipalista practicant. Com diu KS Baird "el municipalisme és l’espai polític que està mostrant, a través de petites victòries quotidianes, que hi ha alternativa a un món regit per les desigualtats, l’odi i la por". 

Kate Shea Baird

Londres, 1985. Municipalista. Veïna del Poblenou. Fan número 1 del Cor Rebel de Barcelona.

José Luis Atienza Ferrero

Una veu, la dels Comuns, que amb valentia i realisme ajudi a ocupar l'espai polític que vam obrir en les dues eleccions generals. Una veu, la dels Comuns, que digui allò que és evident, que descartada la drecera unilateral el camí ha de ser federal. Creiem que s'ha de governar la confluència des de la confiança en els territoris, confiança en la gent que tracta els problemes a peu de carrer, perquè és des d'aquí on es fa una confluència guanyadora.

Maribel Ibáñez Villuendas

Periodista. Sindicalista al llarg 10 anys. Actualment treballant en matèries d’ocupació i acció social al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). Formació: Llicenciada en CC de la Informació, Postgrau en Comunicació política i electoral, Postgrau en Periodisme Socio-Laboral i Postgrau en Desenvolupament Econòmic i Social, tots tres per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Formació estratègica sobre relacions laborals i ocupació Inscrita a Barcelona en Comú i Catalunya en Comú. Coordino l’Assemblea del barri de Les Corts en Comú i la representant de Les Corts a la Territorial de Barcelona en Comú Volem contribuir en la construcció de polítiques que incideixin en una transformació real de les bases econòmiques i socials de la nostra societat. També col·laborar en el doble repte de conformar l’organització, donar suport a les nostres representants institucionals i treballar per fer d'aquesta organització una força hegemònica de l’esquerra a casa nostra que treballi per una Espanya federal i plurinacional i fraterna amb la resta pobles de l’Estat.

Álvaro Muñoz García

Mejorar las condiciones de vida de la gente con derechos sociales y laborales, construir la alternativa de izquierdas progresista que lo consiga.

Carla Aguilar-Cunill

Consellera del Grup Municipal En Comú Podem. Primera tinenta d'alcalde, consellera de Participació, Serveis Socials, Benestar Animal i Portaveu. Té 32 anys. És llicenciada en Ciències Polítiques i de l’Administració per la Universitat Pompeu Fabra, amb el màster en Migracions i Mediació Social a la Universitat Rovira i Virgili. Actualment està finalitzant un doctorat en sociologia al Departament d’Economia i Empresa a la mateixa universitat. En els darrers anys ha treballat com a professora a la Universitat Rovira i Virgili, principalment en matèries sobre igualtat de gènere, alhora que desenvolupava la tesi en sociologia sobre igualtat de gènere a la indústria química de Tarragona. Pel que fa a l'àmbit polític, va començar la seva militància als 15 anys, a través del Sindicat d’Estudiants, en l’organització de les mobilitzacions contra la guerra de l’Iraq. Més tard, també va estar a l'organització de la manifestació del 15-M a Tarragona. Des de fa uns vuit anys també col·labora amb moviments animalistes com a voluntària i fent de casa d’acollida en diferents ocasions. També ha estat membre activa d’una associació cultural dedicada a impulsar l’art i la cultura a la ciutat i al carrer. En els darrers anys ha estat molt implicada en el moviment feminista, impulsant i participant activament en l’associacionisme feminista de Tarragona.

Ximo Balaguer Nicolau

Economista de formació. Municipalista per convicció. Però per damunt de tot, pare.

Inés de Gispert Pastor

Soy Licenciada en Filosofía y Letras He sido profesora de la UB, realizando tareas docentes, de investigación y de gestión académica hasta mi jubilación. Participé durante la transición en el claustro constituyente para la democratización de la UB, . representante del profesorado en Claustros y Juntas de Facultad, representante sindical  por CCOO en la Junta de Personal Docente de la UB. Milité en el PSUC hasta su disolución.

Mi trabajo docente y de investigación, se ha dirigido a la Formación del Profesorado en Psicología de la Educación y participando en tareas de renovación e innovación educativa. Estuve cooperando como formadora de profesores en Nicaragua, el Salvador y Bolivia. 

En la actualidad estoy en Podemos en el círculo Les Corts (Barcelona). Apoyé la  candidatura  municipalista  y formo parte de la asamblea de Barcelona en Comú de  Les Corts a la que represento en la Coordinadora. Me he incorporado a Catalunya en Comú desde su fundación.

En los años previos a la crisis me iba dando cuenta de que aumentaba  el deterioro de las instituciones  democráticas por las que tanto había luchado y me convertí en una indignada. Se había dejado sin voz y sin derechos  a la gente que más lo necesitaba. Por este motivo me apunté en Podemos para contribuir a crear una herramienta que nos permitiera devolver la voz en las instituciones y los derechos a la gente. Consciente de que las transformaciones sociales deben realizarse en diferentes niveles, empecé a participar en la confluencia con otras para el cambio más próximo, más cercano, el municipal. Y, cuando se fundó  Catalunya en Comú, me incorpore desde el principio.

Lo que me mueve a incorporarme a esta candidatura es contribuir a la  construcción de un espacio político de izquierdas  no independentista que promueva un Estado federal  y Plurinacional.

Jordi Jordan Farnós

Cap de l’oposició de Tortosa i Vicepresident del Consell Comarcal del Baix Ebre. Professor de secundària i universitari d’història i ciències socials. Per una Catalunya amb equitat territorial i sostenible construint un país amb oportunitats per tothom.

José Antonio Montero Domínguez

48 anys, Llicenciat en Psicologia i Educador Social. 2 filles. Alcalde de Montornès del Vallès des de 2011. Militant i direcció d'EUiA. 

Roman Ceano-Vivas Tremosa

Vaig estudiar Economia però m’he dedicat professionalment a la informàtica. Dirigeixo una petita empresa que ven software per estacions de televisió de tot el món.  En política vaig entrar al PSUC al gener del 1976 i he seguit militant a les seves successives evolucions. Actualment soc coordinador de l’àmbit d’Economia d’ICV, membre de l’assemblea de Dreta Eixample de Barcelona en Comú i membre de la sectorial d’Economia de CatComú.

Vull defensar una Catalunya unida en el seu desig d’autogovern que superi la distopia creada pel independentisme.