Gràcies Xavi

05-09-2018

Ahir el nostre company Xavier Domènech va comunicar a la Comissió Executiva de l’organització la seva decisió de renunciar al càrrec i deixar la primera línia de l’activitat política. En Xavi és un dels màxims exponents de la gent comuna que va fer el pas a la política institucional per canviar-ho absolutament tot. La nostra història de revolució ciutadana i democràtica s’entendria molt menys sense el seu compromís inesgotable. És per això i per moltes altres coses que l’agraïment serà sempre etern per tota la seva feina i el seu sacrifici, que massa sovint ha fet molt complicada la conciliació amb la vida familiar.

Vam néixer i arribar a les institucions també per canviar aquesta manera d'entendre la política. Per evitar que fos una activitat de la qual la gent comuna, la gent com en Xavi i tants i tantes altres no poguessin participar. Perquè persones que mai s'hi han dedicat donessin els seus millors anys a servir la gent comuna, la gent de baix. A vegades, però, els ritmes impossibles i la pressió són gairebé inassumibles. Continuarem lluitant per fer de la política una activitat en la qual totes i tots hi puguem participar.

En Xavi ens ha representat en fins a tres eleccions com a candidat, aconseguint guanyar dos cops a Catalunya les eleccions al Congrés i fent del canvi polític una realitat. Els i les comuns sempre agrairem i reivindicarem orgulloses el seu compromís. Un compromís que a més, sempre ha anat acompanyat d'un gran somriure. Un compromís que ens continuarà guiant als i les comuns per seguir avançant.

En els propers dies la Comissió Executiva es reunirà per tal d’escollir un nou Coordinador o Coordinadora General que acompanyarà l’Ada Colau en la tasca de liderar l’organització. I és que tenim per davant reptes importantíssims i que entomarem amb tota la energia i la il·lusió del primer dia. Així doncs, comencem el nou curs polític amb diverses activitats per trobar-nos i pensar col·lectivament:

•   El proper 14 i 15 de setembre celebrarem les Jornades Nou Curs Polític, on reflexionarem i debatrem en diverses conferències al campus de la UPF de Roc Boronat, a Barcelona, sobre el moment polític actual català. Ada Colau, Ione Belarra, Lucía Martín, Enric Juliana, Elisenda Alamany, Ernets Urtasun, Pablo Cotarelo o Fabio de Masi seran algunes de les persones que participaran en taules rodones per articular sobiranies en un moment de canvi. 

•  Més endavant, el 6 d’octubre, posarem la mirada en una de les fites més importants per consolidar els anhels de canvi arreu del país: les eleccions municipals del 2019. Celebrarem la Convenció Municipalista de Catalunya en Comú per posar les bases per estendre la revolució municipalista a tot Catalunya. 

El moment polític al país és clau per posar les institucions al servei de la gent comuna i per canviar les formes de fer política. Ens necessitem a totes i a tots per fer possible tots els anhels de canvi i justícia que el 15M cridava des de les places i l’1-O des dels col·legis electorals.