Catalunya en Comú i l’Entesa pel Progrés Municipal concorreran junts a les eleccions municipals a diverses poblacions

31-01-2019
CatComú i EPM

Les dues formacions han signat un acord per presentar-se en forma de coalició en "una aposta per un nou municipalisme en comú"

Catalunya en Comú i l’Entesa pel Progrés Municipal han signat un acord de col·laboració per concórrer conjuntament a les eleccions municipals del proper 26 de maig a diverses poblacions. Així, ambdós espais es presentaran en forma de coalició a municipis com La Palma de Cervelló, Pallejà, El Pont de Vilomara i Rocafort, Riells i Viabrea, Sant Esteve de Sesrovires o Santa Coloma de Cervelló. L’acord respon a "l’aposta per un nou municipalisme en comú" de les dues formacions.

L’acord, signat aquesta setmana, "permet oferir cobertura a candidatures de perfil municipalista de caràcter local, mantenint la seva independència i les seves denominacions específiques".  D’aquesta manera, s’establiran grups de treball conjunt tot respectant l’autonomia d’actuació de cada grup local, entre d’altres per elaborar el programa electoral. Pel que fa a la denominació de les candidatures, la coalició electoral n’acordarà una de comuna.

Des de CatComú i l’EPM es valora "molt positivament el moviment de candidatures independents transformadores que han fomentat projectes d'empoderament popular, i la participació política de ciutadans i ciutadanes". "Pensem que cal construir un nou model al servei de les persones, lliure de patriarcat, amb una economia social i solidària que garanteixi drets laborals i ocupació digna; en lluita contra l’atur i superador de la precarització vital i ambiental", recull el document, subscrit pels coordinadors generals de Catalunya en Comú Candela López i Ramon Arnabat, i el president de l’Entesa pel Progrés Municipal, Gerard Segú.