La nostra gent, la nostra força

Torna
Òrgan
Comissió Executiva Territorial
Àmbit territorial
Baix Llobregat
Presentació de la candidatura

Sabem que el que som avui és el fruit de què vam sembrar ahir. Avui volem posar les llavors d'un futur millor. Venim de la lluita contra Eurovegas. De com una comarca es va organitzar per defensar el seu territori i fer fora l'especulació més depredadora.

Hem crescut amb qui portaven les pancartes que deien "los hijos de los obreros queremos estudiar". Vam aprendre de la lluita antifranquista. Vam sentir el crit de "llibertat, amnistia i estatut d'autonomia".

Vam aprendre de les lluites a les fàbriques de la nostra comarca i vam utilitzar aquelles lògiques d'acció col·lectiva per incorporar amb força altres moviments com la lluita feminista o el compromís amb la protecció del medi ambient.

Hem conviscut amb el sindicalisme i amb el moviment veïnal. Venim de diferents llocs, però perseguim un mateix horitzó: la protecció d'un territori que cuida de la seva gent, que posa en el centre tota acció la justícia social i la defensa dels béns comuns que compartim i que tenim dret a compartir.

Tenim la responsabilitat de participar en el co-disseny del futur del Baix Llobregat. Volem mantenir el nostre territori com a espai de tradició de la defensa dels interessos dels treballadors i les treballadores, de la reivindicació dels serveis públics i de la protecció dels drets bàsics, però alhora també capaç d'apostar per la innovació social, ciutadana i econòmica.

Tenim el repte de consolidar un espai d'igualtat d'oportunitats, de justícia social i climàtica. Un territori decidit a posar fi al sistema patriarcal, compromès amb la igualtat de gènere i amb una governança basada en la perspectiva feminista i LGTBI.

Tenim el millor capital per fer front aquests reptes: la gent comuna. La nostra gent, la nostra força.

Claudio Carmona Vargas

Co-Coordinador del Comú de Cornellà. Regidor de Polítiques Mediambientals i Comunitàries a l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat. Compromès amb petites utopies quotidianes en defensa del bé comú. Llibertat, igualtat i fraternitat per a un món més just i sostenible.

Silvia López Valentín

Coordinadora de Movem Castelldefels i treballadora des de la base per fer deixar el món millor del que ens l'hem trobat. Politòloga de formació i amb ganes de tirar cap endavant un projecte com Catalunya en Comú a la comarca del Baix Llobregat, comptant amb les persones de tots els seus pobles i ciutats, i lluitar per tenir una societat més justa socialment, més sostenible i més feminista.

Lluís Monfort Peligero

Empordanès arrelat al Baix Llobregat. Curiós i fàcil de fascinar. Aprenent de tot, especialista de ben poques coses. Optimista crític i convençut que, entre tots/es s'ha de fer tot. Arqueòleg de formació, vocació que comparteixo amb la política i la gestió pública. Pianista incipient, músic de claca, militant de la bona cuina i les sobretaules amb els que estimes. Justícia social, llibertat, dignitat i fraternitat. Els bons somnis es mereixen una millor realitat. Sóc dels que es queda a recollir cadires en acabar. 

Alba Bou Jordà

Crec en la política municipal i municipalista, i en el valor de les ciutats per poder fer realitat les reivindicacions de l’esquerra transformadora, feminista i ecologista. Com a regidora a l’Ajuntament del Prat he pogut ser part d’un projecte de futur, des d’on hem aconseguit millores socials indispensables per a aconseguir una ciutadania crítica i empoderada.

Necessitem una comarca capaç de fer alçar la veu de la classe treballadora, que faci arribar la nostra lluita arreu del país.

Lola Castro Leiva

Sóc veïna d'Esplugues de Llobregat, visc al barri de Can Vidalet des de fa molts anys.

La meva vinculació laboral a centres d'Atenció Primària de l'Institut Català de la Salut i la participació com activista sindical i política, han fet que l'Hospitalet i Cornellà siguin per mi altres ciutats de referència.

Compromesa amb els drets de les persones, amb els moviments socials. Activista en defensa del Dret a la protecció de la salut i del Sistema Nacional Públic de Salut.

Convençuda que la transformació social només és possible si construïm en comú un espai sociopolític amb la gent de les esquerres plurals: Ho he viscut i ho he impulsat a Esplugues, a Catalunya, a l'Estat.

Ara, sóc regidora d'Esplugues en Comú Podem.

Vull aportar la meva experiència i el meu compromís al Baix Llobregat i construir una comarca i un país per a les classes populars i el bé comú.

Juan Monzón Viedma

Periodista i veí del barri de Sales de Viladecans. He viscut a diferents ciutats espanyoles i també a l’estranger. Sóc activista d’OXFAM Intermón i membre d’altres ONG i fundacions internacionals relacionades amb la cooperació i la lluita contra les desigualtats. Treball en comunicació corporativa per a empreses i institucions locals, nacionals i internacionals. Entenc la política com un compromís amb la societat que comença per implicar-te en el territori on vius. Crec fermament que Catalunya en Comú és una eina útil per a millorar les condicions de vida de la gent, des dels nostres barris i comarques fins a les institucions europees.

Clara Bosch Gómez

Nascuda l’any 1983. Militant d’ICV des dels 16 anys i sempre vinculada a la lluita per un món més just. Convençuda que els drets socials i nacionals son indestriables i que Catalunya és i ha de seguir essent un sol poble. Estimo el Baix Llobregat i defenso el seu esperit comarcal. 

Soc Llicenciada en Ciències Polítiques i de l’Administració i Postgrau en Comunicació Política. Laboralment, en l’àmbit privat, he fet de periodista a diversos mitjans de comunicació i he estat especialment vinculada al periodisme comarcal. En l’esfera pública he estat Assessora de l’Àrea de Serveis Socials a l’Ajuntament de Viladecans, i a partir de 2017 vaig començar a treballar a l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, la meva ciutat, com a cap del Gabinet de l’Alcaldia.

Juan Carlos Serret Gargallo

Soy del Prat de Llobregat pensionista activista de movimientos sociales cofundador de la asociación de parados del Prat y asociación en defensa de la sanidad y salud pública del Prat miembro de la plataforma de la sanitat del Baix ,coordinador de organización euia del Prat.

Intenciones de estar en la ejecutiva comarcal para aportar mis visiones y trabajo para fortalecer el funcionamiento de Catalunya en común en lo social desde las bases.

Anna Martin Cuello

Nascuda al 1987 i veïna del Prat de Llobregat. Implicada en la política local com a Regidora d’Acció Ambiental, Energia, Feminisme, LGTBI i Joventut a l’Ajuntament de la meva ciutat. 

Vaig iniciar-se en la política militant a Joves d’Esquerra Verda, així com a través del moviment estudiantil universitari, AEP. Més tard, vaig afiliar-me a la secció juvenil de CC.OO, Acció Jove.  

Estimo la meva ciutat, i el Baix Llobregat. La nostra gent, les nostres lluites i la nostra historia de compromís social i col•lectiu fa que sigui un espai d’aprenentatge i militància imprescindible per a l’esquerra ecologista i feminista. I és des del municipalisme, des d’on el canvi és possible.

Tomas Diaz Montesinos

Veí de Cornella i sobretot, del Baix Llobregat. Treballador de Nissan. De CCOO, del PSUC, d'ICV i molt abans de les Joventuts Comunistes de Catalunya.

Vicky Martín Herreros

Visc a Cornellà de Llobregat i treballo a l’Ajuntament de L’Hospitalet com a Agent d’Ocupació i  Desenvolupament Econòmic i com Professora a la Universitat Oberta de Catalunya en qüestions relacionades amb el Gènere, el Treball i la Intervenció Sociolaboral. Faig recerca social envers les polítiques públiques d’ocupació amb una perspectiva de gènere.

Feminista per convicció. Crec en les persones, en la coresponsabilitat social i personal, en la lluita  i la reivindicació dels drets. Vull treballar per les persones del Baix Llobregat, treballant en comú per la gent comuna, tenien en compte les especificitats del nostre territori i de la nostra gent. Sabent que els nostres afanys i anhels són també els d’altres amb qui compartim la classe.

Carme Alcalde Casalta

Santboiana arrelada a la ciutat des de fa 40 anys, i el mateix temps al Baix Llobregat, implicada activament en diferents processos participatius, com Consells de barri i sectorials, lligada estretament a la Cooperació, Solidaritat i Pau. Vinc de la militància del PSUC i ara formo part de Catalunya en Comú.

Anys de lluites, il·lusions i esperances, m'encoratgen a voler formar part d'aquest nou projecte comú. 

Laura Ruíz Sigüenza

"L'alegria de viure i de lluitar ens ve de la profunda convicció de que és justa, emocionant i invencible la causa per la qual lluitem".

La causa: un municipi més just, feminista, solidari i sostenible. L'eina: Movem Martorell.

La causa: Defensar els nostres drets i dignitat com a classe treballadora organitzada. L'eina: les Comissions Obreres.

I al territori, mil lluites, mil causes més: en defensa dels serveis públics, contra aquells que fan negoci amb allò comú, amb la sanitat, amb l'aigua, amb els serveis socials. En defensa del dret a l'habitatge, contra els desnonaments, l'especulació i els privilegis de la banca.

I en guàrdia sempre per a organitzar-nos i frenar l'avenç del discurs de l'odi i de l'extrema dreta. 

Sóc de taxi, no d'Uber.

Tolerància 0 amb l'esclavitud del segle XXI: Glovo, Deliveroo, Uber Eats mai més, enlloc, contra ningú.

La causa, ara i sempre, construir un món on siguem socialment iguals, humanament diferents i totalment lliures.

L'eina, ara: Catalunya en Comú.

Carlos Antonio Sans Garcia

Em dic Carlos Sans i tinc 30 anys. Enginyer informàtic i Màster en Seguretat de les TIC, actualment treballo com a Consultor en Seguretat Informàtica. Nascut a Barcelona, he viscut a Sant Boi fins als 8 anys, i des de llavors a Sant Vicenç dels Horts. Militant d’esquerres compromès amb les lluites socials, desenvolupant principalment la meva tasca en els àmbits de la salut pública i mediambiental. Desitjo treballar en equip dia a dia per resoldre realment els problemes dels baixllobregatins/es.

Susana Canet Ignés

Crec i  confio en el poder i la capacitat  de la gent comuna per canviar les coses. L’educació com a eina fonamental per transformar la societat. Activista social en l’àmbit educatiu.

Pol Mena Gironès

Sindicalista i activista pels drets LGTBI+, del Prat de Llobregat.

Catalunya en Comú és l’eina que volem perquè pasin les coses que volem que pasin.

Des del Baix Llobregat, com a punta de llança, per treballar pel consens, la classe obrera i el federalisme.

Vacant 01 BLL Vacant 01 BLL

.

Manuel Leiva Velázquez

Treball polític és defensa d'interessos de classe. Defenc els de la meva, la classe treballadora. A Sant Feliu, Baix Llobregat, Catalunya, República Federal Española, Europa i el Món. Vinc de la informàtica de sistemes, de la Gestió Pública i a defensar el bé comú. De Comissions Obreres, d'EUiA-IU, d'Unadikum (defensa de la causa del poble palestí). Pare redundant i ciclista convençut, en exercici diari d'ambdues disciplines.

Margi Gual Izquierdo

Sant Joan Despí és el meu lloc al món, la vocació de servei a la gent comuna és el meu camí, la justicía i la pau al món són les utopies que em fan caminar. “ Soc d'esquerres, feminista i ecologista. Crec en l'educació ( una de les meves passions ) i en la política com a eines per transformar el món i fer-lo més just i habitable. Crec en les persones i en la capacitat col·lectiva per millorar juntes. 

Nivelació amb la Diplomatura d'Educació Social (UNED). Post graus en Mediació per a la integració social a la UAB i en Direcció i Gestió d'Organitzacions no lucratives a la URLL. Pedagogia del lleure i animació socio cultural de l'INCANOP. Monitora, directora en el lleure, tècnica en prevenció de drogodepenències d'infants i joves a escoles i ajuntaments de Catalunya. Formadora en temes d'educació, participació, gestió i direcció, tant en l'àmbit del lleure com per a mestres i professorat, pares i mares i personal tècnic d'Ajuntaments. Sempre viculada a la vida social i cultural de Sant Joan Despí, com a voluntaria i socia de diverses entitats.  En especial al lleure, com a fundadora, directora i coordinadora pedagògica del Centre d'Esplai el Nus.

Jordi Gil Dorado

Regidor de Sant Vicenç en Comú i conseller d'educació, cultura i memòria històrica al Consell Comarcal del Baix Llobregat. No hi haurà futur per a la nostre societat sense una educació pública, laica i de qualitat.