Més drets, més democràcia. Per un futur en comú.

Torna
Presentació de la candidatura

Vivim moments d’excepcionalitat. Al costat d’impressionants moviments d’autoorganització ciutadana com el 15-M, les marees, el moviment pel dret a l’habitatge, la defensa dels col·legis l’1 d’Octubre o la vaga feminista, veiem com reapareix el risc a una involució democràtica representada per l’ascens d’una extrema dreta global que amenaça els nostres drets i llibertats fonamentals. Són moments d’incertesa, però no podem deixar-nos vèncer per la por i pel desànim. Ara més que mai, amb totes les nostres forces, hem de sortir a defensar un projecte de canvi que freni les amenaces que representen per a Catalunya i per a Espanya tant un govern autoritari amb l’extrema dreta com un govern sòcio-neoliberal amb PSOE i Ciutadans. Cal recuperar l’empenta popular que va fer possible guanyar els Ajuntaments del canvi per tornar a guanyar les eleccions generals a Catalunya, i estem determinades a fer-ho.

Acceptem complir el codi ètic i defensar l'ideari, principis i valors de CatComú.

Província
Jaume Asens Llodrà

“Davant del context d’excepcionalitat que vivim i amb l’amenaça de l’extrema dreta latent, cal que moltes de nosaltres fem un pas endavant. Un pas endavant per sumar-nos en un projecte col·lectiu, compromès amb la defensa dels drets i llibertats fonamentals i l’aprofundiment democràtic. Som diverses, i en la diversitat està la nostra força. Venim dels sindicats, dels ajuntaments del canvi, del moviment feminista, del moviment ecologista, dels moviments socials. Tenim perfils professionals diferents, trajectòries activistes diferents, però totes sentim necessari canviar les formes de fer política per reivindicar una política més feminista, que superi el frontisme i obri espais de reconeixement mutu i diàleg, i que posi al centre la sostenibilitat de la vida. Cal que la gent comuna torni a ser protagonista del canvi.”

 

Aina Vidal Saez

“En front de l'odi, solidaritat, fermesa i tendresa; davant la precarietat i la desigualtat, treball digne i més Estat del Benestar. Construïm un país a l'alçada de totes”

Gerardo Pisarello Prados

“Cal portar al Congrés la veu de les ciutats del canvi, l’empenta municipalista que ens permetrà obrir nous horitzons republicans a Catalunya i a Europa”

Joan Miquel Mena Arca

“En comú volem blindar els drets socials i la llibertat i construir una sortida democràtica a la situació política actual. Hem vingut a posar la gent al centre de la política!”

Maria Freixanet Mateo

Aquestes són unes eleccions crucials en què està en disputa la direcció que agafen Estat i societat. La meva trajectòria és de treball en favor de la igualtat i per aixecar vida lliure per a les dones, i el meu compromís té tres prioritats (urgències) de lluita:

La justa distribució dels recursos i la riquesa, que qui té molt tingui menys per a que ningú tingui massa poc; la consciència (i canvi) de que trepitgem un món finit que s’està estavellant contra els seus límits ecològics; i la promoció de relacions humanes justes, lliures, feministes, curoses de la interdependència humana.

Tres fils - roig, verd i violeta – que són, per a mi, trident d’esperança per albirar futur de vida digna compartida.

Marcelo Expósito Prieto

“Hace 5 años comenzamos a considerar lo que parecía imposible: saltar a las instituciones para que la gente gobernara y los gobernantes obedecieran. Tenemos que volver a ganar con fuerza para que el empate actual entre lo viejo y lo nuevo se decante por un profundo cambio de régimen, que ponga, en el centro de la política, la vida de la gente.”

Núria Lozano Montoya

Advocadessa i tècnica en PRL. Vaig ser treballadora del Metall durant 12 anys. Activista sindical i política per convicció, participo a la PAH a L’Hospitalet i a la lluita per una Renda Garantida de Ciutadania, entre d’altres.

Hem de pensar en col·lectiu, compartir els problemes, decidir solucions i construir en comú un país amb futur per la seva gent, basat en la llibertat i la justícia. Només des d’una aliança fraterna de les classes populars en un estat plurinacional ho farem possible.

Josep Vendrell Gardeñes

“Mobilitzar, escoltar, sumar, treballar...en comú, per guanyar un canvi de debò. Per guanyar una democràcia social, feminista, ecologista i plurinacional.”

Nati Veraguas Aguilera

D' Igualada, 46 anys. Jurista i activista feminista. Secretària de l,àrea de feminismes i LGTBI de CatComú. La meva motivació és que el feminisme impregni el discurs, la campanya electoral i les praxis polítiques del nostre grup en el congrés. El feminisme és imprescindible per generar una transformació de la societat i per posar la vida al centre.

Marina Escribano Maspons

"Per poder treballar des dels ajuntaments de cada poble i ciutat, per tenir força i eines per resoldre els problemes de les persones, necessitem una esquerra honesta i transformadora al Congrés, com la que representa aquesta candidatura."

Mercedes Gómez Llobregat

Sempre diem que les dones estem poc representades així que davant de la proposta de participar en aquesta candidatura, sense pensar gaire, he fet un pas endavant per:

1.-les dones.

2.-per una societat digna i feminista.

3.-per una igualtat real sense penalitzacions.

4.- per que la coalició que representa s'aproxima i defensa allò pel que he lluitat tota la vida.

Lola Castro Leiva

"És un honor i una gran satisfacció formar part d'una candidatura unitària que defensarà els interessos de les classes populars, de les dones, el Sistema Nacional Públic de Salut, el treball digne i els serveis públics "

Carles Rodríguez Herencia

"Em comprometo a aportar la meva experiència municipalista i de l'activisme LGTBI al projecte. I penso que, ara més que mai, posar veu als pobles i ciutats i a la diversitat sexual i de gènere és i serà imprescindible!!"

Laia Rosich Solé

Vivim en una societat que no reconeix vulnerabilitats ni interdependències. I ens cal transformar-la amb tot el saber i creativitat feminista per tal de posar la vida al centre. És un repte complex, però sens dubte també bonic i absolutament necessari. Davant el retrocés de drets, ens hi va la vida!

Rafael Bernabé Pérez

“No estem sols al món”

Esther García Fernández

“Formo part de la gent petita que fa coses petites en llocs petits per canviar el món. Crec en la organització com a eina per garantir a la joventut un projecte de vida emancipador.”