Europa en Comú

Torna
Presentació de la candidatura

Europa en Comú té la voluntat del representar les diferents sensibilitats, opinions i idees que s’integren dins de Catalunya en Comú, sense oblidar que a totes ens uneix les ganes per construir un nou model basat en el bé comú, on nosaltres les persones en siguem protagonistes –i no les elits i els poders econòmics- i caminem així cap a una societat justa i igualitària. Volem representar el millor de la Catalunya mobilitzada i combativa per obrir espais d’esperança a Europa, en un moment crític del procés d’integració europeu amb unes elits totalment incapaces de donar una sortida humana a la crisi ni de liderar un projecte europeu convicent que aplegui majories. En un escenari on l’extrema dreta creix arreu d’Europa, i també a Espanya amb la irrupció de VOX a Andalusia, davant d’un sistema polític que a dia d’avui no pot sostenir-se sense canvis, creiem que cal caminar cap a la construcció d’un projecte alternatiu que recuperi i aglutini el millor de l’Europa social, feminista i ecologista. Per això, és necessari que Europa torni a ser i significar alguna cosa per la ciutadania exclosa i precaritzada, afrontant fenòmens nous com el dels treballadors i treballadores pobres. La nostra idea és clara: combatre les polítiques d’austeritat i plantar cara a l’extrema dreta, perquè no ens creiem que no hi hagi alternativa, no ens ho creiem com no ho va fer el 15M, la vaga feminista del 8M o la multitudinària manifestació en favor dels refugiats que va acollir Barcelona. Per afrontar el canvi, com volem fer a molts pobles i ciutats en les properes eleccions municipals, també hem de ser capaces de representar l’esperança per canviar i democratitzar Europa, fent que la gent comuna en siguem protagonistes i construir així una Europa de totes, en comú.

Les persones que es presenten a la candidatura Europa en Comú accepten el codi étic de Catalunya en Comú, i es comprometen a defensar el seu ideari, principis i valors. 

Ernest Urtasun Domènech

Des de l'esperança, construïm una Europa en comú!

Vaig néixer el 27 de gener de 1982. Sóc llicenciat en Ciències Econòmiques per la UAB, tinc un post-grau en Relacions Internacionals per la UB i sóc diplomàtic. He estat interessat per la política des de molt jove. A Europa, vaig fer de portaveu dels Joves Verds Europeus i vaig ser membre del Bureau del Fòrum Europeu de la Joventut.

Professionalment, l’any 2010 vaig ingressar a la Carrera Diplomàtica, desenvolupant diferents responsabilitats al Ministeri d’Afers Exteriors i de Cooperació.

Actualment sóc portaveu de Catalunya en Comú i des del maig del 2014 diputat del Parlament Europeu. Amb la mateixa il·lusió i ganes que ara fa cinc anys he decidit optar a la reelecció com a parlamentari europeu per portar una veu de canvi a Brussel·les i Estrasburg. Si ho considereu oportú, serà un honor poder seguir sent la vostra veu a Europa per posar tota la meva força i energia en aquesta legislatura que s'augura decisiva.

Maria Riba Albiach

Pensa globlament, actua localment

De Sants-Montjuic. Arquitecta, cooperativista i consellera de Barcelona en Comú. He participat en el moviment juvenil, de solidaritat i veïnal.

Marta Junqué Surià

Portant les batalles dels municipis a Europa

Activista, consultora i estudiant de doctorat. Participo en diversos moviments locals i també en moviments per a la democratització radical d’Europa. El projecte de Barcelona En Comú m’ha convençut la importància del municipalisme com a moviment que genera esperança i alternativa. Després de la trobada Fearless Cities, hem treballat amb molta gent per a desenvolupar un relat sobre la municipalització d’Europa. Crec en un projecte municipalista, feminista, europeista i confluent.  Actualment participo en l’espai de coordinació d’Internacional de BComú i CatComú. Sóc penedesenca i visc a Barcelona. 

Maria Teresa Cenzano Ezquerro

Per una Europa de les persones i per a les persones!

Treballo en un Equip d’Orientació i Assessorament Psicopedagògic del Departament d’Educació. Penso què només formant les persones podrem construir una societat crítica, feminista i participativa.

Soc membre del CCA de Podem i també del CN de Catalunya en Comú i col·laboro en les sectorials d’Educació.

He viscut de prop el deteriorament dels drets de la ciutadania els darrers anys i crec que a nivell europeu les polítiques socials no són una prioritat i que això ha de canviar. Vull unes polítiques europees centrades en els drets de les persones.

Enric Tello Aragay

Per fer les paus amb el planeta hem de fer primer les paus entre tots els pobles que l’habitem, bastint un món on hi càpiguen tots els mons.

Vaig néixer a Barcelona l'any 1956. Sóc historiador ambiental de la Universitat de Barcelona, on dirigeixo un grup de recerca multidisciplinari sobre la sostenibilitat dels sistemes agraris i els serveis ecosistèmics que poden oferir a la societat des del punt de vista d’una bio-economia circular. Sóc membre d'Ecologistes en Acció de Catalunya i de la Fundación Nueva Cultura del Agua. 

Arantxa Gurtubay Loza

Internacionalista y activista comprometida, creo que debemos reclamar sin tregua la igualdad en dignidad y derechos para todas las personas, sin importar nuestra supuesta identidad

Activista por los derechos humanos desde los 12 años, feminista y animalista convencida. Soy licenciada en Ciencias Políticas y tengo un máster en Asuntos internacionales y migraciones. He colaborado con varias ONGs de cooperación en África y América Latina y trabajado en ACNUR -la agencia de ONU para los Refugiados- como encargada de protección en la frontera colombo-ecuatoriana y, posteriormente, en el equipo de alianzas estratégicas en Europa. Actualmente soy responsable de proyectos en una organización de defensa de los derechos de las personas, vengan de donde vengan.

Philippe Ogonowski

El fin de la sociedad es la felicidad común (Artículo 1 Declaración de los derechos del hombre de 1793)

Originario de la región de Lyon (Francia), nacido en 1966, he sido analista de empresas y responsable de comunicación en el sector de la información económica y financiera. Vivo en Barcelona desde 2002 y en el 2014 fui elegido Consejero Consular de los franceses de España en la primera circunscripción consular -Cataluña-Aragón-Baleares– donde represento a los residentes franceses ante la Embajada Francesa y el Consulado General de Barcelona. Paralelamente me sumé a la construcción y campaña electoral de Barcelona en Comú. Además, soy miembro de la France Insoumise y de la plataforma de representación de los franceses en el extranjero «Agissons Ensemble, desde donde los últimos años he contribuido y animado las últimas campañas electorales, presidenciales y legislativas destinadas a la comunidad francesa. 

Susanne Rieger Vomhof

Yo me siento más que alemana Europea! Para mi es más que un conjunto de países, es un lugar de paz, de democracia y de libertad para que vale la pena de luchar.

Soy alemana, tengo 52 años. De profesión soy socióloga, coach y formadora. Vivo desde hace 16 años en El Prat, meu lloc al món. Trabajo como supervisora y coach con personas en el ámbito social y empresarial que se quieren desarrollar profesional y personalmente. Estoy casada con un catalán y tengo dos hijas adolescentes. Mi día a día es muy intercultural. He trabajado en Alemania en la fundación Heinrich Böll, del partido Verde alemán. Soy desde hace cuatro años la copresidenta de la Fundación de los Verdes Europeos. Creo que necesitamos espacios políticos para desarrollar una Europa como nos merecemos: abierta, comprometida, libre y democrática.

 

Marc Martorell Escofet

Europa és la lluita de la nostra generació. Que la revolució millenial s’empassi l’extrema dreta i el neoliberalisme!

De Vilanova i la Geltrú. Indignat des del 15M, vaig començar l’activisme en l’associacionisme juvenil al 2014 perquè tenia molt clar que tota política que no fem nosaltres la fan contra nosaltres. He participat en moviments ecologistes, europeistes i altermundistes (com en la lluita contra els tractats de lliure comerç). Participo d’Europa en Comú perquè les persones joves necessitem una UE que faci front al neoliberalisme i no ens obligui a precaritzar les nostres vides.

Adelina Escandell i Grases

"Sóc dona, de classe baixa i de nació oprimida, i per això sóc tres voltes rebel" (Ma Mercè Marçal).

Vaig néixer el 1954 a Barcelona. Vaig estudiar magisteri i sóc llicenciada en Psicologia per la Universitat de Barcelona. He treballat de mestra a l'escola pública i ara estic jubilada. Afiliada a Comissions Obreres on he desenvolupat diverses responsabilitats. Comunista. Feminista. Formadora en coeducació. Actualment sóc la Presidenta de la Fundació l'Alternativa que forma part de Transform! Europe.