Europa, Aquí i Ara!

Torna
Presentació de la candidatura

Posem l’energia en transformar, innovar i guiar a una Europa que es troba perduda i desorientada, que necessita que ens unim a ella des del profund coneixement del municipalisme perquè desperti i estigui present Aquí i Ara!

Acceptem  complir el codi étic i defensar l'ideari, principis i valors de CatComú.

👉🏾 NOU> vídeo de presentació de la candidatura!!

Míriam Brunet Rivero

Que el municipalisme del canvi sigui un mirall per a la transformació d'Europa. Fem realitat la democràcia directa i deliberativa teixint una xarxa de confiança entre la ciutadania i les institucions a fi d'innovar i fer prosperar una Europa unida i conscient.

 

Estic llicenciada en Administració i Direcció d’Empreses per la UOC, diplomada en Ciències Empresarials per la UdG i vaig obtenir el títol de Tècnica Superior en Administració i Finances a l’IES Serrallarga. Vaig complementar els anteriors estudis amb el Postgrau en Dret Local a l’EAPC i el títol d’Especialista Universitària en Desenvolupament Personal i Mindfulness de la Universitat d’Almeria.

La meva carrera professional s’ha desenvolupat en els darrers 15 anys en l’Administració Local ocupant llocs de funcionària de carrera en la vessant del control econòmic financer. Actualment, he iniciat un nou projecte com a Secretària Municipal. 

Al 2016, vaig començar a participar en les assemblees locals del grup municipal Batega per Blanes. Al 2017 vaig  formar part de la Coordinadora Nacional de PrC. En aquests moments ocupo el lloc de cocoordinadora i secretària del Comú de Blanes.

La motivació principal d’endinsar-me en el projecte europeu ha estat la il·lusió de poder participar activament en la transformació, en clau sistèmica, d’una Europa en crisi i d’un municipalisme que ha esdevingut catalitzador del canvi. Amb els coneixements, l’empenta, l’actitud, la transparència i la conscienciació de les persones que conformem aquesta candidatura tinc el convenciment que tenim les aptituds per contribuir a la cohesió d’Europa i els municipis perquè es fan de mirall i es reflecteixen mútuament, perquè plegats tenen coses que aportar un a l’altre, a fi de superar-se, i perquè és necessari que estiguin presents Aquí i Ara per despertar i per resoldre activament els reptes d'un futur incert!

Andreu López Castellano

Soc llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses per la Universitat de Barcelona, Postgrau en formació de Comptes, Màster en Anàlisi Financer Europeu i Internacional a l’Institut d’Estudis Financers (Certified EFFAS Financial Analyst), CEFA i (Certified International Investment Analyst), CIIA. Actualment estic cursant el Diploma d’Especialització Professional sobre Consultoria en Economia de Be Comú (1a Edició).

La meva formació inicial és com a auditor en una empresa multinacional i posteriorment adquireixo experiència com a consultor realitzant una amplia varietat d'informes relatius, entre d’altres, als serveis públics municipals. La meva primera presa de contacte amb una economia “diferent” a la que havia vist fins el moment, és una economia amb uns valors suposadament enfocats a "benefici" comú (el del municipi, els seus habitants així com la resta d’agents de la comunitat) en lloc de "benefici" per a uns pocs.

Des de fa un any, per seguir donant impuls al meu projecte personal i professional, faig un salt més i constitueixo l'empresa "Senders Financers SL" que té per missió ser un vehicle que dirigeixi i acompanyi als diferents agents econòmics a adquirir una visió més amplia i global en referència a la gestió de la seva economia.

Gemma Brunet Rivero

Fisioterapeuta i tècnica de Polítiques i Promoció de la Salut des del 2009. Nascuda a Blanes el 1982. Crec fermament en els objectius de desenvolupament sostenible. Si no els incorporem amb urgència a totes les polítiques públiques perdrem l’oportunitat de salvar les generacions properes.

Màster en Promoció de la Salut per la UDG. Diploma de Postgrau en Salut Pública (IDEC - Universitat Pompeu Fabra). Experta universitària en Promoció de la Salut a la comunitat (UNED). Especialista en nutrició i salut pública (UOC). Postgrau en fisioteràpia geriàtrica (Universitat Ramon Llull).

 

Domingo Moya Fornieles

El futur d'Europa passa per una aposta decidida cap a la investigació i el desenvolupament, creació de riquesa i repartiment d'aquesta. Apostem per un model on tothom hi participi.

 

Llicenciat en Administració i Direcció d'Empreses a la Universitat de Barcelona. Postgrau i Master en Direcció Financera i Auditoria a la Universitat Pompeu Fabra.

Aprovat les oposicions de Secretari Interventor del cos de funcionaris habilitats de caràcter nacional, Interventor de categoria de Entrada del mateix cos, Interventor de Categoria superior de funcionaris habilitats de caràcter nacional, Interventor de la Generalitat de Catalunya i Cos de Gestió de la Generalitat de Catalunya.

Actualment exercint com a Interventor de la Generalitat de Catalunya en control de fons agrícoles de la Unió Europea.

Experiència laboral a l'empresa privada dins de l'àmbit comptable i en l'àmbit públic: experiència en cooperació al desenvolupament, treballant a Colòmbia: Bogotà: Ambaixada Espanyola en avaluació i control de projectes de desenvolupament. Experiència com a interventor en Ajuntaments i a la Generalitat de Catalunya, havent exercit control de legalitat, eficiència i eficàcia, analisi i control pressupostari i comptable, control d'entitats publiques, control de diferents línies de fons socials europeus, control de projectes agrícoles de finançament de la Unió Europea, etc.

Amb ganes i il.lusió d'aportar idees per a la millora de la qualitat de vida dels païssos de la Unió Europea i també d'aquells païssos en vies de desenvolupament.

Jordi Espígul Comas

El recorregut de cada dia, de ben segur que ens portarà ben lluny.

 

De Girona i nascut a l'any 1988, sóc llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses a la UdG i actualment curso un Postgrau en Contractació Pública per l’Associació Catalana de Municipis. Al llarg de la meva carrera professional, he exercit com a comptable, controller financer i tècnic de gestió. Actualment, començo una nova etapa professional com a interventor municipal.

Durant aquests anys, tant a nivell personal com professional, he anat prenent consciència de la ineficàcia del sistema en el qual vivim. Un capitalisme salvatge fonamentat sobre dos pilars inamovibles:

- El creixement il·limitat, esgotant els recursos limitats del nostre planeta.

- Maximització dels beneficis, en perjudici de la classe treballadora i del medi ambient.

No obstant això, tinc fe en la bondat de les persones i amb la possibilitat realista d’implementar un sistema alternatiu més just a l'actual, on el creixement sostenible i la disminució de la desigualtat siguin les seves principals màximes.

La clau radica en el despertar de la consciencia dels ciutadans, fomentació del pensament crític i la qüestió continuada dels sistemes que ens regeixen.

Amant dels animals i la natura, hem de cuidar el nostre planeta, som els responsables del benestar de les generacions futures,

Apropem Europa als ciutadants!!

 

Cristina Vives Díaz

L’educació és la clau per aconseguir l’Europa del futur, integradora i solidària.

 

Llicenciada en Filologia Anglesa per la Universitat de Barcelona i postgraduada en Traducció Literària. Després d’estudiar un any becada a la Universitat de Southampton (Anglaterra) vaig decidir quedar-m’hi a treballar dins un dels seus departaments, el Careers and Employability Service, on assessorava als estudiants universitaris sobre possibles sortides professionals dins i fora de la Unió Europea. Aquest va ser el meu primer contacte professional amb la Unió Europea. Ara soc professora de secundària i post-obligatòria a l’ensenyament públic i he continuat aquest contacte coordinant intercanvis escolars europeus (coordinadora de programes Comènius, eTwinnings i d’altres programes d’immersió lingüística).

Defensora de la importància de poder oferir una educació pública de qualitat, que ajudi a les futures generacions a aprendre a assumir reptes sent conscients del passat i mirant cap al futur. Enamorada de les llengües i del poder de la paraula com a eina per a la bona entesa entre les cultures. Apassionada per la natura i per l’esport i compromesa amb les polítiques mediambientals. I per damunt de tot, mare de tres filles mevarelloses.

Larisa Salmeron Tapia

Soc la Lara Salmeron, nascuda a Blanes pero resident a la localitat de Tordera des del 2014. Llicenciada en Ciències Ambientals per la universitat de Girona. Treballadora de l'Ajuntament de Blanes com a Responsable del Servei de Recollida de Residus i Neteja Viària des del 2008 i abans treballadora de FCC com a educadora ambiental.
 

Àngel Jordà Casamor

Vaig nèixer al 1951. He cursat fins a 2n curs de la Llicenciatura de Dret a la UB. He viscut a EEUU, Venezuela, Washington i Anglaterra treballant com a comercial, essent enllaç sindical amb la patronal i els treballadors.

Estic a la llista electoral del grup municipal Batega per Blanes que es va presentar a les Eleccions Municipals de 2015. Formo part de la Coordinadora Nacional de PrC des de 2015. Actualment sóc responsable de l’Àrea Social del Comú de Blanes i membre de la Comissió Executiva del mateix. Estic a la llista presentada per aquest per concórrer a les properes Eleccions Municipals 2019.

He jugat a handball i rugby a primera divisió i 3 anys a l’equip espanyol de Bobsleigh.

Lourdes Martín Ortega

Nascuda a Barcelona al 1972, blanenca d’adopció  i de cor) des del 1976. Sóc llicenciada en Ciències de la comunicació, especialitat periodisme per la UAB. Després de treballar i coneixer el món de la publicitat, finalment, i per casualitat, a l'any 2004, començo a treballar com administrativa a l'Ajuntament de Blanes. És aquí quan comença la meva relació amb el municipalisme i començo a veure que la ciutadania necessita que es facin més polítiques públiques i que les hem de defensar.

Hem de combatre el desencant de la gent envers els polítics treballant molt i demostrant a aquestes persones que volem fer coses per ajudar i que encara es pot fer molta feina per millorar el present i el que és més important: el nostre futur.

Judith Salmeron Tapia

Em dic Judith Salmeron Tapia, tinc 29 anys i visc a Blanes. 
Graduada en mestra d’educació infantil amb menció d’educació inclusiva i atenció a la diversitat. Fa tres anys que soc Mestra de la llar d’infants municipal Lola Anglada de Lloret de Mar i anteriorment treballadora de l’empresa Aspronis com a educadora d’atenció sociosanitaria.