Desbordem En Comú

Torna
Presentació de la candidatura

La qüestió europea es troba amb diferents preguntes obertes des de l'assemblea fundacional del 8 d'abril del 2017 i és hora de cada una de les persones que participem puguem prendre partit d'aquest debat pendent.

No podem permetre que les institucions de la Unió Europea segueixin actuant en favor de les elits econòmiques i financeres, segrestant la democràcia. Hi ha una alternativa. Ens cal una "Altra Europa", on plantegem seriosament la recuperació de la sobirania ciutadana, inclosa la sobirania econòmica i monetària. En definitiva, les Comuns hem de defensar una veritable estratègia internacionalista enfront a l'Europa de les finances i la deutocràcia, basada en la solidaritat real i les aliances entre iguals, que ofereixi una alternativa esperançadora per a les classes populars perjudicades per les polítiques austericides.

Aquesta candidatura accepta complir el Codi Ètic i defensar l'ideari, principis i valors de CatComú. 

Projecte de la candidatura
Joana Bregolat i Campos

Sóc una estudiant de 22 anys de Barcelona. De Ciències Polítiques i de l’Administració a la Universitat Pompeu Fabra he passat a cursar el màster interuniversitari de Dones, Gènere i Ciutadania a la Universitat de Barcelona. A més, em trobo a cavall de pràctiques i el moviment estudiantil. He fet de les universitats i l’educació el meu camp de batalla. La meitat del temps duc una càmera penjant al coll. La precarietat i els feminismes m’han fet ser incapaç d’entendre una política que no posi la vida en el centre: en la cura, la revolta. Des del minut 1 he participat de la construcció de Catalunya en Comú i, actualment, sóc membre del Consell Nacional i poso el meu granet de sorra allà on puc.

 

Em presento a les primàries europees per construir de base un projecte sobre Europa que ens interpel·li a totes les que formem part dels comuns

Xavier Vives Olivella

Treballo conduint un camio recol·lector d'escombraries.

Sindicalista i activista social.

Com ens va ensenyar Marcelino Camacho o Rosa Parks, entre d'altres, els drets es guanyen exercint-los, no demanant permís. Organitzem-nos sumant des de la diversitat, exercint totes les sobiranies. Emancipem-nos, empoderem-nos.

Lluitem per anar lluny.

 

I, què em crida a participar en aquesta candidatura? Bona pregunta.

Per això cal respondre primer què trobem a faltar d’aquesta Unió Europa, què n’esperem d’ella. Hi trobo a faltar els valors republicans de Llibertat, Igualtat i Fraternitat, així com la Declaració dels Drets Humans. I no com a conceptes buits, sinó com a principis rectors de la política europea, com a drets palpables que passin per sobre dels interessos del capital i els mal anomenats mercats. Polítiques que facin que tots i totes les europees ens sentim una comunitat fraterna i justa socialment, no en lluita sinó en cooperació des de la pluralitat. 


I sobretot, perquè comparteixo llista amb unes dones i homes diversos i compromesos.

Margarita Fité Girvés

Pedagoga i educadora social en formació i aprenentatge continu, fruit de cada intercanvi, relació i experiència individual i col·lectiva. Experiències diverses en projectes de Desenvolupament comunitari, Participació Ciutadana, Cooperació Internacional, Gestió cultural, Polítiques d’igualtat-Perspectiva de Gènere i Animació sociocultural.

Nascuda a Mataró on vaig viure la meva joventut, durant uns anys vaig viure a Hondures i  des de fa més de 10 anys visc a Tona, Osona.

Moguda per la il·lusió i l’interès de participar i implicar-me en aquells projectes i propostes que treballen amb i per a les persones, projectes i propostes que facin possible interrogar, millorar i transformar la nostra realitat.

 

Des de ben petita vaig  tenir la sort d’entrar a un esplai, i vaig anar creixent participant de la vida de la ciutat des del món del lleure. Implicada al llarg de la vida com activista de lluites i mobilitzacions diverses: 0,7%, el Deute, Comerç Just,  l'organització i participació dels Fòrums Socials d’Osona ... Va ser la proposta del Procés Constituent amb la que vaig decidir fer un pas més amb la meva implicació política, amb la convicció de sumar i iniciar un procés Constituent per canviar-ho tot. El pas pel PC em va portar implicar-me i viure intensament el naixement de candidatures municipalistes ben diverses arreu de Catalunya, la construcció d’ECP i actualment la de Catalunya en Comú.

 

La diversitat i pluralitat del nostre espai és el que farà possible que aconseguim construir el món que somiem i anhelem moltes, un món, una Europa, on la vida estigui el centre.

 

Àngels Tomás i Gonzalo

Perquè tot de normatives europees afecten el dia a dia de les nostres vides, vulneren drets i afavoreixen el neoliberalisme. Cal treballar per transformar-ho i lluitar per una Europa social i dels pobles.

 

També per contribuir a que els drets de les dones, els feminismes, les polítiques de gènere i la lluita per l'eradicació de les violències masclistes avancin i es consolidin.

Carlos Sola Dominguez

Militància sindical des de l'institut i ara a l'àmbit laboral.

El naixement de Catalunya en Comú em va fer trobar el meu lloc a la política conjugant la meva militància social amb la meva visió nacional del país.

Ara, per defensar allò que em va fer creure en Catalunya en Comú, Desbordem és el lloc on puc treballar per tot allò en què crec.

 

Per treballar per una autèntica Europa per al poble i la gent treballadora cada cop més allunyada de l'actual Europa dels grans capitals.

Aina Catalina Ginard Reyes

Sóc biòloga i tinc dos màsters: un en gestió esportiva i un en qualitat i medi ambient. El meu activisme gira al voltant de projectes de transparència i participació ciutadana municipal i en el moviment feminista i de sobirania alimentària. Actualment participo també en un ateneu popular local.

Em presento per desbordar a aquesta Europa obsoleta i caduca, on importen més les banderes que els debats, els refugiats que l'acolliment, els tractats de lliure comerç i el benefici econòmic que aplicar noves alternatives de l'economia feminista que posin en el centre la vida de les persones. Vull una Europa reblida de ciutadanes i ciutadans, no de nacions.

Carlos Cercós Pérez

Carlos Cercós Pérez, 27 anys. De Vila-seca (Tarragonès). Grau i màster en economia, i màster de professorat en economia a la URV. Actualment realitzant la tesi doctoral en temes d’economia de l’educació i laboral. Vocació per l'educació, amb l’objectiu de ser professor a secundària i a la universitat.

Membre actiu de Vila-seca en Comú, del Casal Popular el Rebotim, de la Coordinadora Feminista de Vila-seca, de l'Aula de Teatre de la URV i del Consell Nacional de Catalunya en Comú.

Victoria Pacheco

Soy enfermera de vocación y activista social desde el 15M,  cansada de políticas y justicias represoras que coaccionan libertades, de normativas antipersonas, de muros vergonzosos que ocultan realidades crueles. 

Necesitamos una Europa para y por la gente y juntos podemos hacerlo.

Un futuro para nuestros hijos, para nuestros nietos.

Guillermo Chirino Gálvez

Estudiant, treballador i activista ecològic. Em presento a la llista de les europees per a col·laborar en transformar la Unió Europea en un espai internacional al servei de les persones, solidari, sostenible i democràtic. En el qual s'aposti per una economia productiva i no especulativa, redistributiva, social i humana.

Joan Giner Miguelez

Nascut el 1989, desenvolupador de tecnologies web. De Cornellà en Comú i ex-diputat del Parlament de Catalunya per Catalunya sí que es pot. Participo a Catalunya en Comú per construir un projecte comú entre totes, desobedient, reivindicatiu i que pugui profunditzar en les arrels del canvi d’aquest país.