Comuns del Barcelonès

Torna
Òrgan
Consell Nacional Territorial
Àmbit territorial
Barcelonès
Presentació de la candidatura

Comuns és una candidatura a les eleccions internes de Catalunya en Comú que pretén donar continuïtat al projecte nascut l’abril de 2017, des de la fidelitat a l’ideari fundacional i a partir dels següents principis:

  • Inclusió. Apostem per integrar la pluralitat de visions de l’espai i representar els diferents territoris i els diferents perfils i procedències, que es reflecteix en una candidatura única.
  • Cohesió. Volem una organització que, des de la seva pluralitat interna, estigui cohesionada al voltant d’un projecte polític i organitzatiu clar i compartit, cada cop més consolidat.
  • Municipalisme. El municipalisme del canvi ha de continuar sent l’essència de l’adn dels comuns. Apostem per l’autonomia municipal i donem suport a totes aquelles fórmules que respectin el decàleg municipalista de Catalunya en Comú.
  • Identitat. El canvi que hem fet fins ara ens permet continuar desenvolupant una identitat pròpia dels i les comuns, tot generant un sentiment de pertànyer a un espai compartit.
  • Empoderament. Cal desplegar espais i dinàmiques de funcionament que empoderin i fomentin la participació de les persones inscrites.
  • Feminització. Tenim el repte de continuar aprofundint en la feminització de la política.
  • Ambició. Volem fer dels comuns un projecte polític guanyador, amb voluntat de govern. Hem de créixer i consolidar-nos com un dels espais polítics de referència a Catalunya, determinant per la formació de majories de govern.
  • Impugnació. Apostem per un projecte polític il·lusionador que sigui capaç de conjugar el caràcter impugnador i de transformació que ens caracteritza i la capacitat de plantejar noves hipòtesis de canvi en l’escenari actual.

La proposta de coordinació de l’espai situa tres dones que tenen com a objectiu emprendre els nous reptes de l’organització: liderar una nova etapa política de consolidació de l'espai davant el nou escenari que s'obre i definint el caràcter d'una direcció forta amb tres dones al capdavant, fet que apuntala el caràcter feminista de la formació. Ada Colau, Jessica Albiach i Candela López.

La proposta de Coordinació Nacional i lideratge beu també de l’arrel i rebla l'aposta municipalista de Catalunya en Comú.

S’obre una nova etapa orgànica després de la fase de desplegament territorial de l’espai dels i les comuns que ha consolidat la formació com a peça fonamental a la política catalana. Amb l’alcaldia de ciutats importants del país, una extensió territorial més enllà de la regió metropolitana i la incidència determinant al Parlament de Catalunya i al Congrés dels Diputats, Catalunya en Comú aposta decididament per desbloquejar la situació política i per a recuperar les institucions i posar-les al servei del bé comú.  

Projecte de la candidatura
Aida Llauradó Álvarez

Badalonina d'esquerres, ecologista i feminista. Politòloga. Actualment primera tinent d'alcaldia de l'Ajuntament de Badalona, regidora de Drets Socials i Feminismes, i Districte 3.

Daniel Alfonso Molina

Trabajador de Nissan. Activista durante 14 años del movimiento vecinal y 7 como representante de los trabajadores, y 3 años como asesor de gobierno, actualmente asesor del ámbito de derechos sociales y feminismos en el ayuntamiento de Badalona

Noemí Quin Magdaleno

Audioprotesista de formació, animalista de vocació i republicana de cor.
Aprenent dia a dia a treballar per un futur més igualitari i mediambientalment sostenible. Un futur on els drets socials i ecològics predominin als interessos econòmics mitjançant polítiques ambientals i de sostenibilitat.

Maika Herrero Alonso

Professora de cicles formatius de Serveis a la Comunitat. Col·laboro activament a diferents moviments socials feministes, de la Sanitat i l'Educació, com a eixos bàsics per defensar un mon més just.

Joan Comorera Estarellas

Advocat penalista i Senador a la XI i XII legislatura. 

"Imprescindible el treball conjunt a la recerca d´ uns municipis amb més justícia social i respectuosos amb el medi ambient".

Irene Aldabert González

La meva motivació és l’articulació del poder popular. La classe treballadora necessitem millorar les nostres condicions de vida. El nostre poble necessita fer sentir la seva veu i estic disposada a aportar el meu esforç i la meva experiència per continuar construint aquest espai que ha de ser eina de transformació social, des de les lluites populars i les institucions.

Roberto Cerviño Bouzas

Aprenent a fer de pare. Treballador social, al servei de la ciutadania. Vull aportar el meu gra de sorra i treballar pel bé Comú

Adela Rapun

Treballant en comú per la justicia social, per que un altre realitat es posible.

Miquel Borràs

Crescut a la Badalona de la Transició i veí de Barcelona des de fa més de 20 anys. Soc poc entusiasta de les institucions però... o fas política o la fan uns altres. Molt sovint, contra els que menys poden.Considero el municipalisme, la radicalitat democràtica i la transparència com a eines de transformació en si mateixes. Per això crec que la experiència de Barcelona en Comú pot contribuir a construir una Catalunya en Comú més útil i més vinculada a les bases.

Mercè Llenas Herbera
37311431A

Sóc membre de l’assemblea de Sagrada Família de Barcelona en Comú i he format part de la territorial en representació de la nostra assemblea i de la Coordinadora en representació del districte de l’Eixample. Orgullosa de formar part d’aquesta organització, he acceptat la proposta de l’assemblea del meu districte de ser candidata a representar-la al Consell Nacional de Catalunya en Comú.
Crec que és hora que des de les assemblees territorials on treballem i fem campanyes als barris i als districtes representant el conjunt dels Comuns, ens impliquem directament en el funcionament de Catalunya en Comú i fem possible la nostra participació real en la presa de decisions i en els rendiments de comptes necessaris en tot el conjunt de les nostres organitzacions i candidatures.

Conxita Faro Mestre

Em dic Conxita, sóc psicòloga i treballo a la Sanitat Pública.

Abans del primer mandat de BCOMÚ, em vaig vincular a l'Eix de Feminismes i LGTBI, però ja  des de fa molt de temps formó part, i estic molt implicada amb L'Assemblea de BCOMÚ de Sants-Montjuïc. M'he postulat per formar part del Consell Nacional de Catalunya en Comú, en representacio del Districte, perquè aquesta participació territorial està contemplada en aquest organisme, i penso que és important ser-hi. Espero poder facilitar l'arribada  d'informació al Districte, de forma que tothom estigui al cas del funcionamient i acords del Consell. També m'agradaria poder fer arribar al Consell aquelles inaquituds o questions que puguin sorgir del Districte. 

Joan Ortuño

Amb ganes d’ajudar en el progrés d’aquest país i ciutat. 
Necessitem bones persones per fer grans coses: per l’escola, la sanitat, el transport públic, l'ecologisme, l'internacionalisme, les polítiques progressistes, la netedat, la tolerància i l'honestedat.  

Joan Antón-Mellón

Barcelona 1954. Catedràtic de Ciència Política i de l'Administració de la Universitat de Barcelona. Línies d'investigació
sobre Teoria Política Contemporània i Pensament Polític de la Dreta Radical i Teoria de la Intel·ligència i Anàlisi Estratègica. 

Crec necessari articular una organització política arreu del territori amb capacitat d´explicar al conjunt de la societat catalana les nostres polítiques progressistes per fer possible una democràcia avançada. Cal governar les màximes instancies polítiques i administratives per a transformar la societat amb criteris de bé comú i sostenibilitat: humanitzant la naturalesa, de la qual som part, ens humanitzarem a nosaltres mateixos.

Marta Duñach Masjuan

Mestra jubilada. He estat consellera del Districte de Gràcia durant el mandat 2015-2019. Crec fermament en un projecte d’esquerres per a Catalunya, feminista i ecologista que treballi per la justícia social.

Diego Hernández García

Del 1991 i veí del barri d’Horta a Barcelona. Vaig començar el meu activisme polític a les places del 15M i després al moviment estudiantil. Ara a Barcelona en Comú. Em presento per portar la veu de la nostra gent d’Horta-Guinardó a Catalunya en Comú i per ajudar a seguir construint una organització política útil per a transformar la realitat, des de i per a cada barri, poble i ciutat de Catalunya. Graduat en Ciències Polítiques i Gestió Pública a la UAB, ara finalitzant el grau d’Economia a la UOC. Des de 2010 compagino els estudis amb un treball a temps parcial en una gran superfície.

Esther Flaquer García

En aquet moments estic exercint la responsabilitat de consellera de Nou Barris per Bcn en Comú a dedicació plena. Em responsabilitzo de les àrees de Salut Envelliment, i Cura així com del Barri de Porta. Faig les tasques de coordinació del nostre grup municipal al Districte i de coordinació amb els companys del Psc.

A nivell de formació sóc Diplomada en Infermeria, professió que vaig exercir durant 10 anys , previ a haver estat estudiant i treballant com auxiliar administrativa des dels 15 anys. Durant 23 anys vaig desenvolupar tasques de direcció d’equips comercials a una multinacional farmacèutica de la que em van prejubilar al gener del 2013. Sempre he estat compromesa i preocupada pel tema social i laboral però va ser arran de la prejubilació que he dedicat el meu temps al activisme primer a ICV i actualment a BComú.


Que tinguem una representació estatal i autonòmica es fonamental per poder desenvolupar els nostres compromisos a ciutat, en la lluita contra les desigualtats, en la lluita contra el canvi climàtic treballant per la instauració de una  conomia verda que sigui el nou motor de feina de qualitat i de sostenibilitat. Es por tot això que vull posar el meu  granet de sorra en la construcció d’aquest espai tan necessari per la consecució dels objectius en els que crec.

Jose Luis Muñoz Díaz

Nascut a Barcelona el 1972, nómada metropolità, visc actualment a Sant Andreu de Palomar. Sóc un historiador que he fet d'unir la difusió del patrimoni i la pedagogia la meva professió d'ençà que em vaig llicenciar (UB). Seguint la premissa: pensa globalment, actua localment, he estat sempre activista veïnal, el que em va portar a la militància política entesa com l'arrel grega de la paraula, "polis" ciutat i per tant, fer ciutat. Sóc un activista per la defensa del patrimoni cultural i la memòria històrica i estic implicat en la defensa i millora de l'educació pública.

La confluència de Barcelona en Comú i Catalunya en Comú ha esdevingut per a mi una eina transformadora capaç d'oferir un seguit de polítiques pel bé comú, una nova manera d'entendre i fer política que s'està demostrant profundament útils i provocant un canvi de paradigma necessari a la ciutat que l'està situant com un referent de justícia social i mediambiental a escala mundial. Si per a mi viure sempre ha volgut dir prendre partit, això s'ha plasmat en la meva participació en l'espai polític Comú compost per un seguit de gent valenta, compromesa, implicada al país i amb una gran i positiva intel·ligència col·lectiva.

Rosa Sans Amenós

Jo pertany a la gent d’abans que pensem i actuem segons les nostres creences lluitant per un món més lliure, igual i fraternal. Tot i la meva llarga militància, tinc la ferma convicció que el projecte de Catalunya en Comú és avui imprescindible per fer que aquest altre món sigui possible.

Per la meva dedicació a millorar les condicions de treball i de vida de la classe treballadora, a la cultura, a la memòria democràtica i sempre amb les ulleres violetes, crec que puc representar la voluntat de Sant Martí en Comú perquè aquest projecte de Catalunya en Comú sigui una esperança per tota aquella gent que aspira a un país, on pugui desenvolupar el seu projecte de vida digne, amb drets individuals i socials.