Comuns del Baix Llobregat

Torna
Òrgan
Consell Nacional Territorial
Àmbit territorial
Baix Llobregat
Presentació de la candidatura

Comuns és una candidatura a les eleccions internes de Catalunya en Comú que pretén donar continuïtat al projecte nascut l’abril de 2017, des de la fidelitat a l’ideari fundacional i a partir dels següents principis:

  • Inclusió. Apostem per integrar la pluralitat de visions de l’espai i representar els diferents territoris i els diferents perfils i procedències, que es reflecteix en una candidatura única.
  • Cohesió. Volem una organització que, des de la seva pluralitat interna, estigui cohesionada al voltant d’un projecte polític i organitzatiu clar i compartit, cada cop més consolidat.
  • Municipalisme. El municipalisme del canvi ha de continuar sent l’essència de l’adn dels comuns. Apostem per l’autonomia municipal i donem suport a totes aquelles fórmules que respectin el decàleg municipalista de Catalunya en Comú.
  • Identitat. El canvi que hem fet fins ara ens permet continuar desenvolupant una identitat pròpia dels i les comuns, tot generant un sentiment de pertànyer a un espai compartit.
  • Empoderament. Cal desplegar espais i dinàmiques de funcionament que empoderin i fomentin la participació de les persones inscrites.
  • Feminització. Tenim el repte de continuar aprofundint en la feminització de la política.
  • Ambició. Volem fer dels comuns un projecte polític guanyador, amb voluntat de govern. Hem de créixer i consolidar-nos com un dels espais polítics de referència a Catalunya, determinant per la formació de majories de govern.
  • Impugnació. Apostem per un projecte polític il·lusionador que sigui capaç de conjugar el caràcter impugnador i de transformació que ens caracteritza i la capacitat de plantejar noves hipòtesis de canvi en l’escenari actual.

La proposta de coordinació de l’espai situa tres dones que tenen com a objectiu emprendre els nous reptes de l’organització: liderar una nova etapa política de consolidació de l'espai davant el nou escenari que s'obre i definint el caràcter d'una direcció forta amb tres dones al capdavant, fet que apuntala el caràcter feminista de la formació. Ada Colau, Jessica Albiach i Candela López.

La proposta de Coordinació Nacional i lideratge beu també de l’arrel i rebla l'aposta municipalista de Catalunya en Comú.

S’obre una nova etapa orgànica després de la fase de desplegament territorial de l’espai dels i les comuns que ha consolidat la formació com a peça fonamental a la política catalana. Amb l’alcaldia de ciutats importants del país, una extensió territorial més enllà de la regió metropolitana i la incidència determinant al Parlament de Catalunya i al Congrés dels Diputats, Catalunya en Comú aposta decididament per desbloquejar la situació política i per a recuperar les institucions i posar-les al servei del bé comú.

Projecte de la candidatura
Claudio Carmona Vargas

Co-Coordinador del Comú de Cornellà. Regidor de Polítiques Mediambientals i Comunitàries a l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat. Compromès amb petites utopies quotidianes en defensa del bé comú. Llibertat, igualtat i fraternitat per a un món més just i sostenible.

Silvia López Valentín

Coordinadora de Movem Castelldefels i treballadora des de la base per fer deixar el món millor del que ens l'hem trobat. Politòloga de formació i amb ganes de tirar cap endavant un projecte com Catalunya en Comú a la comarca del Baix Llobregat, comptant amb les persones de tots els seus pobles i ciutats, i lluitar per tenir una societat més justa socialment, més sostenible i més feminista.

Alba Martínez Vélez

Llicenciada en Periodisme i Diplomada en Cultura de Pau. Intento pensar globalment i actuar localment i per això defenso un món amb menys fronteres, físiques i mentals. Els carrers i places del meu barri, i els que van ser la meva escola i el meu institut, són el meu patrimoni més preuat i l'origen dels valors que em mouen. I a la meva motxilla, sempre m'acompanyen els coneixements prestats de les dones que ens van precedir en la lluita.
Actualment sóc regidora de Ciutat Educadora a l'Ajuntament de Sant Boi, des d'on treballo per fer de l'educació la millor eina per formar ciutadans i ciutadanes crítiques que anhelin crear un món millor.

José Manuel Ortí López

Hem presento per poder lluitar per una societat més justa e igualitària, integrada en un territori cohesionat i respectuós amb el nostre entorn, que progressi de manera sostenible tenint en compte el futur i no només el present més immediat

Anna Martín Cuello

Nascuda al 1987 i veïna del Prat de Llobregat. Implicada en la política local com a Regidora d’Acció Ambiental, Energia, Feminisme, LGTBI i Joventut a l’Ajuntament de la meva ciutat.
Vaig iniciar-se en la política militant a Joves d’Esquerra Verda, així com a través del moviment estudiantil universitari, AEP. Més tard, vaig afiliar-me a la secció juvenil de CC.OO, Acció Jove.
Estimo la meva ciutat, i el Baix Llobregat. La nostra gent, les nostres lluites i la nostra historia de compromís social i col•lectiu fa que sigui un espai d’aprenentatge i militància imprescindible per a l’esquerra ecologista i feminista. I és des del municipalisme, des d’on el canvi és possible

Manuel Leiva Velázquez

Treball polític és defensa d'interessos de classe. Defenc els de la meva, la classe treballadora. A Sant Feliu, Baix Llobregat, Catalunya, República Federal Española, Europa i el Món. Vinc de la informàtica de sistemes, de la Gestió Pública i a defensar el bé comú. De Comissions Obreres, d'EUiA-IU, d'Unadikum (defensa de la causa del poble palestí). Pare redundant i ciclista convençut, en exercici diari d'ambdues disciplines.

Vicky Martín Herreros

Sóc feminista. Llicenciada en Ciències del treball i Màster en Estudis de dones, Gènere i ciutadania. Treballo com a Técnica d’Ocupació i Professora a la UOC. Sóc investigadora social i activista feminista. Mare i companya, amiga i compromesa amb la meva realitat. Actualment Cocoordinadora del Comú de Cornellà i Corresponsable de Feminismes del Baix Llobregat.

Pedro Gómez Jordán

Sindicalista. 47 anys, veí de Can Calders. Fill d’immigrants de Laujar d’Andarax (Almeria), sóc voluntari de Creu Roja a Sant Feliu i des de 2008, ocupo el càrrec de vice-president primer de la institució a Sant Feliu. Sóc Secretari d’organització del Sindicat Reformista de Treballadors i actualment estic cursant el Grau de relacions laborals i ocupació a la UOC. Treballo com a Inspector Mecànic en una multinacional de certificació. Sóc el responsable d’Organització a Sant Feliu en Comú. També participo a l’AMPA de l’escola dels meus fills, el Gaudí i a la Associació de veïns i veïnes de Can Calders, el meu barri.