Comuns de Comarques Gironines

Torna
Òrgan
Consell Nacional Territorial
Àmbit territorial
Comarques Gironines
Presentació de la candidatura

Comuns és una candidatura a les eleccions internes de Catalunya en Comú que pretén donar continuïtat al projecte nascut l’abril de 2017, des de la fidelitat a l’ideari fundacional i a partir dels següents principis:

  • Inclusió. Apostem per integrar la pluralitat de visions de l’espai i representar els diferents territoris i els diferents perfils i procedències, que es reflecteix en una candidatura única.
  • Cohesió. Volem una organització que, des de la seva pluralitat interna, estigui cohesionada al voltant d’un projecte polític i organitzatiu clar i compartit, cada cop més consolidat.
  • Municipalisme. El municipalisme del canvi ha de continuar sent l’essència de l’adn dels comuns. Apostem per l’autonomia municipal i donem suport a totes aquelles fórmules que respectin el decàleg municipalista de Catalunya en Comú.
  • Identitat. El canvi que hem fet fins ara ens permet continuar desenvolupant una identitat pròpia dels i les comuns, tot generant un sentiment de pertànyer a un espai compartit.
  • Empoderament. Cal desplegar espais i dinàmiques de funcionament que empoderin i fomentin la participació de les persones inscrites.
  • Feminització. Tenim el repte de continuar aprofundint en la feminització de la política.
  • Ambició. Volem fer dels comuns un projecte polític guanyador, amb voluntat de govern. Hem de créixer i consolidar-nos com un dels espais polítics de referència a Catalunya, determinant per la formació de majories de govern.
  • Impugnació. Apostem per un projecte polític il·lusionador que sigui capaç de conjugar el caràcter impugnador i de transformació que ens caracteritza i la capacitat de plantejar noves hipòtesis de canvi en l’escenari actual.

La proposta de coordinació de l’espai situa tres dones que tenen com a objectiu emprendre els nous reptes de l’organització: liderar una nova etapa política de consolidació de l'espai davant el nou escenari que s'obre i definint el caràcter d'una direcció forta amb tres dones al capdavant, fet que apuntala el caràcter feminista de la formació. Ada Colau, Jessica Albiach i Candela López.

La proposta de Coordinació Nacional i lideratge beu també de l’arrel i rebla l'aposta municipalista de Catalunya en Comú.

S’obre una nova etapa orgànica després de la fase de desplegament territorial de l’espai dels i les comuns que ha consolidat la formació com a peça fonamental a la política catalana. Amb l’alcaldia de ciutats importants del país, una extensió territorial més enllà de la regió metropolitana i la incidència determinant al Parlament de Catalunya i al Congrés dels Diputats, Catalunya en Comú aposta decididament per desbloquejar la situació política i per a recuperar les institucions i posar-les al servei del bé comú.

Projecte de la candidatura
Eugènia Pascual Puig

Llicenciada en Economia a la Universitat de Barcelona, especialitzada en Marketing, que he exercit durant 15 anys i actualment professora de secundària, primer de matemàtiques i ara de Formació Professional a Girona.

Joan Salmerón Crosas

Vaig iniciar la meva militància política el 1979 al PSUC.Avui estic a EUiA i a Blanes en Comú. Sóc prejubilat de banca i ocupo el temps lliure al partit. Actualment sóc responsable de finances de Blanes en Comú i Coordinador del grup municipal de Blanes en Comú Podem. També, de forma recent, sóc responsable d'organització de Comarques Gironines en Comú. Sense oblidar el verd i el lila, el meu color és el ROIG.

Cristina Simó Alcaraz

Activista feminista. Presidenta del Movimiento Democrático de Mujeres. Secretària feminisme PCE. Membre de la Colegiada de IU. Membre de la Executiva del Partit de l'Esquerra Europea Europea. Impulsora i Cocoordinadora de la Xarxa de Municipis lliures de tràfic de dones per l'explotació sexual. Mestra funcionària. He estat directora d'escola pública durant cinc cursos. Diplomada en magisteri d'educació física i primària per la UDG i Màster en gestió i direcció d'institucions educatives per la UB. Afiliada a CCOO i sòcia de Federalistes d'Esquerres i Greanpace.

Lluís Medir Huerta

Militant del PSUC i de ICV. Ex alcalde de Palafrugell i ex diputat al Parlament de Catalunya.Actualment coordinador del grup de Comuns a Palafrugell, Regencos, Begur i Montras.

Laura Agüera i Riera

Nascuda a Sant Feliu de Guíxols l'any 1980, em vaig llicenciar en Dret per la UdG l'any 2002. Sóc advocada, professió que exerceixo per compte propi des del 2004. Actualment sóc membre de la Comissió de Drets Humans i Estrangeria i de la Comissió de Violència de Gènere de l'Il.lustre Col.legi de l'Advocacia de Girona. També sóc membre del Grup de Treball de Prevenció de Matrimonis Forçosos i Mutilació Genital Femenina de la Demacació de Girona com a representant de l'ICAG.

Joan Luengo Sala

Gerent d’una empresa de serveis educatius, exregidor a Banyoles.