Barcelonès

Torna
Òrgan
Comissió Executiva Territorial
Àmbit territorial
Barcelonès
Presentació de la candidatura

La Comissió Executiva Territorial del Barcelonès està formada per 18 membres.

En aquests moments s’escullen els 8 corresponents a l'Hospitalet de Llobregat, Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià del Besòs (2 de cada municipi) i, amb posterioritat, s’afegiran 10 membres a proposta de Barcelona en Comú.

Tots els membres de la candidatura del Barcelonès ens comprometem a complir el codi ètic i els valors i principis bàsics de CatComú.

Ana M. González Montes

Per treballar des del  municipalisme per construir un projecte il•lusionant des de la diversitat i la comunitat,  per  transformar els nostres barris i impulsar municipis socialment justos, radicalment democràtics, feministes, ambientalment sostenibles i  solidaris.

Antonio Baños Castillejos

Nacido en Barcelona y desde hace 40 años vecino de Hospitalet de Ll. Creo que el trabajo en movimientos sociales es el germen de una sociedad justa. El intercambio de ideas en los territorios nos dará pluralidad de acciones y resultados.

Fàtima Alias Martín

Tinc 36 anys, sóc pedagoga i treballo al tercer sector com a tècnica educativa a programes de protecció internacional i acollida humanitària. Amb moltes ganes de construir a Catalunya en Comú.

Rafael Lamuedra Zafra

Professor jubilat. Vaig començar als 15 anys en la lluita antifranquista i avui continuo tenint moltes raons per a seguir actiu en aquest projecte de Catalunya En Comú.

Núria Larroya

Treballar per crear un espai per intercanviar propostes i visions de territori per tal de construir i enfortir la gent que forma part de Catalunya En Comú.

Jesús Sánchez

Des de Santa Coloma creiem que és necessari construir un Catalunya en Comú fort i arrelat als municipis. Un espai ampli de trobada que sigui una eina per a les classes populars que conformem Catalunya i capaç d'implementar les polítiques transformadores necessàries.

Irene Aldabert

La meva motivació és l’articulació del poder popular.  La classe treballadora necessitem millorar les nostres condicions de vida. El nostre poble necessita fer sentir la seva veu i estic disposada a aportar el meu esforç i la meva experiència per continuar construint aquest espai que ha de ser eina de transformació social, des de les lluites populars i  les institucions.

Joan Comorera Estarellas

Imprescindible el treball conjunt a la recerca d´ uns municipis amb més justícia social i respectuosos amb el medi ambient. 

Vanessa Maxé

Sociòloga especialitzada en planificació i gestió de projectes i equips, implicada en el 15M i col·lectius d'activisme creatiu i moviments veïnals del Raval. Actualment membre de la Comissió d’Organització de Barcelona en Comú participant en tasques de seguiment del funcionament intern de l’organització. També com a coordinadora de La Comuna, Escola del Comú contribueixo a la consolidació de l’espai de formació, reflexió i empoderament col·lectiu de Barcelona En Comú.

Ara des des l’executiva territorial del Barcelonès de CatComú voldria contribuir a portar a terme iniciatives que permetin l’enfortiment de les organitzacions locals així com a la dinamització d’una acció política metropolitana de forma fraterna, cooperativa i solidària entre els seus territoris.

Alicia Ramos Jordan

Llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona i Mestratge en Cultura istòrica i noves professions. Vaig cursar el Doctorat en la Universitat de Califòrnia Mercè en Humanitats (World Culture) especialitat: estudis literaris transfronterers, escriptores chicanas en espanyol.

Vaig treballar a Guatemala en la Universitat Meso Americana impartint classes de dret i pensament polític. Posteriorment vaig estar a Mèxic realitzant una recerca sobre dones espanyoles exiliades a Mèxic. Durant la meva estada als EUA vaig col·laborar amb el moviment 99% a San Francisco i amb el moviment chicano. En acabar el doctorat vaig estar treballant a Cambridge, al Trinity College, com a tutora d'espanyol, traducció i estudis culturals i vaig ser membre del cercle podem Cambridge.

Finalment vaig tornar a Barcelona per treballar a l'empresa pública Barcelona Regional en temes de remuncipalització del servei públic de l'aigua i vaig entrar com a Diputada al Congrés dels diputats al gener del 2018. En el Congrés he portat els temes de violències masclistes, migracions i hisenda pública.

Actualment treballo com a assessora a l’àrea d'Ecologia de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

És fonamental la participació ciutadana al carrer i a les institucions per a canviar les polítiques que condemnen a una majoria de la població a l'exclusió social. Només a través de la participació ciutadana es pot canviar un discurs hegemònic i heteronormatiu que ens condemna a reproduir les injustícies socials que es tradueixen en desnonaments, retallades en l'educació pública, en la sanitat.
És molt important portar la nostra veu a les institucions, la veu de totes nosaltres que sabem el que signifiquen aquestes retallades en els drets socials i potenciar la descentralització i la gestió comuna dels recursos.

Ancor Mesa Méndez

Vaig néixer a Tenerife el 1985 i amb 20 anys em trasllado a viure a Barcelona per continuar els estudis universitaris, tractant de descobrir nous paradigmes i sensibilitats. Sóc sociòleg i doctor en Psicologia Social per la UAB, investigador de la subjectivitat a través de les tecnologies i compromès amb la sociologia urbana. Compromès amb el moviment veïnal de la ciutat a la xarxa de col·lectius en defensa del dret a l'habitatge. Vaig estar 8 anys treballant com a tècnic a la Federació d'Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona. Sóc professor associat de tècniques de recerca social, sociologia de l'educació i sociologia urbana a la UB i la UAB. Compromès amb el moviment veïnal de la ciutat a la xarxa de col·lectius en defensa del dret a l'habitatge. Vinculat també a Podem Barcelona, com a coordinador, també he portat la campanya Porta a Porta de Barcelona en Comú les eleccions passades.

Pensar en millorar el món, fer-ho més igualitari, lliure, just i sostenible requereix pensar-ho des d'abaix, des dels carrers, les llars, les places o les comunitats.

Fer política ens presenta el repte d'atrevir-nos a inquietar-nos sobre la vida quotidiana, aquesta que sorgeix de l'urbà com a unitat mínima d'anàlisi. Sempre he apostat per reflexionar les idees sobre la base d'allò més immediat i aquesta és la raó de la meva passió pel municipalisme. He decidit aventurar-me a intentar millorar la vida en societat des de la lluita política urbana pels drets socials i entenc l'espai dels Comuns com una eina per a l'emancipació social de les persones excloses i empobrides per un model social hegemònic que tendeix a convertir en mercaderies les formes de relacionar-nos. És hora de posar al centre de l'acció política la sostenibilitat de la vida i les oportunitats per prosperar des dels nostres barris. 

Lucía García Carretero

Com a dona jove crec que hem de treballar per una Barcelona on poder viure sense precarietat i on totes les joves puguem emancipar-nos amb un habitatge digne i accessible. Amb polítiques i propostes feministes i de l'àmbit de joventut, tot plegat des de la intersecció de la diversitat i la perspectiva intercultural.

Jordi Martín López

Nascut a València i veí del districte de Sant Martí des de fa 35 anys. En parella i amb un fill de 8 anys. Durant més de 15 anys he sigut emprenedor i autònom en el desenvolupament de tot tipus de projectes tecnològics, per diverses organitzacions i empreses, on he pogut aprendre a gestionar per igual èxits i fracassos.

Actiu en política des del 15M amb el principal objectiu de millorar la democràcia del nostre sistema, creant els mecanismes necessaris perquè la ciutadania tingui major incidència en les decisions polítiques. He participat des de l’inici a Barcelona En Comú i a Catalunya En Comú. Des de fa quatre anys soc conseller del Districte de Sant Martí

Barcelona en Comú ha sigut aquests anys la principal eina de la ciutadania per una transformació de la ciutat que beneficiï al bé comú; una institució que ha prioritzat les eines del municipalisme,  la proximitat, la transparència i la participació ciutadana, pel disseny de les polítiques públiques.  Però per seguir avançant és essencial disposar d’instruments i governs supramunicipals, i per això és vital enfortir el projecte de Catalunya En Comú per a permetre, per una banda, reforçar el municipalisme amb més i millor col.laboració entre municipis, però també per a l’acció política conjunta de totes les forces del canvi municipalistes per articular noves lleis que prioritzin la lluita contra les desigualtats i la recuperació de drets.

Beatriz Martínez Alonso

Sóc galega veïna de Barcelona des de fa 9 anys, concretament del barri del Guinardó, on participo des de fa anys a l’assemblea de BComú.
El darrer mandat vaig ser consellera del meu districte i des de fa un any i mig soc l'enllaç territorial de Barcelona En Comú, formant part també de la Direcció Executiva i de l'Equip de Suport Municipal de la Diputació de Barcelona.
 

Espero poder ajudar a la millor relació i coordinació dels diferents espais territorials del Barcelonès podent-hi desenvolupar accions conjuntes. Entenc l'executiva del Barcelonés com un òrgan que ha de permetre avançar en la construcció i desplegament territorial de Catalunya En Comú des del municipalisme i espero poder contribuir per fer-ho possible.

Antoni Coll Tort

L’espai Comú necessita organització. La corresponsabilitat de totes per fer-la és imprescindible. Les sinèrgies entre l’organització local de cada territori han de significar el creixement i l’enriquiment de l’organització a nivell nacional.

Vacant 01 BCN Vacant 01 BCN

A la candidatura presentada s'inclou una vacant que haurà de completar-se en el termini més breu possible i ser ratificada en la següent Assemblea Territorial.

Un cop incorporada la vacant, s'han de complir els requisits establerts per a la composició total de l'òrgan (mínim 50% dones; màxim de 50% càrrecs públics electes o membres del Consell Nacional o de la Comissió Executiva Nacional).

Josep Madolell

Crec que és un moment per arremangar-se i impulsar un espai transparent i obert que posi al centre el municipalisme i també el braç al Congreso en un moment transcendental.

Des de molt jove sempre simpatitzant i implicat amb tot moviment social que actués com a contrapoder. Militància política i sindical.

Trajectòria professional vinculada a Telefònica. Vinculat també al món de l'esport en especial el formatiu i de base.