Seguim construint amb força a cada barri, poble i ciutat!

26-04-2018

Fa tot just 1 any que ens vam constituir. Des de l’Assemblea del 8 d’abril del 2017 on vam aprovar el nostre ideari polític i els principis d’ètica política i de radicalitat democràtica que regirien el nou espai de Catalunya en Comú, ens hem anat consolidant i enfortint en un any que ha estat intens i ple de reptes.

Durant aquests darrers mesos, vam crear, mitjançant un procés de deliberació i construcció col.lectiva, el nou model organitzatiu de Catalunya en Comú, i aquest 22 d’abril ens vàrem trobar per aprovar-lo en una assemblea on van participar prop de 1.000 persones.

Un model que s’ha construït doncs, de l’única manera que sabem fer les coses, en comú, entre totes i tots.

Des de gener d’enguany hem celebrat una vintena de tallers arreu del territori, on han participat més de mil persones. Les múltiples i enriquidores aportacions en aquests tallers van servir per elaborar un primer document que posteriorment va estar a disposició de totes les persones inscrites en un plataforma telemàtica per a què es poguessin fer aportacions. Es van realitzar un total de 460 aportacions, moltes de les quals s’han incorporat en el document final, que és per tant molt més ric i complert gràcies a totes vosaltres.

Volem agrair enormement a totes les persones que heu participat en els diferents espais i moments. A totes les persones, i sou moltes, que heu dedicat temps, esforç i carinyo per fer possible els estatuts que diumenge passat vàrem aprovar.

Uns estatuts fruit d’un procés exigent, que ha recollit les propostes, idees i opinions, la diversitat i la pluralitat que conforma el nostre espai. Estem convençudes de què el document inicial, ha millorat i s’ha enriquit durant el procés d’elaboració col.lectiva, i ha esdevingut d’aquesta manera una eina de major consens, que ha recollit i donat espai a totes les veus que ens conformen.

Ara s’obre una nova etapa que comencem amb força i il·lusió, una nova etapa de construcció de l’organització basada en els estatuts que vam aprovar, caminant i encarant-nos cap a cada municipi, cada barri, cada poble i ciutat i que ha d’omplir Catalunya d’una nova manera de fer política, progressista, feminista, radicalment democràtica, oberta i participativa i que posi la vida i les necessitats de la gent comuna en el centre.

És per això, per continuar consolidant-nos i creixent, que la setmana vinent començarem a calendaritzar el desplegament i desenvolupament del document organitzatiu aprovat. Abans de l’estiu farem trobades arreu del territori per encarar-nos cap a aquesta nova etapa il.lusionant de construcció.

Seguim amb força construint en comú!

DOCUMENTS APROVATS:

Estatuts de Catalunya en Comú

Reglaments processos electorals interns

VÍDEO:

intervenció final de Xavier Domènech

VÍDEO: complet de l'Assemblea del 22 d'abril

ÀLBUM: fotos de l'Assemblea

L'organització fa la força