1 de maig: la força de la gent comuna per un país socialment just

28-04-2018

Des de l’espai dels Comuns us animem a sumar-vos a les mobilitzacions que l’1 de maig, jornada històrica en defensa dels drets dels i les treballadores, es fan arreu del territori.

Deu anys després de la crisi econòmica, seguim lluitant contra retallades de drets i precarietats. Per això l’1 de maig és un dia per sumar grans voluntats que posin la vida, els drets socials i les persones en el centre.

No venim del res, venim de les grans mobilitzacions que s’han donat en aquests últims temps, mobilitzacions valentes que són un clam a favor de drets que han de ser escoltats. L’extraordinària vaga del 8 de març, les mobilitzacions dels pensionistes i les lluites dels nous col·lectius contra la precarietat mostren l’anhel d’un nou país socialment just, al servei de les majories social.

És el moment de constituir i recolzar àmplies majories que empenyin una nova etapa on les mobilitzacions transversals són imprescindibles per a construir una realitat on els anhels de canvi social siguin el centre de la vida. Un país nou que ha d’estar al servei de la seva gent, i no pas en contra.

A la feminització de la pobresa i la bretxa salarial oposem un model de país just i feminista. No pot ser que la pensió mitjana de les dones sigui 450 € menors a la dels homes. No pot ser que a Catalunya la bretxa salarial sigui quasi d’un 24%.

A Catalunya 195.000 persones no reben cap mena d’ingrés, 95.000 famílies es troben amb tots els membres a l’atur, 419.000 persones continuen sense feina.

El 23’6% dels i les nostres conciutadanes es troben en risc de pobresa i 390.000 treballadors i treballadores no arriben a final de mes.

Fa set anys ens vam indignar a les places perquè no volíem pagar la seva crisi. Les elits econòmiques i polítiques van expulsar els joves, van desnonar famílies senceres, van voler fer beneficis del patiment de la gent.

Hem dit prou. En aquesta nova etapa hi ha grans majories per guanyar nous drets i llibertats socials com la Renda Garantida de Ciutadania. PP, PDeCat i C’s volen un país contra la gent, nosaltres tenim una alternativa nacional i social. Tenim una alternativa de país al servei de les majories on els desnonaments exprés de famílies no tenen cabuda, en el que la precarietat no és el pa de cada dia i on la vida és el centre de les polítiques.

Seguim construint el canvi amb la força de la gent comuna.

 

Mobilitzacions de l’1 de maig:

11.30h Rda. St. Pere/ Pg de Gràcia. Barcelona

12.00h Plaça de l Independència. Girona

12.00h Plaça del treball. Lleida

12.00h Plaça imperial Tàrraco. Tarragona

12.00h Plaça del Carrilet. Tortosa

18.00h Plaça Universitat. Barcelona